Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo - New York
USKORO IZ ŠTAMPE IZLAZI KNJIGA „SEDŽADA NA ČISTOJ ZEMLJI BOSANSKOJ“ AUTORA HARUNA HODŽIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 30. January 2018. 16:01:51
Naslovnica knjige


Danas je u Štampariji Fojnica počelo štampanje knjige „Sedžada na čistoj zemlji bosanskoj“ autora Haruna Hodžića. Knjiga sadrži sedamdesetak ratnih priča.

Autor je u toku višedržavne agresije na Bosnu i Hercegovinu, tek sazrio mladić bio pripadnik nekoliko elitnih jedinica časne Armije Republike Bosne i Hecegovine. S obzriom da je učesnik i svjedok važnih bitki, kada su se u odbrani Bosne kalili mladići i djevojke u tenama i postali velike gazije i gazijke, ne žaleći svoje djelove tijela i živote samo da od agresora odbrane jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu i svoj narod kojem je prijećen potpuni nestanak.

Ova knjiga ratnih priča „Sedžada na čistoj zemlji bosanskoj“ Haruna Hodžića, nastala je na nagovor nekoliko zajedničkih prijatelja, koji su slušali autora kako besjedi i zaključili da bi bila šteta da se događaji nezapišu i sačuvaju od zaborava. Sadržaj priča mnoge neće ostaviti ravnodušnim... dok knjigu budu čitali, osjećat će ponos, gordost borca i boraca koji baš ništa nisu žalili za svoju domovinu. Mnogi će naučiti kako se voli svoj narod, poštuju roditelji, rodbina, svoji suborici i njihove porodice, pretpostavljene starješnine, vrhovni komandant i posebno sa koliko se ljubavi voli jedina domovina Bosna i Hercegovina.

Izdavači su sarajevska Pravda i Bošnjaci.Net, recezenti; Nezim Halilović Muderris i Elmedina Muftić; urednik Anes Džunuzović; lekturu je uradio Omer Resulović; idejno rješenje za naslvnicu Mensur Ibrahimović, dok se štampa Štampariji Fojnica.


Autor Harun HodžićOstali prilozi:
» DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. January 2019 13:36
» PUTIN SLETIO U BEOGRAD, DOČEKAO GA VUČIĆ
Hina | 17. January 2019 13:29
Ostali prilozi istog autora: