Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Bivši predsjednik Skupštine BiH i potpredsjednik SDP-a
MIRO LAZOVIć: ČOVIĆ NE ŽELI KOMENTARISATI DOŽIVOTNU PRESUDU MLADIĆU – OSUĆEN ZBOG GENOCIDA; OMANUT ĆE I U SLUČAJU PRLIĆA
Autor: NAP
Objavljeno: 28. November 2017. 16:11:58


Licemjerno je i sramno prećutati presudu Ratku Mladiću, ali se ne libi izjaviti da vjeruje kako će hrvatska šestorka biti oslobođena, rekao je bivši predsjednik Skupštine BiH i potpredsjednik SDP-a Miro Lazović, komentarišući reakciju Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i člana Predsjedništva BiH, nakon nedavne osuđujuće presude Haškog suda generalu Vojske RS Ratku Mladiću, te očekivanja od presude pred istim sudom bivšim liderima samoproglašene Hrvatske zajednice Herceg-Bosna.

Čović je rekao da ne želi komentarisati doživotnu presudu Mladiću – osuđen zbog genocida i zločina nad Bošnjacima i Hrvatima tokom rata u BiH – jer presuda još nije pravosnažna. Govoreći o presudi najvećem vojnom, policijskom i političkom vrhu nekadašnje HZ HB, Čović je rekao da očekuje oslobađajući presudu Prliću i ostalim.

„Ako je po njegovim ranijim prognozama, i ovaj put će omanuti“, rekao je Lazović, dodajući da je po Čovićevim izjavama BiH već trebala biti na korak do prijema u EU i NATO, ali da se ništa od toga nije ostvarilo.

„Čak je i pominjao neke datume koji su danas dalji zahvaljujući njegovoj licemjernoj politici koja u dogovoru sa Dodikom usložnjava unutrašnje i regionalne odnose“, rekao je Lazović. Potpredsjednik najveće opozicione partije u BiH smatra da treba osuditi i Čovićeve izjave "kako će bošnjački i hrvatski narod živjeti jedni uz druge".

„U Mostaru to može značiti samo podjelu grada. I ova će izjava ostati samo njegova neostvarena želja jer Mostar se ne da dijeliti, a u Bosni, Boga mi i u Hercegovini se živjelo i živjet će se zajedno“, rekao je Lazović, prenosi agencija Patria.Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ NA KONFERENCIJI O FETVI U KAIRU
B.net | 17. October 2018 14:47
Ostali prilozi istog autora: