Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U organizaciji Mešihata IZ i Škole Kur'ana Časnog
NOVI PAZAR: PRVA ŽENSKA RAMAZANSKA MUKABELA U NOVIJOJ HISTORIJI SANDŽAKA
Autor: Mejra Destanović
Objavljeno: 16. May 2018. 02:05:42


Hvala Uzvišenom Allahu dž.š., u utorak, 15. maja 2018., u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji i Škole Kur'ana Časnog Novi Pazara, počelo učenje prve ženske ramazanska mukabele u prostorijama Škole Kur'ana Časnog.

Svjedoci smo da se sa osnivanjem Škole Kur'ana Časnog povećao broj onih koji uče i pamte Allahovu dž.š. Knjigu napamet, pogotovo kod naših majki i sestara. Uvidjevši ovo Mešihat IZ-e u Srbiji je ovog ramazana odlučio uvesti još jednu novinu tokom ramazanskih aktivnosti, tj. da se pored tradicionalnih ramazanskih mukabela koje uče hafizi u džamijama, počne sa učenjem ženske mukabele u prostorijama Škole Kur'ana Časnog Novi Pazar.Naše majke i sestre će tokom mjeseca Ramazana, inšaAllah pored ove ženske mukabele moći i dalje pratiti mukabele koje se uče u novopazarskim džamijama. Ova ramazanska mukabela koja se uči u Školi Kur'ana Časnog Novi Pazar ima dodatnu prednost što će naše majke i sestre tokom onih dana kada ne mogu ulaziti u džamije u prostorijama Škole Kur'ana moći usmeno pratiti učenje Kur'ana i tako sklopiti čitavu kur'ansku hatmu.Žensku mukabelu će učiti hafize i polaznice hifza Škole Kur'ana Časnog Novi Pazar.

Zavaljujemo Allahu dž.š. na prvom mjestu, a zatim Mešihata IZ-e u Srbiji i Školi Kur'ana Časnog, na ovoj predivnoj aktivnosti, moleći Uzvišenog Allaha dž.š. da se broj učesnika ove mukabele omasovi i da se vremenom ženske mukabele prošire i na ostale gradove Sandžaka.

Gospodaru naš, blagoslovi i navećom nagradom obaspi učače, pratioce i organizatore ove Kur'anske mukabele. Amin! (SANA)
Ostali prilozi:
» SMRTNA KAZNA ZA AMERIČKOG ČETNIKA VUČKA
Facetv.ba | 21. March 2019 18:47
Ostali prilozi istog autora: