Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Književni klub RVI Vogošća obradovao mališane
PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE ČITAOCE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 23. December 2017. 16:12:13

Vogošća: Književni klub RVI obradovao mališane


Knjižebni klub Ratnih vojnih invalida Općine Vogoša koji djeluje u sklopu biblioteke koju je nedavo u garaži, uz svoju kuću, u vogošćanskoj ulici Gornja Jošanica I broj 34, otvorio Džemal Tabić danas je, dodjelom novogodišnjih paketića, obradovao svoje najmlađe komšije.

-Ovo je prva ovkva akcija koja će u vremenu pred nama preći u tradiciju, kaže Džemal Tabić, vlasnik biblioteke i voditelj kluba. Riješili smo da obnovimo tradiciju dobrog komšiluka te sa ovim simboličnim poklonima obradujemo najmlađe čitaoce naše biblioteke. Nagrada je to za njihovo dobro učenje i ponašanje. Njih 17, koliko ih je danas dobilo paketiće, uistinu jesu dobre i vrijedne komšije koje svoje slobodno vrijeme koriste družeći se u biblioteci uz knjige i lijepu pisanu riječ. Mnoi od njih imaju dara za pisanje te vjerujem kako će se, u vremenu pred nama, u našoj biblioteci, naći i neka od knjiga koje su oni napisali.

Uz čaj, slatkiše mališni su pozdravili svoje roditelje čitanjem pjesama i drugih odlomaka iz knjiga koje se nalaze u policama ove neobične biblioteke.

-Dobri ljudi, prijatelji, poznanici ali i neke od institucija doniraju nam određeni broj knjiga tako da već ozbiljno razmišljam o proširenju prostora, kaže Džeml Tabić koji uz nesebičnu podršku svoje supruge Riade vodi ovu biblioteku. Mnogi nas čudno gledaju kada im kažemo da naša biblioteka djeluje u običnoj garaži. Međutim, kada vide živost mališana i drugih građana koji dolaze u nju da uzimaju knjige na čitanje njihovo čuđenje brzo nestaje.


Podjele paketića mališanimaOstali prilozi:
» DR. CERIĆ NA KONFERENCIJI O FETVI U KAIRU
B.net | 17. October 2018 14:47
Ostali prilozi istog autora:
» BOLESNO ZDRAVSTVO TREBA LIJEČITI
01. October 2018 20:00
» ZASIJALA SEVDAH DUŠA
11. September 2018 15:34
» LJEPOTICA U MUŠKIM VODAMA
31. July 2018 17:00
» KAD OSVANEŠ SAM
02. July 2018 01:29
» „CHAMPION CUP 2018“
12. June 2018 21:07
» BEZ VJERE NEMA NI LJUBAVI
09. June 2018 22:14