Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

New York, Podgorica, Plav, Gusinje, Rožaje ...
BANA POZVALA GRAĐANE CRNE GORE, POSEBNO BOŠNJAKE, NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA DA GLASAJU HAZBIJU KALAČA
Autor: B.net
Objavljeno: 09. April 2018. 15:04:54


U povodu zakazanih Predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, za 15. april t.g., Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA), jedna od najznačajnih dijasporalnih organizacija, upućuje bezrezervnu podršku predsjedničkom kanadidatu g. Hazbiji Kalaču, kandidatu SPP u Crnoj Gori.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija je svjesna izbornih tokova, stvarnosti, previranja, malverzacija, stranačkih uticaja, potkupljivanja glasača od strane aktera na političkoj sceni u Crnoj Gori, ali smatramo da je historijski momenat za bošnjački narod po prvi put ima svoga kandidata na izborima za predsjednika Republike Crne Gore.

Analizirajući ličnosti na političkoj sceni, neovisno kojoj stranici pripadali, ne postoji pošteniji i iskreniji kandidat sa akademskim obrazovanjem kakav jeste Hazbija Kalač. Javnost u Crnoj Gori dobro zna to, zato ako im je stalo da državu Crnu Goru vodi takav predsjednik, koji građane neće dijeliti po vjerskoj ili etničkoj pripadnosti, onda neće biti upitan njihov glas 15. aprila i podrška nakon izbora.

Ovi predsjednički izbori su test za Crnu Goru, da li stvarno ispravno trasira put ka Europskoj uniji ili su još na ratnim pozicijama iz ’90-tih.

Ujedno, ovo je politički test za sve stranke i sve građane Crne Gore, posebno pripadnike crnogorske i srpske etničke zajednice, da li će na izborima pokazati toliku zrelost, svijest, širokogrudost i toleranciju da svoj glas daju kandidatu iz bošnjačke autohtone populacije.

Posebno pozivamo članove, simpatizere i onaj dio rukovodstva Bošnjačke stranke u Crnoj Gori, kojima je stalo do svakog Bošnjaka, da bezrezervno pruže podršku u završnici kampanje i glasaju predsjedničkog kandidata Hazbiji Kalaču.

Također pozivamo Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori da nedvosmisleno stane uz predsjedničkog kandidata Kalača. Na taj način oni koji vode Bošnjačko vijeće će pokazati svrhu postojanja i da vode brigu za svakog Bošnjaka, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.Ostali prilozi:
» PALMER: SAD SNAŽNO PODRŽAVAJU BIH NA PUTU KA NATO-U
Vijesti.ba | 13. December 2018 14:58
» NEKADAŠNJA FABRIKA FEROS U POTOČARIMA USKORO POSTAJE VAKUF
Islamskazajednica.ba | 13. December 2018 14:16
» CARSTVA SU PROPADALA - BOSNA I HERCEGOVINA JE OPSTAJALA
Eset Muračević | 11. December 2018 14:00
» HOĆE LI VUKOVI OPET ZAVIJATI BOSNOM I HERCEGOVNOM
Eset Muračević | 11. December 2018 13:48
» MOMO I UZEIR KAO JUNACI JEDNAKOSTI
B.net | 10. December 2018 15:28
» NEGIRANJE GENOCIDA PREPREKA POMIRENJU
NAP | 10. December 2018 02:52
Ostali prilozi istog autora:
» MOMO I UZEIR KAO JUNACI JEDNAKOSTI
10. December 2018 15:28
» POKUNJENI DODIK
05. December 2018 17:10