Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
RIJASET POKREĆE SOCIJALNE PROGRAME ZA POMOĆ ORGANIMA IZ U ZONI GENOCIDA
Autor: MINA
Objavljeno: 15. February 2018. 15:02:53
http://www.bosnjaci.net/foto/680_RijasetIZuBIHsjednica15feb2018.jpg border=0 width="680">


Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 42. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je usvojen i upućen u daljnju proceduru Nacrt Izvještaja o radu Rijaseta za 2017. godinu.

Nakon nedavnog sastanka Reisu-l-uleme sa imamima zvorničkog područja pokrenuta je inicijativa, koju je Rijaset prihvatio, o organizovanju sergije za socijalne programe za pomoć organima IZ u zoni genocida. Tim povodom Rijaset je razmatrao i druge mjere koje bi trebale zaustaviti ili barem usporiti evidentan trend iseljavanja, naročito mladih iz BiH, a posebno područja Podrinja.
Razmatran je i prijedlog muftija za imenovanja rukovodioca službi pri muftijstvima, kao i veći broj drugih odluka, pravilnika i dokumenata iz nadležnosti Rijaseta. Data je saglasnost na Poslovnik o radu Nadzornog odbora Medija centra. Dosadašnji direktor RTV BIR Nedim Hrbat razriješen je sa te dužnosti i imenovan za v.d. direktora Medija centra. Istovremeno, Rijaset je dao saglasnost na Odluku NO Medija centra o raspisivanju konkursa za imenovanje direktora Medija centra. Na kraju se Rijaset bavio radno-pravnim statusom uposlenika i tekućim pitanjima.Ostali prilozi:
» U NEW YORKU PANEL ZA PAMĆENJE SA MAJKA SREBRENICE
Bošnjaci.Net | 14. March 2019 14:10
Ostali prilozi istog autora: