Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SDA Sandžaka
DODJELA PLAKETE OPĆINE SREBRENICA MILORADU DODIKU RUGANJE ŽRTVAMA GENOCIDA U SREBRENICI
Autor: B.net
Objavljeno: 13. March 2018. 14:03:30


SDA Sandžaka najoštrije osuđuje i protivi se dodjeli najvišeg priznanja općine Srebrenica velikosrpskom šovinisti Miloradu Dodiku.
Dodjela najvišeg priznanja općine Srebrenica nekome ko negira genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i nagrađuje ratne zločince osuđene za zločine nad Bošnjacima predstavlja otvoreno ruganje svim žrtvama genocida u Srebrenici i svim bošnjačkim žrtvama uopće.
Nedosputivo je da se ova vrsta priznanja dodjeli osobi koja svoje političko djelovanje temelji na negiranju genocida, konstantnim prijetnjama Bošnjacima, negiranju države Bosne i Hercegovine i rušenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.
Ovaj postupak predstavlja jasan pokazatelj da politika koja genocid, ratne zločine i etnička čišćenja koristi kao sredstvo za ostvarenje svojih ciljeva sve više dobija maha u tzv. Republici Srpskoj i Srbiji ali i potvrđuje činjenicu da su Bošnjaci narod pod prijetnjom kojima je ugroženo pravo na život.
SDA Sandžaka izražava svoju zabrinutost zbog porasta velikosrpskog šovinizma a naročito zabrinutost za budućnost Bošnjaka u Sandžaku zbog činjenice da zločini nad Bošnjacima Sandžaka nisu rasvijetljeni niti su odgovorni kažnjeni.
Pozivamo visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini da ovu sramnu odluku stavi van snage te da preduzme sve mjere u cilju zaštite bošnjačkog stanovništva u Bosni i Hercegovini.
Od predstavnika EU, OSCE-a i Vijeća Evope tražimo da bez odlaganja obavežu Srbiju da rasvijetli sve zločine počinjene nad Bošnjacima Sandžaka i da odgovorne adekvatno kazni.Ostali prilozi:
» ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA MUFTIJA
MINA | 19. March 2019 19:43
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠE VRIJEME TEK DOLAZI
12. March 2019 17:13