Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BKZ LUKSEMBURGA POZVAO GRAĐANE PETNJICE DA GLASAJU ZA LISTU BDZ NA ČELU SA ALMIROM MURATOVIĆEM
Autor: B.net
Objavljeno: 20. November 2017. 21:11:48


Povodom predstojećih lokalnih izbora u Petnjici koji će se održati naredne nedjelje, 26. novembra 2017. godine, Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) u Luksemburga izrazila je punu podršku listi koju predvodi Almir Muratović „Za život u Bihoru”.

Svjesni važnosti predstojećih lokalnih izbora za opštinu Petnjica, ali isto tako i za Sandžak i Crnu Goru, te uzimajući u obzir mnogobrojne izazove s kojima se svakodnevno suočavaju mnogi građani petnjičke opštine, BKZ Luksemburga izražava punu podršku listi BDZ na čelu sa Almirom Muratovićem.
Dosadašnja odgovorna i principijalna politika BDZ stranke propraćena određenom dozom pragmatizma, te iskazana briga ali i sposobnost čelnika BDZ liste za iznalaženjem rešenja kako za funkcionalne tako i za egzistencijalne potrebe građana opštine Petnjica, daju nam za pravo iskazati našu javnu podršku BDZ listi. Iako opoziciona stranka, BDZ partija dala je vrlo značajan doprinos u konteksu razvoja mlade petnjičke opštine.
Aktivist BDZ liste u prijašnjem periodu osobito su se istakli doprinosom na polju afirmacije historije, kulture i duhovnosti na Bihoru. Njihovo principijalno zalaganje za realizaciju ideje Sandžaka kao moderne prekogranične evro-regije, prigrabilo im je posebne simpatije cjelokupne bošnjačke dijaspore koja je vrlo svjesna kako historijske utemeljenosti, tako i ekonomske opravdanosti jednog takvog poduhvata.
Ulaskom BDZ stranke u vlast u Petnjici, čelnici BDZ liste dobili bi mogućnost da pored navedenog, pruže značajniji doprinos opštini Petnjica i u kontekstu ekonomske situacije njenih građana, ne bi li se napokon stalo u kraj konstantnom odlivu stanovnika ove opštine.
Zbog navedenog, pozivamo sve građane Petnjice da na izborima u nedjelju podrže BDZ listu, stoji pri kraju pisma podrške koje je tokom dana uputila BKZ Luksemburga.Ostali prilozi:
» PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI ODIGRALI POZORIŠNU PREDSTAVU "ASKA I VUK"
Senada Đešević, prof. | 11. October 2018 17:54
Ostali prilozi istog autora: