Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Književni klub RVI Vogošća obradovao mališane
PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE ČITAOCE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 23. December 2017. 16:12:13

Vogošća: Književni klub RVI obradovao mališane


Knjižebni klub Ratnih vojnih invalida Općine Vogoša koji djeluje u sklopu biblioteke koju je nedavo u garaži, uz svoju kuću, u vogošćanskoj ulici Gornja Jošanica I broj 34, otvorio Džemal Tabić danas je, dodjelom novogodišnjih paketića, obradovao svoje najmlađe komšije.

-Ovo je prva ovkva akcija koja će u vremenu pred nama preći u tradiciju, kaže Džemal Tabić, vlasnik biblioteke i voditelj kluba. Riješili smo da obnovimo tradiciju dobrog komšiluka te sa ovim simboličnim poklonima obradujemo najmlađe čitaoce naše biblioteke. Nagrada je to za njihovo dobro učenje i ponašanje. Njih 17, koliko ih je danas dobilo paketiće, uistinu jesu dobre i vrijedne komšije koje svoje slobodno vrijeme koriste družeći se u biblioteci uz knjige i lijepu pisanu riječ. Mnoi od njih imaju dara za pisanje te vjerujem kako će se, u vremenu pred nama, u našoj biblioteci, naći i neka od knjiga koje su oni napisali.

Uz čaj, slatkiše mališni su pozdravili svoje roditelje čitanjem pjesama i drugih odlomaka iz knjiga koje se nalaze u policama ove neobične biblioteke.

-Dobri ljudi, prijatelji, poznanici ali i neke od institucija doniraju nam određeni broj knjiga tako da već ozbiljno razmišljam o proširenju prostora, kaže Džeml Tabić koji uz nesebičnu podršku svoje supruge Riade vodi ovu biblioteku. Mnogi nas čudno gledaju kada im kažemo da naša biblioteka djeluje u običnoj garaži. Međutim, kada vide živost mališana i drugih građana koji dolaze u nju da uzimaju knjige na čitanje njihovo čuđenje brzo nestaje.


Podjele paketića mališanimaOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» RAMAZANSKI KANDILJI
16. May 2018 00:03
» MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
23. April 2018 14:48
» KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI
21. March 2018 17:18
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
23. February 2018 14:09
» NASMIJ SE I ZA POJAS ZADJENI
23. January 2018 15:50