Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KBSA O NAGRAĐIVANJU DODIKA: NASTAVAK POLITIČKOG PROCESA KOJI JE PROVODIO RATNI ZLOČINAC KARADŽIĆ
Autor: B.net
Objavljeno: 06. March 2018. 17:03:14

Kongres Bošnjaka poziva sve međunarodne faktore da oštro osude ovu odluku kojom se čovjek sa američke crne liste, negator genocida u Srebrenici, nepoželjan gost u demokrtaski uređenim državama i društvima, nagradi na ovakav način.


Odluka srpskih vjećnika Skupštine općine Srebrenica da Milorad Dodik, predsjednik manjeg entiteta, bude dobitnik plakete sa Zlatnim grbom, potvrda je činjenice da je manji bh entitet nastao na genocidu koji i danas nastavljaju drugim sredstvima. Samo umovi opterećeni mržnjom mogu predložiti osobu koja negira genocid, koji je pred Međunarodnim sudom pravde pravno potvrđen, da su vojska i policija RS počinili Genocid u Srebrenici. Ovakvom odlukom, predlagač šalje jasnu poruku Bošnjacima Srebrenice, a i Bosnjacima čitavog manjeg entiteta da su građani drugog reda, a politika srpskih političkih stranaka nastavak političkog procesa koji je provodio ratni zločinac Karadžić.

Jula ‘95 više od dvadeset hiljada srpskih vojnika jesu počinili genocid ali nisu uspjeli uništiti bošnjački narod pa ih ni ovakve odluke neće zaplasiti.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike najoštrije osuđuje ovaj anticivilizacijski, nedemokratski i sramni čin kojim se jasno pokazuje da politika bosanskih Srba nastavlja baštiniti najmračnije tradicije vlastite historije. Umjesto katarze, pokajanja i spremnosti na suživot, oni biraju politiku "prst u oko" koja vodi u blato barbarizma, napetosti i mogućih sukoba.

Kongres Bošnjaka poziva sve međunarodne faktore da oštro osude ovu odluku kojom se čovjek sa američke crne liste, negator genocida u Srebrenici, nepoželjan gost u demokrtaski uređenim državama i društvima, nagradi na ovakav način.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike poziva sve srebreničke Bošnjake koji učestvuju u radu Skupštine općine, općinskog vijeća i drugim institucijama da bojkotuju rad tih organa sve dok se sramna odluka ne promijeni ili poništi.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike čvrsto stoji uz Bošnjake Srebrenice, Podrinja i čitave BiH u njihovom nastojanju da budu svoji na svome i njihovoj borbi da demokratskim sredstvima brane svoja prava, ne ugrožavajući već poštujući drugog i drugačijeg, piše u saopćenju Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike.Ostali prilozi:
» ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA MUFTIJA
MINA | 19. March 2019 19:43
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠE VRIJEME TEK DOLAZI
12. March 2019 17:13