Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Da se genocid ne zaboravi!
SRPSKI VIJEĆNICI SO SREBRENICA DODIKU DODIJELILI PLAKETU ŠTO JE PRVI PRIZNAO DA JE NAD BOŠNJACIMA POČINJEN GENOCID (VIDEO)
Autor: B.net
Objavljeno: 11. March 2018. 14:03:03


Predsjedniku Genocidne tvorevine Miloradu Dodiku na svečanoj sjednici Skupštine općine Srebrenica, u povodu 11. marta, Dana općine, uručeno najveće općinsko priznanje - Plaketa sa zlatnim grbom općine.

Odluku o dodjeli najvećeg općinskog priznanja usvojila je skupštinska većina koju čine srpski odbornici. Bošnjački odbornici su se protivili toj odluci, napustili su tu sjednicu. Također su danas bojkotovali sjednicu, zbog Dodikog negiranja genocid u Srebrenici, odnosno pokušaju pranja od ranijih javnih izjava da je u Srebrenici počinjen genocid.


KO ĆE KOME, NEG` SVOJ SVOME! (Ilustracija: Šukrija Meholjić)


Vjerujemo da su srpski odbornici prilikom izglasavanja odluke o ovoj nagradi, prije svega imali u vidu da je Milorad Dodik prvi srpski političar koji je javno priznao da su Srbi, odnosno srpska vojska, policija i druge četničko-terorističke formacije pod njihovom kontrolom, kao i popovi SPC, nad Bošnjacima u Srebrenici počinili GENOCID.

Video sa FACE TV svjedoči Dodikovu iskrenost jer je itekako bio upućen prije dolaska na čelnu poziciju, genocidne tvorevine, na koju je prvi sjedio ratni Zločinac Radovan Karadžić.Dodik je tada u CD FCAE TV istakao:

-Ja znam savršeno šta je bilo. Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Hagu, i to je neosporna pravna činjenica.

Sve mimo ove izjave, što danas Dodik govori i pokušava da se opere pred genocidnim svesrpstvom, dakako LAŽE!Ostali prilozi:
» ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA MUFTIJA
MINA | 19. March 2019 19:43
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠE VRIJEME TEK DOLAZI
12. March 2019 17:13