Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Kako do i nakon izbora
PREDSJEDNIČKI IZBORI U CRNOJ GORI - IZMEĐU DOBRA I ZLA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. March 2018. 00:03:23


Predsjednički izbori u Crnoj Gori održat će se15. aprila t.g., dok se kandidature sa prikupljenim potpisima za predsjednika trebaju predati do ponedjeljka, 26. marta.

Posestrima Socijalističke narodne partije (SNP) baklanskog kasapina Slobodana Miloševića, dakako i po zajedničkom ratno-genocidnom zlu Demokratska partija socijalista (DPS), danas je saopćila da će njihov predsjednički kandidat biti Milo Đukanović, Miloševićev pajtaš, koji je u javnosti već tri decenije poznat kao doživotni crnogorski premijer.

U ratu i u miru!


Zlikovački trio koji su sa državnog trona Srbije i Crne Gore na desetine hiljada porodica zavili u crno:
Milošević, Bulatović i Đukanović


Kako mediji navode, Đukanović je crnogorskom Dik-u predao kandidaturu sa 60.528 potpisa građana.

Očito je da je Đukanoviću dosadilo da iz sjene vodi svoju privatnu državu. Pitamo se, kako je proteklih par godina izdržalo sve to njegovo krhko srce. Doduše malo se i odmorio, relaksirao, za pretpostaviti je da se sada ‘svjež’, ali sa istim ‘krvavim rukama’, vraća na političku scenu. Naravno, pored ostaloga, da malo ojača bankovske račune, da ga kojim slučajem, gluho bilo, neko bar u tome ne pretekne… Diktator - zna kako vladati sa sirotinjom sa vrećom brašna i srčom zejtina, ili 40 eurića. Doduše, može mu se! Porobljeni narod voli Mila, glasaju za njega, a pomoć traže od onih koji su zbog Miloševićevih, Bulatovićevih, Đukanovićevih, Karadžićevih i inih zlikovaca…. ratnih godina spas za sebe i svoje porodice potražili po bijelom dunjaluku!


Srpsko-crnogorski politički aparat agresije na BiH i genocida nad Bošnjacima


Politički privezak ratnog srpskog i po potrebi crnogorskog DPS-a, koja je u registru nosi ime Bošnjačka stranka (BS), na predsjedničkim izborima podržat će Mila Đukanovića, tako su odlučili članovi Glavnog odbora BS. Ovo je saopćio i predsjednik BS-a Rafet Husović, kojeg inače DPS - da bi ga održao u javnosti, godinama ga tovi na političkoj vijagri. Tako da iza zidina Milove predsjedničke palate i Vlade CG, zajednički mogu kliknuti onu mitingašku, crnogorsku: ‘Mi smo đeca podgorička i nama je mila….’

Ipak, proteklih dana se moglo čuti od nekih uglednih članova Bošnjačke stranke, da ne dolazi u obzir da se pruži podrška Miloševićevom pajtašu! Pri tome taksativno mu zbirajući podvige iz ratne prošlosti i zločina genocida protiv Bošnjaka, po komandnoj odgovornosti; - od učešća sa Srbijom u agresiji na BiH, hapšenja i deportacije sa Crnogorskog promorija (’92), ubistva civila Bukovice (’93), paljenje i rušenje džamija, zatim otmica putnika u Štrpcima (‘93), hapšenje sandžačkih prvaka (’94)… Uglavnom uvijek je bio tamo gdje se institucionalno odlučivalo o agresiji na BiH, genocidu nad Bošnjacima, odnosno istrebljenju ‘poturica’, totalnom zatiranju tragova Bošnjaka, nestajanju države Bosne i Hercegovine i regije Sandžaka, uspostavljanju paradržavne genocidne tvorevine Srpske republike, kada je predano radio sa osuđenim ratnim zločincem, crnogorskim drumitorskim pjesnikom Rašom!

Nema šta, čojski i sojski – srpski i crnogorski!!!


Zaborav na bošnjačke žrtve i bezrezervna podrška
I onda se dogodi ono što ptice na grani znaju, aman Ya Rabbi, bjanko javna podrška Đukanoviću, koju je bez trunke griže savjesti saopćio Rafet Husović, u ime GO Bošnjačke stranke (vjerovatno i rukovodstva IZ).

Iskreno, koga više od čestitih Bošnjaka interesira šta će misliti i javno reći tamo neki Husović i članovi GO BS, najzad i kako će glasati 15. aprila, kada je njihovo podaništvo svima poznato! Najzad, vidi se jasno da je članstvo pomenute stranke porobljeno i to radi nekoliko guzica kojima je stalo do pozicija, a do naroda k’o do lanskog snijega. Mogu li ovakvi pojedinci poput Husovića predstavljati bošnjački narod? Naravno da ne mogu, posebno ako pregledate vidio iz Hannovera , zloupotrebu čestitog rožajskog naroda od strane pojedinca i takve nedopustive izlive (pro)crnogorstva i negiranja Bošnjaka i Sandžaka kao regije. Nažalost niko se još uvijek nije ogradio od istupa sa toga skupa, pa iako se javno po socijalnim mrežema govori o podaničkoj Bošnjačkoj stranci, nažalost i “političkoj tursko-crnogorskoj (islamskoj) zajednici”.

Nego sjetismo se, kada je Đukanović sa premijerske fotelje četničkom vojvodi Vojislavu Šešelju čestitao ‘hašku’ slobodu, pa iako su mu itekako poznati ratni izleti po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, i naravno zločini ovog radikala nad nedužnim civilima, Bošnjacima i Hrvatima. Đukanović je izjavio, citat:

"Niti sam imao očekivanja u Hagu da bih mogao biti iznenađen, konstatujem činjenicu, sud u Hagu je završio proceduru, oslobodio je Šešelja, drago mi je da je svaki čovjek slobodan, više volim da je svako slobodan nego da je svako utamničen. Što se mene tiče primam k znanju i čestitam slobodu Šešelju", rekao je Đukanović.

A, žrtve?

Ako je Đukanović četničkom vojvodi Šešelju čestitao slobodu, kako to da se nije oglasio kada su za genocid osuđeni najveći srpsko-crnogorski ratni zločinci Karadži, Mladić … sve je jasno!
Doduše i vojvoda Šešelj javno govorio o hvalospjevima i ulozi Mila Đukanovića kao premijera CG i njihovim srpskim (i crnogorskim) zajedničkim agresorskim ratnim podvizima. Za očekivati je da će Šešelj prije izricanja drugostepene presude 11. aprila pred Tribunalom u Den Haagu, Milu poželjeti uspjeh na predsjedničkim izborima.Ipak da ne budemo iznenađeni, može se dogoditi da neko iz služebnog Sarajeva pozove Đukanovića i uruči mu neku od naručenih i kupljenih nagrada, povelja mira, itd., posebno po državnoj komandnoj odgovornosti i za prikirivanje ratnih zločina nad Bošnjacima, građanima Bosne i Hercegovine.

Nego da se vratimo izborima, da podsjetimo, kandidature za predsjednika CG Državnoj izbornoj komisiji prije Đukanovića predali su, predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP) Hazbija Kalač, nezavisni kandidat Vasilije Miličković, lider stranke Prava Crna Gora Marko Milačić, potpredsjednica SDP-a Draginja Vuksanović, predstavnik Srpske koalicije Dobrilo Dedeić…

Iako je za očekivati je da će građani Crne Gore i na ovim izborima glasati za kriminalca iz vrha Miloševićeve genocidne piramide. Ko u to sumnja da tako neće biti, ili je mahnit ili ne poznaje političku javnu scenu u CG.

Doduše slobodni građani, baška bošnjačka i albanska populacija, na predstojećim predsjedničkim izborima ovog puta imaju izbor - između zla i dobra, između kriminalca i čestitog insana, između hohštaplera i poštenog čovjeka, između licemjera i iskrenog akademskog građanina.
Svi koji sebe smatraju čestitim građanima u CG, neovisno na etničku i vjersku pripadnost, njihov izbor treba biti lider SPP-a Hazbija Kalač!


Poštenje, čestitost: Hazbija Kalač


Najzad, 15. aprila – svi će znati, kako u Crnoj Gori tako van nje, koliko ima ljudi koji su čestiti i pošteni, koji nisu potkupljivi, odnosno koji nisu sebe, svoj glas i obraz prodali za budzašto. Isto tako znat ćemo koliko je korumpiranih, potkupljivih, prodanih, kupljenih…!!!
Izbor je na punoljetnim glasačima!

Bošnjačka dijaspora u državama Europe, Turske i SAD, dostojanstveno treba prezrijeti sve udare raznih krimogenih udbaških klanova i pojedinaca koji su naručeni od strane DPS i Đukanovića, koji su već na socijalnim mrežama pokrenuli lavinu napada i uvreda, negirajući Bošnjake, Sandžak, veličajući podaništvo, crnogorstvo... Da li je to ključna svrha Đukanovićeve kandidature? Ostaje da vidimo u narednom periodu!Ostali prilozi:
» MANILA: MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O HALAL PROIZVODIMA
Bošnjaci.Net | 28. February 2019 14:43
» NAŠI „PAUNI“ U FOTELJAMA
Mr. Milan Jovičić | 23. February 2019 15:38
» CRNO-ZELENI PELIKAN, SA ZELENIM MASTILOM!
Mr. Milan Jovičić | 19. February 2019 15:29
» KOLORITNA DUGA, NAŠIH ZABLUDA!
Mr. Milan Jovičić | 13. February 2019 14:00
» ODLAZAK GAZIJE BOSNE ZEJDA DUKMENIĆA
Elmedina Muftić | 12. February 2019 14:13
» VRIJEME JE ZA NAŠU ČVRSTU LINIJU DUHOVNE ODBRANE!!!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. February 2019 18:49
» INZKO, ZABRANITE LAŽNU KOMISIJU I ZABRANITE NEGACIJU HOLOKOUSTA I GENOCIDA U SREBRENICI I BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. February 2019 21:48
» POZIV ZA RAZUMNO PONAŠANJE
Mr. Milan Jovičić | 04. February 2019 16:50
» JE LI OSUĐENI RATNI ZLOČINAC MOMČILO KRAJIŠNIK ZLOKOBNI VJESNIK NOVOG GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA/BOSANCIMA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. February 2019 14:10
» INDIVIDUALNO I KOLEKTIVNO, ZAUSTAVIMO NEGACIJU GENOCIDA NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. January 2019 16:10
» KO JE VELIKI BRAT U SRBA - VUČIĆ ILI DODIK?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. January 2019 02:15
Ostali prilozi istog autora:
» SVEMU SU KRIVI POKVARENI KALENDARI
17. February 2019 15:03