Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

TAKO TO RADE AGENTI KOS-A POPUT MUSLIMOVIĆA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 18. November 2017. 23:11:13

DR. MUSTAFA CERIĆ: Agent veli da ništa ne zna osim ono što su mediji pisali o meni. To je veliko priznanje od tajnog Agenta, koji inače sve zna, ali mu je ta sitnica nekako promakla, koji je inače pratio bivšeg Reisu-l-ulemu i vrhovnog muftiju u Bošnjaka, koji je u Bosnu donio UNESCO-vu nagradu, koja ima vrijednost Nobelove nagrade Andrića i Oskarove nagrade Tanovića. To Agent nije mogao podnijeti, jer su ga gazde iz Beograda odmah upozorile da to svjetsko priznanje mora poništiti, jer Bošnjaci ne smiju imati vrhovnog duhovnog poglavara da bude rame uz rame Nelson Mandeli.


Hvala ti Senade što si doveo, profesionalno naravno, Fikreta Muslimovića bivšeg i sadašnjeg agenta KOS-a, legalno i otvoreno, da nam se (bez)griješno ispovidi, jer drugačije ne bismo znali ko nam radi o glavi svih ovih godina. Jad i bijeda!

Agent veli da ništa ne zna osim ono što su mediji pisali o meni. To je veliko priznanje od tajnog Agenta, koji inače sve zna, ali mu je ta sitnica nekako promakla, koji je inače pratio bivšeg Reisu-l-ulemu i vrhovnog muftiju u Bošnjaka, koji je u Bosnu donio UNESCO-vu nagradu, koja ima vrijednost Nobelove nagrade Andrića i Oskarove nagrade Tanovića. To Agent nije mogao podnijeti, jer su ga gazde iz Beograda odmah upozorile da to svjetsko priznanje mora poništiti, jer Bošnjaci ne smiju imati vrhovnog duhovnog poglavara da bude rame uz rame Nelson Mandeli.

Agent Muslimović je opsjednut likom i djelom Radončića. To je njegov problem. Međutim, prije pojave Fahrudina Radočića na političkoj sceni kao lider SBB-a, Agentu je zasmetalo što sam se kao Reisu-l-ulema približio Harisu Silajdžiću, pa je Agent imao zadatak da to osujeti po svaku cijenu tako što je napisano u kuhinji SDA pismo Irfana Ajanovića protiv mene, zbog kojeg mi je sud presudio da mu moram oprostiti zato što sam duhovni poglavar, kojeg Agent KOS-a Muslimović poučava vjeri, vjeri koje se on da bi imao visoki rejting u KOS-u morao bezpogovorno odreći.

Govor Agenta KOS-a Muslimović kod Senada je istovjetan gotovo iz riječu u riječ pismu, kojeg je svojevremeno potpisao Irfan Ajanović za potrebe stranke ne zbog Fahre, već zbog Harisa! Ima li dna ispod ovoga dna. Nema!

Tajni Agent prati i sadašnjeg Reisu-l-ulemu u Bošnjaka pa je moja moralna dužnost bila da mog nasljednika upozorim na to - ništa više i ništa dalje.

I Alija rahmetli je bio optižen da ruši državu od istih agenata ili Agenta, koji mene danas optužuju za isto pa me to čini ponosnim da nisam njihov. Pejgamber je mnogo više trpio. Ko smo mi da budemo pošteđeni od zlih ljudi i zlih agenata!Ali, koga Agent zapravo predstavlja i u čije ime Agent govori? U ime Stranke? Koje? U ime Bakira? Po Bakirovom ovlaštenju ili samoovlaštenju? U ime Islama? U ime Islamske zajednice? U ime države? U ime koje državne institucije? Za koga Agent radi? Nismo još vidjeli da je Agent KOS-a Muslimović napisao knjigo o genocidnim ubicama, ali jesmo doživjeli da je napisao knjigu "lopovi i ubice" među kojima je i prvi komadant Armije Bosne i Hercegovine Sefer Halilović, koji je imao hrabrosti da prihvati tu časnu vojničku dužnost kad su mnogi bošnjački oficiri u JNA čekali da vide šta će biti, ko će pobijediti. Onaj koji ne poštuje Generala Sefera Halilovića, kao vojnog simbola države Bosne i Hercegovine nije ni bosanski državotvorac ni patriota. A onaj koji prvog komadanta Armije Bosne i Hercegovine označava kao ubicu, bez obzira kakvi su mu motivi, i nakon što je oslobođen u Hagu od bilo kakve ratne krivnje, nije dobronamjeran. On je zlonamjeran po čast i ponos Bosne i Bošnjaka!

Al-Hamdilillah!
Ja sam ponosan na moju vjeru, na moj moral, na moju naciju, na moj narod, na moju državu za koju sam se borio i dušom i srcem. Ostavio sam porodicu i profesorski položaj u Maleziji i vratio se u okupirano Sarajevo na poziv prijatelja nakon što sam u odsustvu (nisam ni tražio, niti me iko pitao da li prihvatam) bio izabran za nabu-reisa. To mi agenti KOS-a sa beogradskim
glavama ne mogu oprostiti. Ja ih razumijem!

Ovaj komentar sam napisao u Torinu, Italija. Ovdje sam da sutra, ako Bog da, razgovaram sa muslimanima kako da se organiziramo na nivou Europe! Islamofobija je u porastu! Nedavni primjer Poljske!

Agentov domet je od Baščaršije do Marin Dvora! I onda se neki pitaju zašto nam je ovako?

Tražimo način da se ustanovi vrhovni europski muftija!

Na sutrašnjem sastanku neće biti prisutni agenti KOS-a!

Žao mi je, ali to je odluka europske uleme!

Ja sam se složio s tom odlukom!

Nadam se da neću biti proglašen da rušim Europu!

Bošnjaci moji, neka nam je Bog na pomoći!
Glavu gore idemo dalje!

Ništa nam ne mogu dok god smo na Pravom Božjem Putu!

Amin!

IZVINJENJE, STAV I
UPOZORENJE NA OPREZ


DR. MUSTAFA CERIĆ: Želim da se zna da dok sam ja potpisivao dokument za osnivanje Stranke demokratske akcije (SDA), Muslimović je motrio ili špijunirao za kontra obavještajnu službu JNA-a. Samo zbog te činjenice Muslimović nije ravnopravam sugovornik, čije mišljenje i ocjene nisu relevantne o bilo čemu. To što su pojedinci u Islamskoj zajednici ili u SDA-u občarani njegovom vještinom manipulacije, koju je naučio u JNA, za mene nije ni relevantno ni referentno. Oni imaju pravo na sopstvenu zabludu (dalalet). Ali, na svoj vlastiti račun, a ne na račun vjere, morala, naroda i države.


Osjećam potrebu da se ispričam muslimanima, koji poštuju hurmet institucije Reisu-l-uleme, ako sam im poremetio duševni mir mojim prijethodnim komentarom (objavljen i na Facebook status) u vezi priče oficira JNA i KOS-a na Face TV (petak, 17.11. 2017). Moja reakcija je bila nepotrebno emotivna zato što je ljudska, a ljudska je bila zato što sam odgojen u islamu na način da sam svjestan moje ljudskosti i suosjećanja sa ljudima, koji imaju suosjećanje sa mnom, a oni koji nemaju tog susjećanja da moram biti prema njima strog, ali pravedan.

Također, imam potrebu da se zahvalim Senadu Hadžifevzoviću što me je pozvao u njegovu emisuju (petak, 10.11. 2017) na FaceTV i što mi je pružio priliku da progovorim o pitanjima od javnog značaja za moj narod, moju državu i moju vjeru. Svjesno sam izbjegao da spomenem ime Fikreta Muslimovića i svjesno sam odbio poziv da s njim sudjelujem u emisiji "Face to Face" kod Senada. Ispričavam se Senadu zbog toga i zato imam potrebu da objasnim zašto nisam pristao na tu vrstu debate sa Muslimovićem.

Prvo, nisam pristao zato što sam nositelj visokog ili najvišeg vjerskog autoriteta u Bošnjaka pa je, stoga, ispod mog nivoa da se sučeljavam sa jednim oficirom Jugoslovenske narodne armije (JNA), koji je ujedno bio i oficir Kontra obavještajne službe (KOS). Dakle, kao takav Muslimović nema ni intelektualne, ni moralne, ni duhovne kompetencije da govori o suptilnim pitanjima vjere i morala, jer njegovo znanje i iskustvo je limitirano njegovim znanjem i iskustvo u okviru škole KOS-a u bivšoj JNA-a, Armije koja se u međuvremenu presvukla u srpsko-crnogorsku vojsku, koja je izviršila agresiju na moju zemlju, moj narod i moju vjeru.

Drugo, neprimjereno je da se oficir bivše JNA i KOS-a petlja u sve pore javnog i privatnog života našeg naroda i države. Petlja se u politiku, vjeru, moral i sigurnost bez da ima reference za to i bez da se javno zna ko ga je delegirao za to, odnosno ko mu je dao mandat da to radi. On je sebi umislio da može ili da treba da bude, kao što naš narod kaže: "poklopac svakom loncu". Zato je pravo pitanje: Ko je Muslimović? Šta on radi? Zašto unosi nemir i nepovjerenje muđu Bošnjake? Zašto izmišnja državne neprijatelje među Bošnjacima? Za koga Muslimović radi? Odakle mu to pravo? Ko ga je ovlastio da širi razdor među Bošnjacima nakon svega što su preživjeli i doživjeli od JNA-a? On ima pravo da bude zaljubljen u Jugoslaviju, ali nema pravo da to nameće drugima? Ima pravo i da voli Tita, ali nema pravo da osporava nama da volimo Aliju više nego Tita? Kome služi subverzivna djelatnost Muslimovića protiv sloge i jedinstva među bošnjačkim političarima i duhovnim autoritetima? Ima li neko da Muslimoviću kaže da je prevršio svaku mjeru? Dokle će Muslimović narušavati međusobno povjerenje među Bošnjacima?Treće, naobrazba ili odgoj kontraobavještajaca je da prate ljude, da unose spletke među ljudima, da okreću ljede nedne protih drugi, da ljude zavađaju a da ni sami nisu svjesni šta im se događa, jednostavno kontraobavještajci proizvode razdor među pojedincima i grupama kako bi nad njima vladali, a to su oni za koje oni procjene da su nepoželjni njihovim gazdama. Zbog toga javna polemika s Fikretom Muslimovićem je ispod mog nivoa zato što je njegovo mišljenje ili njegova ocjena o mojoj ličnosti i mom radu irelevantna. Muslimović nije ni kompetentan ni referentan da razgovara sa mnom o vjeri, moralu, narodu i državi, jer on to ne razumije ili razumije samo onoliko koliko je naučio u školi JNA-a, koja je već odavno outdated, kao što je poznato.

Četvrto, želim da se zna da dok sam ja potpisivao dokument za osnivanje Stranke demokratske akcije (SDA), Muslimović je motrio ili špijunirao za kontra obavještajnu službu JNA-a. Samo zbog te činjenice Muslimović nije ravnopravam sugovornik, čije mišljenje i ocjene nisu relevantne o bilo čemu. To što su pojedinci u Islamskoj zajednici ili u SDA-u občarani njegovom vještinom manipulacije, koju je naučio u JNA, za mene nije ni relevantno ni referentno. Oni imaju pravo na sopstvenu zabludu (dalalet). Ali, na svoj vlastiti račun, a ne na račun vjere, morala, naroda i države.

Peto, bio sam očekivao da će general Muslimović, koji je dobio taj čin kako ga je dobio, biti posvećen tumačenju polažaja Bosne i Bošnjaka u odnosu na EU i NATO i pisati knjige o tome, te da će okupljati oko sebe bosanske generale i snažiti vojnu bosansku stratešku odbranu od eventualnog novog Genocida, a ne baviti se političkim intrigama i loviti vještice u Bošnjaka, pišući ogavne pamflte, koji razbijaju jedinstvo Bošnjaka i guraju ih u propast.

Šesto, prema tome, ovim završavam javnu polemiku sa bivšim oficirom JNA-a i oficirom KOS-a Fikretom Muslimovićem i pozivam ga da prestane zavađati Bošnjake i pisati pamflete i knjige, koje raspamećuju naš narod, koji ima pravo da ga prestavljaju časni i pošteni generali, a ne oni koji šire fesad. Kad ovo kažem nemam namjeru braniti bilo koga ili biti bilo čiji advokat, ova završna prepiska na temu pozicioniranog oficira JNA i KOS-a je samo moja i predstavlja moj stav, stav Mustafe Cerića, reisu-l-uleme i vrhovnog muftije (1993-2012) Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dragi moji, halalite!

I ja sam mislio da imam pravo na odmnor, ali očiti da nemam!
Naša borba za istinu, pravdu, mir i pomirenje nastavlja se do zadnjeg daha!
Bože, pomozi nam da ostanemo u vjeri i u pameti!
Amin!Ostali prilozi:
» MANILA: MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O HALAL PROIZVODIMA
Bošnjaci.Net | 28. February 2019 14:43
» NAŠI „PAUNI“ U FOTELJAMA
Mr. Milan Jovičić | 23. February 2019 15:38
» CRNO-ZELENI PELIKAN, SA ZELENIM MASTILOM!
Mr. Milan Jovičić | 19. February 2019 15:29
» KOLORITNA DUGA, NAŠIH ZABLUDA!
Mr. Milan Jovičić | 13. February 2019 14:00
» ODLAZAK GAZIJE BOSNE ZEJDA DUKMENIĆA
Elmedina Muftić | 12. February 2019 14:13
» VRIJEME JE ZA NAŠU ČVRSTU LINIJU DUHOVNE ODBRANE!!!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. February 2019 18:49
» INZKO, ZABRANITE LAŽNU KOMISIJU I ZABRANITE NEGACIJU HOLOKOUSTA I GENOCIDA U SREBRENICI I BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. February 2019 21:48
» POZIV ZA RAZUMNO PONAŠANJE
Mr. Milan Jovičić | 04. February 2019 16:50
» JE LI OSUĐENI RATNI ZLOČINAC MOMČILO KRAJIŠNIK ZLOKOBNI VJESNIK NOVOG GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA/BOSANCIMA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. February 2019 14:10
» INDIVIDUALNO I KOLEKTIVNO, ZAUSTAVIMO NEGACIJU GENOCIDA NAD BOŠNJAČKIM NARODOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. January 2019 16:10
» KO JE VELIKI BRAT U SRBA - VUČIĆ ILI DODIK?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. January 2019 02:15
Ostali prilozi istog autora:
» PSIHIČKI GENOCID
13. February 2019 15:48
» PRINCIPI LJUDSKOG BRATSTVA
04. February 2019 20:25