Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, sa studentima i profesorima Univerziteta u Tuzli posjetio memorijalne centre u Bratuncu i Srebrenici
PRAVDA MORA BITI ZADOVOLJENA RADI ŽRTAVA
Autor: B.net
Objavljeno: 07. April 2018. 13:04:32


Grupa studenata i profesora Univerziteta u Tuzli danas je, 6. aprila 2018. godine, organizovala tradicionalnu posjetu Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu i Memorijanom centru Potočari u Srebrenici.
Zajedno sa studentima, podrinjske memorijalne centre je posjetio i Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS. On se zahvalio studentima i profesorima što uporno rade na njegovanju sjećanja na najveće zločine, koji su počinjeni tokom genocida i agresije na Bosnu i Hercegovinu.

-Usprkos svemu, naše opredjeljenje je tolerancija i suživot sa našim komšijama. Naše opredjeljenje je traganje za istinom i pravdom. Istina nam treba radi budućih generacija, a pravda radi kažnjavanja zločinaca. Pravda nam treba i zbog nas preživjelih, zbog porodica ubijenih i zbog svjetske historije, koja će jasno i zauvijek zabilježiti ko je zločinac, a ko žrtva, kazao je Salkić, koji je u svom obraćaju pozvao studente i profesore da se posvete istraživanju ratnih zločina koji su počinjeni tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

-Vlada bh. entiteta RS i predsjednik ovog entiteta podržavaju historijski projekat Srebrenica, čiji je cilj negiranje genocida nad Bošnjacima. Vlada ovog entiteta i drugi politički predstavnici u entitetskoj vlasti, potpomognuti političkim funkcionerima iz Srbije, negiranjem sudski dokazanog i presuđenog genocida nad Bošnjacima, vrijeđanjem žrtava, odlikovanjem i veličanjem ratnih zločinaca, provodi završnu fazu genocida. Protiv ovakvih pojava i procesa, vi se možete boriti vašim diplomskim, magistarskim i doktorskim radovima. Istinom i znanjem koje ćete širiti u svijetu borite se protiv negiranja genocida. Pozivam vas da se zarad istine i budućnosti novih generacija pozabavite ovim temama, istakao je potpredsjednik Salkić.Ostali prilozi:
» KONSTITUIRAN KLUB MLADIH NAUČNIKA BANU
BANU | 26. March 2019 18:27
» ODRŽANA SKUPŠTINA MEDŽLISA IZ-E BAJERN
B.net | 25. March 2019 18:52
» SABIT KOBILJAK PONOVO NA ČELU PATRIOTSKE LIGE
Eset Muračević | 25. March 2019 18:29
» U MINHENU ZAJEDNO PROTIV ISLAMOFOBIJE
B.net | 25. March 2019 01:21
Ostali prilozi istog autora: