Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Slovo zahvalnosti hirurgu prof. dr. Mithatu Asotiću i njegovom stručnom timu
PROFESIONALNI ODNOS: OPERACIJA I ISKUSTVO BORAVKA I OPORAVKA U JU BOLNICA TRAVNIK
Autor: Albina Brajić
Objavljeno: 21. May 2018. 14:05:13


Akademik prof. dr. Šefket Krcić:

Slovo zahvalnosti hirurgu prof. dr. Mithatu Asotiću i njegovom stručnom timu


Akademik prof. dr. Šerfket Krcić uputio je pismo javnosti u kojem govori o svom iskustvu boravka u JU Bolnica Travnik. Pismo prenosimo u cijelosti.

S posebnim zadovoljstvom, želim se javno zahvaliti Kantonalnoj bolnici u Travniku, gdje me je vrlo uspješno operirao hirurg/ortoped, prof. dr. Mithat Asotić, sa svojim stručnim timom.
Nije lahko riječima iskazati svoje moralno osjećanje za svu pažnju, za požrtvovanje i stručnosti koju mi je priredila ova zdravstvena ustanova, čiji subjekti ovu instituciju pretvaraju u kultnu u regionu.
Počev od glavnog doktora M. Asotića, kao i drugih ljekara te med. sestara i tehničara mogu samo riječi najljepše za njihovu ljubaznosti, stručnost kao i otmen i učtiv način objašnjavanja kako da se prilagodim novom načinu života nakon operacije. Njihove jasne i razumljive riječi su me potakle u dno duše, srca i uma, koja me obavezuje da nakon izlaska iz ove zdravstvene ustanove napišem širi esej o njihovom odnosu prema pacijentu i čovjeku i borbi za njihov život.
Naime, i prije opretivnog zahvata i nakon operacije svo osoblje je pokazalo visoku organiziranost i predanost da mi iskreno pomognu u liječenju i posebno držanju. Njihova konkretna i razgovjetna uputstva su se duboko urezala u moju svjest.
Nakon buđenja, poslije operativnog zahvata (ugradnja kuka na mojoj lijevoj nozi), nikada neću zaboraviti osmijeh doktora M. Asotića kada mi je rekao: ‘’Profesore, sada su noge jednake. Mi smo učinili što je do nas, a sada je na vama da nastavite i pomognete sebi, jer vi ste potrebni porodici, našim fakultetima i društvenoj zajednici. Ovdje vam je svo osoblje na raspolaganju i slijedite njihova uputstva…’’
Bezbeli, ovaj stav doktora M. Asotića me je toliko motivirao da još dublje spoznam sebe i ljude iz okruženja. Ovo je prvo moje obraćanje za zaštitu zdravlje jednoj zdravstvenoj ustanovi, jer raniji moji kontakti sa drugim zdravstvenim ustanovama bili su neuspješni. Ili oni nisu razumjeli mene i moje zdravstveno stanje, ili ja nisam razumio njih. Prvi čovjek medicine u regionu, koji je prodro u moj problem doista je doktor M. Asotić kojem se želim zahvaliti od zemlje do neba.
Prilikom mojih telefonskih kontakata i posjeta koje sam imao sa prijateljima i žurnalistima istakao sam i brojne druge medicinske djelatnike ove kultne zdravstvene ustanove, koji su mi ukazali pomoć i pažnju.
Ovom prilikom navest ću nekoliko imena, žaleći ako neko ime ispustim, a to su prije svih dr. Semidin Ramić, dr. Selmir Topčić, dr. Saša Živanović, dr. Mesud Ridžal, dr. Šaban Orhan, mr. Halep Ifet, radiolog Sead Skoko, med. sestre Nerma Hrustanović, Aida Mujčić, med. tehn. ElmedinTrkić, Alen Klisura, Kenan Silajdžijai dr.
Na koncu, ovog kraćeg mog obraćanja, slobodan sam reći da bi svakom preporučio da zaštitu zdravlja zatraži u Kantonalnoj bolnici u Travniku, jer ona posjeduje sve što jedna medicinska ustanova u svijetu ima stručne kadrove koji se vladaju u skladu sa svjetskim medicinskim etičkim kodeksom.


Travnik, 18.05.2018. godine

Akademik
Prof. dr. Šefket Krcić , v.r.
Oporavlja se filozof Šefket Krcić


Poznati hirurg ortoped, prof. dr. Mithat Asotić kazao nam je da se njegov pacijent, poznati filozof akademik dr. Šefket Krcić, prof. Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i gostujući profesofesor više univerziteta u regionu vrlo uspješno oporavlja nakon operativnog zahvata lijevog kuka, koji je povrijedio nedavno u saobraćaju.

Profesor Krcić nakon operacije je izuzetno pozitivnog duha i disciplinovano se oporavlja pa bi uskoro mogao biti sa svojim studentima i kolegama na Univerzitetu. Naime, filozof Krcić je pozvan od strane Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta, (gdje ima gosatujući status), koji djeluje u okviru Unverziteta u Travniku da održi predavanje 12.05.2018.god. na svečanosti ove kultne visokoškolske ustanove.U Travnik je prof. Krcić doputovao dva dana ranije kako bi obavio dogovoreni pregled u Kantonalnoj bolnici „Travnik“ u Travniku. Umjesto da bude na svečanosti i održi predavanje na temu „Smisao bio-etike danas“, prof. Š. Krcić je upućen u operacionu salu gdje ga je prof. dr. Midhat Asotić sa svojim ortopedsko-hirurškim timom uspješno operirao i ovom istaknutom filozofu pomogao kako da riješi svoj problem - lakše kretanje. Ovaj stručni gest i brzu intervenciju prof. dr. Midhata Asotića posebno su pozdravili i pohvalili: prof. dr. Mevlud ef. Dudić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, prof. dr. Suad Bećirović, rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Senadin Lavić, predsjednik BZK Preporod, zatim akademici - Muhamed Filipović, Enver Halilović, Smail Čekić, Dževad Jahić, dekan Departmana za pedagoško-psihološke nauke Univerziteta u Novom Pazaru, dr. Mustafa Fetić, prodekan Fakulteta za Islamske studije u Novom Pazaru, prof. dr. Admir Muratović, prof. dr. Muradin Hajder, poznati BH psiholog, publicist Ekrem Lekić predsjednik Udruženja Sandžaklija u BiH (i urednik časopisa Damar), dr. Muamer Kalić, general Hašim Škrijelj, Muradin Bicić (predstavnik Sandžaklija u USA), Sulejman Badić (Sandžački ambasador u Luksemburgu), Dragan Krdžić (Montenegro), Edina Zolota šef studentske službe Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta u Travniku, historičar dr. Izet Šabotić, dr. Redžep Škrijelj, dr. Arif Bronja, dr. Mesud Ridžal, dr. Saša Živanović, dr. Semidin Ramić, dr. Orhan Šaban, dr. Selmir Topčić, dr. Dževad Hadžifejzović, dr. Jusuf Nuković, dr. Rejhan Kurtović, mr. Ifet Halep, Muamer Mehmedović generalni tajnik Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta u Travniku, Elvisa Mrakić intelektualka iz Travnika, književni stvaraoci: Muvedeta Kreho, koja se posebno zahvalila prof. dr. Asotiću na velikom humanom i stručnom činu, Faruk Dizdarević, mr. Naser Bakić (iz Tutina), mr. Dženis Šačirović, glavni urednik revije ,,Sandžak'', mr. Rašit Pepić, Ragib Sijarić pisac iz Švedske, mr. Mirsad Imamović izvršni menadžer Internacionalnog univerziteta u Travniku, te prijatelji Tahir Mujević, Kadrija Kučević i Mehmed Alibašić. Posebnu brigu za zdravstveno stanje akademika pokazala je medicinska sestra Nerma Hrustanović sa svojom medicinskom ekipom.

P.S. Akademik Š. Krcić ima samo riječi pohvale za postupak hirurga-ortopeda prof. dr. Midhata Asotića i njegov tim, te će nakon izlaska iz bolnice dati svoje izjave zahvalnosti prema Kantonalnoj bolnici Travnik i Farmaceutsko zdravstvenom fakultetu u Travniku.Ostali prilozi:
» PRIJEDOR PONOVO POD VODOM
Samir Hadzalić | 19. May 2019 14:45
» DRUGI MEMORANDUM SANU-A: UPUTE ZA UDAR NA BIH
Al Jazeera | 18. May 2019 22:34
» SRBI, NATO I REALPOLITIKA
Nezavisne | 15. May 2019 12:43
» NEDORASLOST ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA
Bošnjaci.Net | 13. May 2019 00:05
» JA SAM ATABOSNIK - OTAC BOSNE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. May 2019 15:03
» MLADOST I ZNANJE OSVAJAJU SVIJET
Prof. Habib Mandžić | 09. May 2019 20:54
» UPOZNAJ BOSNU DA BI I NJU I SEBE VIŠE VOLIO
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 05. May 2019 12:17
» U NAPULJU SAM OSJETIO DUH SARAJEVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. May 2019 03:00
» ALADŽA DŽAMIJA U FOČI - OPET BLISTA UNIKATNI BISER NA DRINI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. May 2019 16:46
» JE LI NA REDU JOŠ JEDNO HISTORIJSKI - PORAZNO SRPSKO "NJET" U BERLINU?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. April 2019 19:27
» ČITAJTE I UČITE ZNAKOVI NA PUTU... UOČI SUTRAŠNJEG “DRUGOG BERLINSKOG KONGRESA”!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. April 2019 02:11
» ZAŠTO MILORAD DODIK IDE SAM KOD PAPE FRANJE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. April 2019 14:30
» NERAZUMNO JE, UČITI RIBE DA PLIVAJU
Mr. Milan Jovičić | 22. April 2019 16:05
» MILORADU DODIKU NA ČITANJE I OČITOVANJE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. April 2019 19:05
» DA LI JE „VASKRSNUO“ NOVI SLOBODAN?
Mr. Milan Jovičić | 20. April 2019 12:04
» TANASKOVIĆEV ĐON-OBRAZ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. April 2019 14:14
» SAD I BIH SLAVE ŽENSKE LIDERE I 70 GODINA NATO-A
Oslobođenje | 15. April 2019 21:34