Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HRVATSKA STRANKA BIH: HDZ-OV IZBORNI ZAKON NAIŠAO NA OSUDU CIJELOGA NAPREDNOGA SVIJETA
Autor: NAP
Objavljeno: 11. January 2018. 17:01:57

Božo Skopljaković, predsjednik HS BiH: - S obzirom da pouzdano znamo da je vođa HDZ BiH Dragan Čović obećao svojim biračima, ali i čelnicima RH da će odstupiti sa svih stranačkih i državnih dužnosti ako se ne usvoji Izborni zakon, Hrvatska stranka ga poziva da pokaže minimum ljudskoga i političkoga karaktera i kulture i da doista podnese ostavke na te dužnosti.


Hrvatska stranka BiH (HS BiH) poziva vrh HDZ BIH da hrvatskom narodu na početku ove izborne godine podnesu račun i javno, argumentirano, obrazlože zbog čega nisu ispunili niti jedno obećanje od vitalnoga nacionalnoga interesa, slatkoriječivo dano nakon zadnjih parlamentarnih izbora.

- Čelnici stožerne stranke, a poglavito njezin vođa, nerealno su se razbacivali silnim obećanjima kako će Hrvati dobiti novi Izborni zakon, nacionalni rtv kanal i kako će nametnuti europske vrijednosti kroz kandidatski status BIH i aktiviranje MAP programa. Umjesto novoga europskoga i demokratskoga Izbornoga zakona, HDZ BIH je ponudio anakroni i anticivilizacijski prijedlog izbornoga zakona koji je naišao na osudu cijeloga naprednoga svijeta i odbijanje većine domaćih političkih snaga, – naveli su iz HS BiH, prenosi Patria.

Hrvatska stranka BiH poziva vrh HDZ BIH da prestane sa, kako su naveli, uvlačenjem hrvatskoga naroda i države Hrvatske u svoj projekt stvaranja političkoga haosa u BiH što se vidi i kroz svjesne blokade izvršne i zakonodavne vlasti u FBIH i na državnoj razini.

- Hrvati u Bosni moraju biti sretni što prijedlog Izbrnoga zakona kojeg je ponudio HDZ BiH neće dobiti potporu u parlamentu, jer bi to značilo autanaziju izbortnih prava Hrvata u najvećem dijelu FBiH i RS. Nažalost, zahvaljujući spletkama HDZ BiH oko Izbornoga zakona i očiglednom skretanju prema podaništvu nekim istočnim državama, Hrvati i u BiH i Hrvatskoj su izgubili dokazanu naklonost naprednoga zapadnoga svijeta i tretiraju se kao kočničari eruopskoga puta i napretka ove zemlje prema uređenoj i prosperitetnoj državi - navodi se u saopćenju Hrvatske stranke BiH.

- S obzirom da pouzdano znamo da je vođa HDZ BiH Dragan Čović obećao svojim biračima, ali i čelnicima RH da će odstupiti sa svih stranačkih i državnih dužnosti ako se ne usvoji Izborni zakon, Hrvatska stranka ga poziva da pokaže minimum ljudskoga i političkoga karaktera i kulture i da doista podnese ostavke na te dužnosti.

Od prvoga dana je bilo posve razvidno da Prijedlog Izbornoga zakona kojeg je ponudio HDZ BIH neće dobiti parlamentarnu potporu, osim od prijateljskoga SNSD, jer je u dubini diskriminatorski i antieuropski i samo je bila dvojba da li se radi o svjesnoj podvali Hrvatima da taj Zakon i ne prođe ili se radi o neznanju i nesposobnosti predlagača.

Hrvatska stranka je sigurna kako će sada promidžbena mašinerija HDZ BIH do izbora tražiti alibi za svoju promašenu taktiku sa Izbornim zakonom osuđujući i ucjenjujući druge stranke i aktere.

Bojimo se da je politika HDZ BiH krenula po zlu te da je politika tijesne suradnje sa secesionistima, protivnicima euroatlantskih integracija i vođama koji veličaju zločinca Ratka Mladića i koji su na američkoj crnoj listi, nož u leđa hrvatskim nacionalnim interesima i ona mora već u ovoj godini biti odbačena na političko smetljište – zaključuju iz HS BiH, prenosi NAP.Ostali prilozi:
» ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA MUFTIJA
MINA | 19. March 2019 19:43
Ostali prilozi istog autora: