Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Crna Gora: Grupa građana najavljuje proteste u Podgorici ispred Skupštine Crne Gore, 7. aprila 18h, pod motom "Život bez straha"
ISPRED KUĆE NOVINARA SEADA SADIKOVIĆA U BIJELOM POLJU BAČENA BOMBA
Objavljeno: 02. April 2018. 13:04:05


U Bijelom Polju sinoć je aktivirana eksplozivna naprava ispred kuće novinara televizije Vijesti Seada Sadikovića. U eksploziji nije bilo žrtava, a bomba je bačena na mjesto gdje je bio parkiran automobil novinara, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz policije je saopšteno da je eksplozivna naprava bačena tačno ispred kuće Sadikovića. Na mjesto eksplozije nije bio parkiran Sadikovićev automobil, već automobil beogradskih registarskih tablica, vlasništvo jedne rent a car agencije.

Istraga je u toku.

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) izrazilo je zabrinutost zbog eksplozije u blizini kuće njihovog kolege i člana Upravnog odbora Seada Sadikovića.

DPNCG je ponovo zatražio da se procesuiraju napadači na novinare i rasvijetle eksplozije počinjene na njihovu štetu, javlja AA.

Život bez straha


Nakon više ubistava, napada na građane, podmetnih eksploziva, bacanja bombi, grupa građana najavljuju proteste u Podgorici pod motom "Život bez straha", u saopćenju su napisali:

Zbog stalnih ubistava i podmetanja eksploziva koje su postali crnogorska svakodnevnica sve veći broj građana Crne Gore osjeća duboku ličnu, pravnu, imovinsku i svaku drugu nesigurnost. Kako nadležni organi ne preduzimaju efikasne mjere u suzbijanju navedenog, a protiv atmosfere straha u kome ubistva i eksplozije postaju navika, grupa samoorganizovanih građana zabrinuta za svoju ličnu bezbjednost, bezbjednost svojih porodica, ali i opštu bezbjednost, poziva sve građane na miran protest u subotu, 07.04.2018. godine u 18h ispred Skupštine Crne Gore. U mirnoj šetnji građani će obići još Vladu, MUP, ANB, a protest će se završiti na Trgu nezavisnosti, piše u poruci javnosti koju su potpisali inicijatori: Omer Šarkić, Bojana Mišković, Marko Begović, Jasna Gajević, Budislav Minić, Svetlana Dukić, Dragan Leković, Danijela Đurišić.Ostali prilozi: