Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Lider SPP-a dr. Muamer Zukorlić pružio ruku pomirenja lideru SDP-a Rasimu Ljajiću i SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu
DR. ZUKORLIĆ: DOĐITE DA SE POMIRIMO, ZAJEDNO U CILJEVIMA DA POMOGNEMO OVOM NAPAĆENOM NARODU I OTKLONIMO NEPRAVDE
Autor: B.net
Objavljeno: 29. December 2017. 13:12:39


Himnom Evrope “Oda radosti” koju je otpjevala mlada umjetnica Almedina Đekić, u Domu kulture u Novom Pazaru počeo je Kongres Stranke pravde i pomirenja (SPP), stranke koja je na posljednjoj Skup[tini promijenila ime pod kojim je djelovala i radila od osninavanja - Bošnjačka demokratska zajednica.

Kako javlja Sanapress, na Kongresu SPP je prisustvovao krem akademske i političke elite iz države, regiona i dijaspore, koji su svojim prisustvom dali podršku Kongresu Stranke pravde i pomirenja, okupljajući se oko zajedničkog cilja, kako ističu – pravdom i pomirenjem do općeg dobra za sve.

Jasne poruke sa Kongresa je uputio lider SPP-a dr. Muamer Zukorlić, koji je na početku istakao da u svim godinama djelovanja nije mogao naći snagu niti sreću bez Božije pomoći.

- Pravda je materijalni plod istine, bez pravde čovjek je u svom biću u raskoraku i rasulu. Bez pravde porodica je neodrživa, bez nje ljudskom zajednicom vlada neslaganje i nesreća. Zato smo se odlučili da pravda zauzme ključno mjesto u ideji i imenu stranke, rekao je dr. Zukorlić.Lider SPP-a dr. Muamer Zukorlić sa Kongresa, u duhu naziva preimenovane stranke, posebno je pozvao i pružio ruku pomirenja lideru SDP-a Rasimu Ljajiću i SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu, kao i svim drugim strankama, i pozvao ih na suradnju za dobrobit naroda:

- Mi ovdje promoviramo pravu kulturu, kulturu protiv nekulture i primitivizma. Večeras pružamo ruku i SDP-u Rasima Ljajića i SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, nakon svega i pored svega, dođite da se pomirimo, hoćemo da se pomirimo. Spremni smo da sve što ne valja da bacimo iza nas, i da čuvajući sopstvene i partijske identitete, budemo okupljeni oko pravih vrijednosti i pravih ciljeva. Da međusobnim poštovanjem idemo naprijed i da pomognemo da se otklone nepravde i od Islamske zajednice, i od Univerziteta, ali najprije od ovog napaćenog naroda da otklonimo nepravde, poručio je dr. Zukorlić, ističući da je njihova ruka pomirenja ispružena prema svima, i srpskim strankama, naglašavajuči da je jako važno isticati i dijeliti lijepu riječ.

“Lijepa riječ je susret iskrenosti i istine. Ona će biti suštinski i nematerijalni simbol naše Stranke pravde i pomirenja”, zaključio je dr. Zukorlić.

Na Kongresu SPP prisutnima su se još obratili potpredsjednik SPP dr. Jahja Fehratović, potpredsjednik SPP Samir Tandir, potpredsjednica stranke prof. dr. Misali Pramenković, potpredsjednik SPP iz reda albanskog naroda Kujtim Sadriju, predsjednik SPP-a u Crnoj Gori Hazbija Kalač.

Na Kongresu se obratili gosti Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH, prof. dr. Nenad Prokić, akademik Refik Šećibović, predsjednik Udruženja “Za pomirenje”, akademik dr. Suad Kurtćehajić, predsjednik Foruma bošnjačkih intelektualaca, Emilija Redžepi, predsjednica NDS-a, Marija Obradović, potpredsjednica SNS...Foto: SanapressOstali prilozi:
» DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. January 2019 13:36
» PUTIN SLETIO U BEOGRAD, DOČEKAO GA VUČIĆ
Hina | 17. January 2019 13:29
Ostali prilozi istog autora: