Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Novi Pazar
SPP DEMANTUJE LAŽNE I ZLONAMJERNE PODVALE O ATENTATU NA PREDSJEDNIKA ZUKORLIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 12. January 2018. 15:01:41

Vijest na portalu “Omiljeniportal.com” u potpunosti je lažna, zlonamjerna i smatramo da ima dubinsku pozadinu.


Stranka pravde i pomirenja (SPP) uputila je demantij u povodu objavljivanja informacije o navodnom atentatu na predsjednika akademika muftiju Muamera Zukorlića, narodnog poslanika i predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo NSRS, Stranka pravde i pomirenja (SPP). U demantiju piše:


Ujutro, 12. januara 2018. godine na web portalu “Omiljeniportal.com” pojavila se lažna vijest sa naslovom „Ekskluzivno! Izvršen atentat u Novom Pazaru na Zukorlića” u kojoj stoji da je „Zukorlić ustijeljen u predjelu prsa sa jednom izlaznom ranom, i da je hitno prevežen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru”.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik muftija Muamer Zukorlić jutros, 12. januara 2018. godine, u 6:30h gostovao je u Jutarnjem programu TV Pink koji se prenosio uživo pred višemilionijskim auditorijem i javnost cijelog regiona mogla je vidjeti da nikakav atentat na gospodina Zukorlića nije izvršen.

Vijest na portalu “Omiljeniportal.com” u potpunosti je lažna, zlonamjerna i smatramo da ima dubinsku pozadinu.

U drugom pasusu vijesti navode se mogući motivi atentata na predsjednika Zukorlića u kojima se posebno naglašavaju tekstovi iz „Revije Sandžak” od prije nekoliko godina o sprezi bošnjačkih političara sa kriminalnim krugovima i apostrofira da se Zukorlić u posljednje vrijeme žestoko obrušio na kriminal.

SPP podsjeća da je u toku akcija uklanjanja kladionica i kockarnica koje ne posluju u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, članovi 71 i 86, tj. nalaze se na nepropisanoj udaljenosti od obrazovnih institucija bližoj od 200 metara. Prethodnih dana funkcioneri naše partije su zajedno sa zabrinutim roditeljima i građanima Novoga Pazara premjeravali udaljenost kladionica od obrazovnih institucija u Novom Pazaru i pokrenuli talase građana koji zajedno sa njima insistiraju na uklanjanju svih ovih objekata.

Uznemireni vlasnici, nosioci i stvarni organizatori ovog kriminalnog djelovanja već su 10. januara 2018. godine pokušali da prepadnu nosioce ovih aktivnosti na terenu.

Objavljivanje ove informacije treba shvatiti kao otvorenu prijetnju od strane političko-kriminalnih krugova koje političko napredovanje SPP na čelu sa predsjednikom Zukorlićem ovime ugrožava.

SPP će cijeli slučaj prijaviti nadležnim organima, i očekuje hitnu reakciju identificiranja počinioca, otkrivanja pozadine i poduzimanje svih daljih mjera u skladu sa Zakonom.

SPP-aOstali prilozi:
» DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. January 2019 13:36
» PUTIN SLETIO U BEOGRAD, DOČEKAO GA VUČIĆ
Hina | 17. January 2019 13:29
Ostali prilozi istog autora: