Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ubij bližnjeg svoga
BOŠNJAČKE BOŽIĆNE ČESTITKE I VELIKOSRPSKI ODGOVOR SA KRMEĆIM IZNUTRICAMA NA DŽAMIJU U BRONZANOM MAJDANU
Autor: B.net
Objavljeno: 07. January 2018. 15:01:28

VELIKOSRPSKI FAŠIZAM ZA BOŽIĆ: Krmećim iznutricama na fasadu džamije u Bronzanom Majdanu
(Kliknite na sliku za uvećati / (Foto: Nijaz Caja - Kozarac.eu))


U povodu pravoslavnih blagdana, badnje večeri i božića, socijalne mreže su preplavljene čestitkama od strane muslimana odnosno Bošnjaka, koje su upućene svojim komšijama pravoslavcima, odnosno svojim komšijama - Srbima. Vjerujemo da postoje razlozi za čestitke da na poseban način to izraze svojim kućnim prijateljima, ali i Facebook jaranima koji su ih “lajkom” zadužili. Naravno tu je bilo svakavih čestitki od strane Bošnjaka, poput: “Svim svojim prijateljima čestitam badnje veče i božić”, pa iako na listi prijatelja imaju gro muslimana i par pravoslavaca, koji u većini slučajeva i ne primjete čestitke, ali zato zadužena “lajk” brigada ne prepušta da sa svojim klikom to progura da su zapazili toleranciju svog prijatelja.

Bilo je i ovakvih čestitki: Svojim komšijama čestitamo praznike i da im se sve želje ostvare! Dobrim ljudima i vjernicima treba tako čestitati. Ali jako su nam poznate želje onog dijela nebeskog naroda s jedne i druge strane Drine, čije ogledalo je genocidna politika ratnih zlikovaca Miloševića, Karadžića, Mladića, koji se sa displeja upućuju čestitke genocidnoj ostavštini, koju na vojno-policijskoj vijagri održava Aleksandar Vučić, snajperista sa Jevjerskog groblja - „100 za jednog“..., te kriminalac Dodik koji ih u posljenjoj dekadi slijedi u korak, jer je puno šta prepustio u vremenu genocidne agresije i nekoliko godina nakon nje, kada je vodio „ronihil revoluciju“ da mu u socijalnoj opustošenosti njegov narod ima šta popušiti.

Sve upućene čestitke muslimana, Bošnjaka, možda i nebi imale toliko smisla, da se nisu pobrinuli one „prave“ komšije, koji su se isticali u vremenu genocidne agresije na BiH i Bošnjake, npr. u Banja Luci, da u svome pravoslavnom slavlju, srbovanju i dodikovanju, na fasadu džamije u Bronzanom Majdanu bace krmeće iznutrice. To je upravo nedavno obnovljena džamija, a koja je, sa hiljadu drugih džamija i islamskih objekata, bila do zemlje sravnjena sa velikosrpskom tolerancijom koju su naučili od političkih lidera s obje strane Drine i od čuvara stada Srpske pravoslavne crkve (SPC), kako da se odnose prema svemu što je muslimansko i bošnjačko, i sve što simbolizuje na Bosnu i nosi bosanski predznak.
Dok ovo pišemo, saznajemo da je Policija u Banjoj Luci lišila slobode dvije osobe koje su osumnjičene da su u petak, 5. januara, na fasadu džamije u Bronzanom Majdanu bacile životinjske iznutrice. Bezbeli nas neće iznenaditi, ako po kratkom postupku budu proglašeni da su to psihički neuračunljivi i alkoholizirani, te da će ih pustiti na slobodu, jer su svakako položili ispit srpske zrelosti, tako da mogu nastaviti skrnaviti i rušiti islamske objekte, kao i širiti mržnju prema muslimanima Bosne i Hercegovine, Sandažaka, ali i u cijelom balkanskom regonu.

Sve je ovo samo uvertira pred obilježavanje 9. januara - Dana Genocidne tvorevine, koja je nastala na bosanskoj zemlji od krvlju i kostiju nedužnih Bošnjaka i drugih nesrba. /E.K./Ostali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora: