Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MR. JOVIČIĆ: BAJKOVITE TRANSFORMACIJE, ZA SULUDE GENERACIJE
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 24. November 2017. 22:11:14

mr. Milan Jovičić:


Veliki patriota Bosne i Hercegovine, ili kako za sebe zna reći da je mostarski Sarajlija mr. Milan Jovičić ponovo se oglasio po pitanju presude zločincu Ratku Mladiću i istupima svinjogojaca i guslara. Mr. Jovičić kaže:
- Istorijski dan, 22. nov. 2017. godine, iz Haga, sadržaji i vijesti za srpsku enciklopediju, iz koje će njihova djeca crpiti saznanja o bajkama i basnama, svemoguće ljudske transformacije, životinjskog svijeta?

Dobro je, veseli me, da nije riječ o Bosanskim Srbima, već njihovim Srbima, tzv. „dodikovcima“ koji su se rađali kao ljudska stvorenja, a umiraće poput magaraca.

Njihov, svinjogojac i guslar iz Laktaša, Milorad Dodik, doživljava i sosptvenu transformaciju, kako bi postao akter životinjskog carstva, te uveseljavao, njihovu djecu i buduće generacije, na veoma bajkovit način.Zahvaljujući mentoru i psihijatru, svome Raši, poput pijetla koji stalno kukuriče, nadati se i njihovom brzom kuhanju, u Bosanskom loncu, kako bi osjetio i razlike sa Bosanskim Srbima.

Očekivati je veoma masnu i izuzetno dobru, pileću juhicu, sa malo svinjetine, radi potrebne masnoće, a moguće je dodati i pomalo govedine, kako bi istu podario i svome brojnom stadu iz njegovog tora.
Tako će dobra juhica, iz Bosanskog lonca, omogućiti im svima znatno okrepljenje, podariti im bolje pamćenje i mogućnosti ostvarenja, bar djelimično, razuma u njihovom, nekadašnjem pripadajućem ljudskom rodu, zaključio je on.Ostali prilozi:
» BOSANSKI IZLAZ NA OTVORENO MORE
Senad Ušanović | 17. January 2018 14:14
» NEW YORK: VEČE KUR'ANA, ILAHIJA I KASIDA
B.net | 16. January 2018 21:56
Ostali prilozi istog autora:
» GENS UNA SUMUS /JEDAN SMO ROD/
11. January 2018 20:17
» DA LI SU BIRAČI KRIVCI?
24. December 2017 12:42
» MOSTARSKO-HERCEGOVAČKA PARADIGMA
14. December 2017 18:12
» VUKOVE „ALFABETE“
10. December 2017 02:01
» HISTERIJA POLITIKANATA
15. November 2017 17:03