Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

AMERA JERLAGIĆA ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH PODRŽAO NOSILAC ZLATNOG LJILJANA BAJRAMOVIĆ
Autor: B.net
Objavljeno: 07. June 2018. 20:06:59


Svakodnevno dobijam pitanje “zašto Amer Jerlagić i zašto stranka ZA BIH”?

Odgovor je jednostavan ali ipak da malo pojasnim moj izbor!
Na izborima 2014.g. bio sam kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, obilazio sam mnoge stranke i pojedince tražeći istinsku podršku ideji koju sam zastupao i u koju sam vjerovao!
Obilazeći tako (da ne imenujem sve) došao sam u kontakt i sa predsjednikom Stranke za BiH g. Amerom Jerlagićem! I ako smo se površno poznavali od prije na mnogim tekmama gdje je nastupala naša futbalska reprezentacija, nismo imali razgovora o politici već samo o našim “Zmajevima” bilo je očito da g. Jerlagić izgara za uspjehom naše reprezentacije kao i uspjehom naše jedine Domovine!
Već tada je imao moje poštovanje kao čovjek, patriota i domoljub!
Bio je dosljedan svog političkog zalaganja i liderstva u stranci koja mu je nakon 2010. godine ostavljena na teret sa mnogim problemima a koji su iznimno bili vezani sa naprasitim napuštanjem osnivača Stranke za BIH dr. Harisa Silajdžića!
Analizirajući sveukupne političke uspjehe i neuspjehe svih partija i pojedinaca na političkoj sceni u BiH shvatio sam da je jedino Stranka za BIH posegnula za unutarnjom reformom i čišćenjem od devijantnih pojedinaca i ideja koje su razgrađivale strukture stranke, smatrajući da je ostavkom dr. Silajdžića i sama stranka izgubila značaj te su sebe tražili u drugim pobjedničkim strankama i na taj način osiguravali sebi daljnju političku egzistenciju ali bez jasnog i konkretnog plana da budu bolji i da nastave put pravog političara!?
Svi ti pojedinci koji su napustili Stranku za BiH, ustvari su pomogli da se stranka ponovno probudi, jača, podmlađena i sa zdravim rukovodstvom i jakom i vjernom bazom koja se svakim danom širila i širi a što se pokazalo i na zadnjim lokalnim izborima 2016.g.
Gospodin Jerlagić je pokazao da zna svoj posao kao lider stranke, menadžer i kao moralan čovjek i političar!
Tražeći načina da i sam doprinesem u borbi za bolju Bosnu i Hercegovinu, ponovno smo došli u kontakt i u jednom ozbiljnom i dugom razgovoru potvrdili da se naše političko zalaganje i koncept BiH koju želimo poklapaju i da je meni najbliža opcija u mom političkom opredjeljenju kako programski tako i građanski STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU.
Pristupio sam u stranku i ne žalim trud i vrijeme koje ću odvojiti da pomognem g. Jerlagiću da bude izabran za budućeg člana Predsjedništva BiH.
Gospodin Jerlagić i Stranka za BiH zaslužuju poštovanje i podršku građana BiH na narednim Parlamentarnim izborima u Oktobru 2018.g.
Ideju građanske BiH, sa jakom ekonomskom reformom kao temeljem boljeg života građana koju zastupa Jerlagić treba podržati u svakom pogledu!
Jedino Jerlagić se ne bavi drugim strankama već je svoju energiju usmjerio ka ekonomiji, zapošljavanju, jedinstvu i boljem životu penzionera, omladine i demobilisanih boraca.
Izborna utrka je davno počela i ono što se vidi kod drugih stranaka i kandidata nema sigurne budućnosti za građane i već sada se vidi da njihova politika je politika interesnih grupa unutar stranaka i lobija koji već decenijama dezavujišu građane sa obećanjima i prodavanjem magle u koju ni sami ne vjeruju!?
Ono što je važno istaći je sljedeće:
Stranka za BiH je jedina reformirana i očišćena stranka u BiH, jedina je dosljedna politike i dok je bila u vlasti i sada kad je u opoziciji!
Jedina stranka koja nema afera i kriminalnih članova od vremena izbora Jerlagića za predsjednika!
Jedina stranka koja u poštenju i istinskom radu i zalaganju svojih članova vidi jedinstvo i napredak Bosne i Hercegovine.
S te strane parola koju bih etiketirao za Stranku za BiH je “U POŠTENJU JE SNAGA!!!”
Zato moja bezrezervna podrška ide za Stranku za Bosnu i Hercegovinu i za budućeg bošnjačkog člana Predsjedništva Amera Jerlagića, napisao je u poruci javnosti nosilac “Zlatnog ljiljana” Džebrail Bajramović, ponosni član Stranke za BIH.Ostali prilozi:
» SPP OSUĐUJE NAPAD NA VIJEĆNIKE BNV
B.net | 26. June 2019 18:53
» VOGOŠĆA OBILJEŽILA SVOJ DAN
Eset Muračević | 25. June 2019 19:50
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
NAP | 22. June 2019 14:42
Ostali prilozi istog autora: