Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BHDINFODESK – BIRMINGHAM
LONDON: NEMILOSRDNOM UBICI MLADOG BOSANCA SAMIRA DRAGANOVIĆA DOŽIVOTNA ROBIJA
Autor: Namik Alimajstorović
Objavljeno: 13. May 2018. 14:05:45


Zbog ubistva dizajnera Samira Draganovića (23) porijeklom iz Ključa, koje se dogodilo 5. novembra 2017. godine na željezničkoj stanici Knockholt u Kentu, Jamie Simmons (37) ovisnik o teškim drogama u četvrtak je na sudu u Londonu osuđen na doživotnu robiju. Prema važećim britanskim zakonima ubica će minimalno iza rešetaka provesti 26 godina.

U totalno neprovociranom napadu Simmons je nesretnom Draganoviću zadao preko 40 uboda mačetom. Mladi Bosanac je tom prilikom pružio otpor, ali nažalost protiv sebe je imao nemilosrdnog ubicu sa hladnim oružjem.

Simmons je Draganovića ostavio između željezničkih šina, slučajno je mrtvog Bosanca nekoliko sati kasnije otkrio jedan mašinovođa voza koji je uočio nepokretno tijelo. U prvi mah, policija je mislila da je Samira udario voz, što govori o teškim povredama koje je zadobio, međutim nakon detaljne istrage i pregleda CCTV utvrđena je prava istina i ubicu je stigla zaslužena kazna.

Za izricanje presude poroti u Londonu trebalo je samo 90 minuta vijećanja, posao im je “olakšao” sam Jamie Simmons koji je u istrazi priznao ubistvo “iz nehata”, uz tvrdnju da se ničega ne sjeća,te da je tu noć bio pijan. Porota i sudija mu nisu povjerovali, jer je on imao podeblji kriminalni dosije. Ubica i ubijeni se nisu poznavali, jednostavno Samir se nažalost u pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu. Nesretni mladić se u prvi mah pokušao očajnički udaljiti od ubice, međutim on ga je proganjao dok mu nije zadao smrtonosne ubode.

Inače, zločinac je bio redovni korisnik kokaina i heroina, ranije je u više prilika koristio hladno oružje. Nasuprot ubici, mladi Bosanac Samir Draganović je bio izuzetno cijenjen dizajner u svojoj kompaniji, a familija i prijatelji su ga opisali kao jednu izuzetno finu osobuOstali prilozi:
» INICIJATIVA "MOJA ADRESA: SREBRENICA" TRAŽIT ĆE OD CIK-A ISTRAGU
Anadolu Agency (AA) | 28. November 2020 15:30
» EDIN SMAJIĆ ZADRŽAO FUNKCIJU OPĆINSKOG NAČELNIKA
Eset Muračević | 28. November 2020 14:56
» AKCIJA PRIKUPLJANJA LEKTIRA ZA PODRUČNU ŠKOLU U POTOČARIMA
Anadolu Agency (AA) | 27. November 2020 13:18
Ostali prilozi istog autora:
» PRAVNA BITKA ZA MAČKU BRANDY
08. November 2020 15:57