Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

U posjeti Bokserskom klubu „Fighters“ u Vogošći
METALAC U BOKSERSKIM VODAMA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 31. May 2018. 19:05:32


Jedan od najmlađih sportskih kolektiva u Vogošći jeste Bokserski klub „Fighters“ (Fajter) koji okuplja one koji vole boks, željne osvajanja šampionskih titula u ovom sportu. Klub je prije dvije godine formiran na incijativu Mirze Mujakovića, koji je kao trener, unutar Bokserskog kluba „Vogošća“, obučio brojne sportiste koji su se kitili zlatnim i drugim medaljama na brojnim takmčenjima unutar Bosne i Hercegovine, ali i na međunarodno planu. Neki od tih sportista među kojima je i Abdulnaser Delalić uplovili su u pofesionalne bokserske vode.

-U klubu imamo tridesetak članova različitih uzrasta, kaže Mirza Mujaković. Neki od njih već su u takmičarskom pogonu dok drugi marljivo rade pripremajući se za ulazak u ring. Iako nemamo svoj vlastiti prostor nemam problema vezanih za okupljanje i treninge jer su nam na raspoaganju resursi Javne ustanove Kulturno sportski centar Vogošća gdje, u okviru Sportske dvorane „Amel Bečković“ obavljamo treninge.

Jedan od onih od kojeg u ovom klubu mnogo očekuju jeste dvadesetjednogodišnji Ahmed Mulahmetović iz Sarajeva koji je u okviru Bokserskog kluba „Vogošća“ 2012.godine osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.-Boks je nešto što uistinu volim te se nadam da ću jednog dana biti neko čijim će stopama željeti ići neki drugi mladići željni viteškog sportskog nadmetanja, kaže Ahmed Mulahmetović. Radnik sam vogošćanske firme „Pretis“ u kojoj radim u tri smjene. No, to me ne sputava da redovno dolazim na trninge. Moje radne kolege i okolna znaju čim se bavim te mi nastoje pomoći da na putu do ostvarenja svojih snova imam što manje prepreka. Naravno, maštam i o profesionalnoj bokserskoj karijeri.

Trinaesogodišnja Ilhana Kasapović, učenca sedmog razreda Osnovne škole „Zahid Baručija“ u Vogošći još nije imala prilike da se nađe u takmičarskom procesu. No, to je ne sputava da na treninzima, zajedno sa svojim kolegama Ahmedom Mulahmetovićem, Amarom Mujakovićem, Enisom Karićem i drugima savladava tajne ove plemnite vještine.


Dio članova Bokserskog kluba FIGHTERS


-Kada nekima kažem da se, umjesto krpicama, bavim boksom gledaju me kao da sam pala sa druge planete, kaže Ilhana Kasapović. Ljudi misle da je ova vrsta sporta rezervisana samo za muškarce. No, meni je boks u krvi jer sam ljubv prema njemu naslijedila od svoje majke koja se, također, bavi ovim sportom. Kolege u klubu me paze i na svaki način pokušavaju da mi se nađu pri ruci. Gorim od želje da izađem na ring i u nekom takmičarskom procesu pokažem šta sam naučila.

Za ulazak u ring priprema se i dvadesetjedngodišnji Eenis Karić, student Ekonomskog fakulteta u Sarajvu.

-Sa kolegom sam došao na jedan njegov trening nakon kojeg sam i sam navukao rukavice i evo marljivo se pripremam za izlazak na ring. Vjerujem da će vitrine našeg kluba uskoro početi krasiti medalje zlatnog sjaja.
Ostali prilozi:
» EDON PRUTI - CENTARHALF (U18) FC BURNLEY
Namik Alimajstorović | 23. October 2018 14:22
» FC SANDŽAK POTOPIO ULCINJ NA STATEN ISLAND-U
B.net | 03. October 2018 15:47
» HALILHODŽIĆ NA KORMILU NANTA
| 02. October 2018 19:36
» NEW YORK: FC SANDŽAK VS SONS OF QUEENS 3:3
B.net | 18. September 2018 16:25
» PREMINUO LEGENDARNI BOKSER MARIJAN BENEŠ
NAP | 04. September 2018 15:01
» VOGOŠĆANSKI RUKOMETAŠI OTPUTOVALI U ITALIJU
Eset Muračević | 16. August 2018 21:01
Ostali prilozi istog autora:
» HAMZIĆ: OVAJ ŽIVOT I NIJE ŽIVOT
17. November 2018 12:40
» RAPSODIJA ZA VUKOVAR
11. November 2018 15:49
» SEVDALINKU IMA KO DA ČUVA
28. October 2018 14:26
» JESU LI „LOPOVI“ DŽABA KRALI
22. October 2018 21:51
» SRCE U ZAGRLJAJU NEBA
22. October 2018 20:49
» BOLESNO ZDRAVSTVO TREBA LIJEČITI
01. October 2018 20:00
» ZASIJALA SEVDAH DUŠA
11. September 2018 15:34