Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ZORAN ŽIVKOVIĆ: UBISTVO IVANOVIĆA SU MOGLI IZVRŠITI I ALBANCI I SRBI
Autor: NAP
Objavljeno: 16. January 2018. 15:01:37


Bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije, danas zastupnik u Skupštini Srbije Zoran Živković smatra da će atentat na lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, ubijen jutros u Sjevernoj Mitrovici, sigurno nanijeti dodatnu štetu međunacionalnim odnosima na Kosovu, ali se nada da ima dovoljno mudrosti da to ne preraste u sukobe, odnosno u nešto „što bi bilo gore od ionako loše situacije.“

„Ovo je tužna vijest i za mene lično, jer je Oliver bio moj prijatelj, i za sve ljude koji vjeruju da postoje i među Srbima na Kosovu oni koji imaju dovoljno razuma i dovoljno jasne političke stavove koji bi vodili ka tome da Kosove bude jedna zona mira“, izjavio je Živković za novinsku agenciju Patria.

Živković smatra da je rano za bilo kakav komentar u smislu ko je naredbodavac i izvršilac Ivanovićevog ubistva, ali je očigledno, dodao je, da je ubistvo izvršeno profesionalno.

„Ubistvo su mogli izvršiti i Albanci, i Srbi sa Kosova, i neko van Kosova... Očekujem od političkih organa, Eulexa i kosovske policije da svoj posao urade profesionalno i da to ubistvo bude rasvijetljeno“, rekao je Živković. Podsjetio je da je Ivanović bio protivnik liste koju je podržavao Aleksandar Vučić na izborima na Kosovu te da su najbliži saradnici Vučića govorili da Ivanović želi da oslabi srpsko jedinstvo i da radi protiv srpskih interesa.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: