Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Rožaje, Sandžak
HAZBIJA KALAČ BIT ĆE KANDIDAT NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA U CRNOJ GORI
Autor: B.net
Objavljeno: 07. February 2018. 14:02:37

KALAČ: Vjerujem u tezu multietničnosti Crne Gore; manjinski narodi su dali veliki doprinos u stvaranju “Crne Gore ovakve kakva jeste”


Hazbija Kalač, predsjednik SPP - Stranka pravde i pomirenja, bit će kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, najavljeno je na press konferenciji te partije.

Kalač je kazao da vjeruje u tezu multietničnosti Crne Gore, imajući u vidu da su, kako je rekao, manjinski narodi dali veliki doprinos u stvaranju “Crne Gore ovakve kakva jeste”.

“Naše uvjerenje i nada jeste da će Crna Gora podržati ovaj naš politički iskorak i da će i u praktičnom smislu pokazati da je ovo država svih naroda, da je ovo multietnička država, da je ovo država koja je blizu ostvaranja tog društveno-političkog ideala građanskog društva”, poručio je Kalač u PR Centru.

Seid Hadžić, potpredsjednik SPP-a, kazao je da ta stranka ima za cilj da tezu o multietničnosti u Crnoj Gori, oživi u praksi i da na predsjedničkim izborima ponodi predstavnika iz bošnjačkog naroda.

Hadžić je kazao da očekuje da će Kalač “veoma lahko” prikupiti dovoljan broj potpisa za kandidaturu.

“Aktivno ćemo krenuti, bukvalno od sutra, sa prikupljanjem potpisa. Očekujemo veoma jaku podršku, pogotovo bošnjačkog naroda, ali očekujemo i izuzetno interesantnu podršku od svih naroda u Crnoj Gori. Ovo je nešto novo na političkoj sceni Crne Gore, i hajde da pokažemo koliko smo multietnični. Ovo će biti jedan test cijeloga društva”, istakao je Hadžić.Član Predsjedništva SPP-a, Adnan Ademović, pojasnio je da se ta stranka gradi kao dinamična i preduzimljiva, koja će, kako je rekao, pozitivno, temeljito i pravično djelovati na političkoj sceni u Crnoj Gori.

„SPP je, bez sumnje, spremna da dokaže da nije stranka koja pasivno svjedoči političkim dešavanjima, već da je stranka aktivizma i kosnstruktivnog sudjelovanja na političkom poligonu u Crnoj Gori. Imamo kvalitetne i zdrave ideje, od kojih će imati koristi, kako građani, tako i političari, koji do sada nisu pokazali vizionarski duh, koji je uslov uspješnosti i prosperiteta države i društva“, ocijenio je Ademović.

On je podjetio, krajem prošle godine, na redovnoj Izbornoj skupštini, tada Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) u Crnoj Gori, izabrani su novi organi stranke.

„Za predsjenika stranke, jednoglasno,je ponovo izabran dosadašnji predsjednik gospodin Hazbija Kalač. Skupština BDZ-a u Crnoj Gori je donijela odluku o promjeni naziva stranke, pa se od 6.12.2017. godine ova stranka zove SPP“, objasnio je Ademović.Ostali prilozi:
» U ČETVRTAK DŽENAZA ZEJDU DUKMENIĆU (1964 - 2019)
Bošnjaci.Net | 14. February 2019 01:28
» BAL VAMPIRA U TUTINU
Asmir Bihorac | 10. February 2019 16:58
Ostali prilozi istog autora: