Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Saopćenje Instituta za istraživanje genocida, Kanada povodom postrojavanja Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu
ZAŠTO BOSANSKOHERCEGOVAČKE ELITE ŠUTE O POSTROJAVANJU RAVNOGORSKOG ČETNIČKOG POKRETA U VIŠEGRADU?
Autor: B.net
Objavljeno: 13. March 2018. 15:03:54

U Višegradu postrojavanje srpskih terorističkih četničkih formacija


Četnički pokret je fašistički, kolaboracionistički, izdajnički i zločinački. Taj pokret je nastavak srpske nacionalističke ideologije, politike i prakse koja ima svoj kontinuitet punih 200 godina i na čijim osnovama je na državu Bosnu i Hercegovinu izvršena agresija, a nad njenim građanima, posebno Bošnjacima genocid.

Postrojavanje Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu je znak kontinuiranog, fašističkog djelovanja zločinačke organizacije koja za cilj ima likvidaciju Bošnjaka kao naroda i Bosne i Hercegovine kao države.

To što politički establišment manjeg bosanskohercegovačkog entiteta odobrava djelovanje takve zločinačke organizacije sa fašističkim ciljevima je znak da ta vlast zapravo počiva na tom pokretu, njegovoj ideologiji, ciljevima i praksi.

Ali zašto kontinuirano šuti bosanskohercegovački politički establišment na djelovanje pokreta koji zapravo negira i Bošnjake i Bosnu i Hergevinu?

Zašto kontinuirano šuti antifašistčka Evropa, Amerika, Kanada, svijet na otvorenu propagandu fašističkih ciljeva i ideologija koji su navodno trebali biti poraženi još u Drugom svijetskom ratu?

Bosanskohercegovačka i svijetska šutnja prema ekspanziji četničkog pokreta je znak da fašizam nije pobjeđen, da ljudska prava i slobode nisu zaštičeni, da zavjetovano ne poslije holokausta nije zaživjelo, da čovjek i civilizacija nemaju odgovore na agresivno genocidne izazove fašizma, piše u saopćenju koje je potpisao profesor Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada.Ostali prilozi:
» ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA MUFTIJA
MINA | 19. March 2019 19:43
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠE VRIJEME TEK DOLAZI
12. March 2019 17:13