Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Reakcije na emisiju „Mreža“ Federalne televizije BiH
BOSNAE-ZELENE BERETKE: MI NISMO PRIJETNJA PO SIGURNOST BIH, VEĆ SMO PRIJETNJA ONIMA KOJI NAŠU ZEMLJU RUŠE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 24. March 2018. 14:03:55

Hasan Dolovac: Federana televizija, a i same siguronosne agencije, nemaju ni trunke poštovanja prema braniocima Bosne i Hercegovine.


Nakon emisije „Mreža“, emitovane 23.marta ove godine u programu Radio televizije Federacije Bosne i Hercegovne svojim sapštenjem za javnost obratilo se Udruženje boraca, organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branioca „Bosnae-Zelene beretke Općine Vogošća“. U njemu su istakli nezadovoljstvo time što su, u ovoj emisiji, članovi njihove organizacije stavljeni u isti kontekst sa udruženjima i orgnizacijama koje predstavljaju prijetnju po sigurnost Bosne i Hercegovine.

- Navodi iznesen u ovoj emisiji, bez obzira što su temeljeni na osnovu podataka obavještajno-sigurnosnih agencija BiH, nisu tačni i ruše ugled naše organizacije, kaže Hasan Dolovac, predsjednik Udruženja „Bosnae-Zelne beretke Općne Vogošća“. Federana televizija, a i same siguronosne agencije, na ovaj način pokazuju kako nemaju ni trunke poštovanja prema braniocima Bosne i Hercegovine. Samo iz naših redova za slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu svoje živote dalo je 1.450 naših najhrabrijih sinova, a više hiljada njih je, što teže što lakše, ranjeno. Sramotno je nas staviti u istu ravan sa „Ravnogorskimpokretom“ „Balkanskom kozačkom vojskom“, „Noćnim vukovma“, „Udruženjem otadžbina“ i drugima u čijim redovima ima mnogo onih koji su tokom odbrambeno-oslobodolačkog rata u BiH 1992.-1995.godine, počinili ratne zločine i sudjelovali u agresiji na zemlju koju smo mi branili. Mi ne možemo biti prijetnja po sigurnost domovine koju smo branili. Međutim, jesmo prijatnja onima koji na bilo koji način, pa i kroz državne institucije, žele da ruše našu zemlju Bosnu i Hercegovinu. Ma kako nastojali da ukaljaju naš obraz, mi svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu nećemo ostaviti na cjedilu. Branit ćemo je sa istim onim žarom kojim smo je branili tokom minulog rata.Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ NA KONFERENCIJI O FETVI U KAIRU
B.net | 17. October 2018 14:47
Ostali prilozi istog autora:
» BOLESNO ZDRAVSTVO TREBA LIJEČITI
01. October 2018 20:00
» ZASIJALA SEVDAH DUŠA
11. September 2018 15:34
» LJEPOTICA U MUŠKIM VODAMA
31. July 2018 17:00
» KAD OSVANEŠ SAM
02. July 2018 01:29
» „CHAMPION CUP 2018“
12. June 2018 21:07
» BEZ VJERE NEMA NI LJUBAVI
09. June 2018 22:14