Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

Od 18. do 21. novembra 2017. godine, Las Vegas će bit epicentar balkanske sportske dijaspore
U LAS VEGASU BALKAN SOCCER CAMP
Autor: Namik Alimajstorović
Objavljeno: 16. November 2017. 13:11:43


Grad kocke, ludog provoda i sporta Las Vegas, od 18. do 21. novembra 2017. godine, bit će epicentar balkanske sportske dijaspore u Americi. U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera bit će održan drugi po redu BALKAN SOCCER CAMP.

Ovaj kamp ima za cilj da na jednom mjestu okupi sve talente koji će pred eminentnim sportskim trenerima, skautima i menadžerima pokazati svoje fudbalsko znanje. Za održavanje kampa, rezervisani su odlični sportski tereni Viper Lacrosse Fields. Finalnu informaciju pred početak ove sportske manifestacije dobili smo od direktora US Soccer Education Murata Alibašića inače fudbalskog trenera iz Kolorada:

“Što se nas tiče, kamp može odmah početi, naime, svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start ove sportske manifestacije, tako da ja svim učesnicima i gostima na kampu mogu već poželjeti dobrodošlicu u Las Vegas. Ovaj kamp je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih fudbalera i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i svih ostalih Balkanskih zemalja. Naime, poslije odlično odrađenog Prvog kampa u Sarajevu i na zahtjev mnogih naših građana u SAD-u, odlučili smo se da BALKAN SOCCER CAMP približimo i našim fudbalskim nadama u Americi. Kamp će poslužiti za formiranje reprezentativnih selekcija naše dijaspore iz Amerike, uzrasta od 8 do 21 godine, koji će predstavljati bosanskohercegovačku dijasporu na fudbalskom turniru u mjesecu martu 2018. u njemačkom gradu Minhenu, te na internacionalnom turniru u Denveru 25. maja iduće godine, na kojem će nastupiti odgovarajuće selekcije Meksika, Rusije i domaćina Amerike. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovanih igrača koji su sazreli za profesionalni nivo u nekoj od Balkanskih liga. U tom smislu, već smo osigurali besplatnu desetodnevnu probu za najtalentovanije fudbalere u timovima iz naše domovine i regiona. Uz to, ovo je prilika da na jednom mjestu učesnici kampa svih starosnih kategorija treniraju s našim licenciranim i iskusnim stručnjacima i pokažu šta znaju. Potom, pružit ćemo im priliku da prezentiraju svoje znanje i budu viđeni od strane mnogobrojnih stručnjaka menadžera i skauta koji će pratiti dešavanja na kampu. Selektirat ćemo najbolje fudbalere iz svih starosnih grupa za besplatne probe i u profesionalnim akademijama i klubovima USA i Evrope. Pored toga, zadatak svih nas bit će da na ovom kampu detektiramo i potencijalne “Zmajeve” i predložimoih FS/NS Bosne i Hercegovine. Za kraj želim zahvaliti svim učesnicima kampa, njihovim roditeljima, potom svim ekipama koje će igrati protiv naših selekcija. Jedno iskreno i veliko hvala ide na adresu FK Crvena Zvezda - Las Vegas čije je rukovodsvo predložilo odigravanje prijateljske utakmice između ovog tima i reprezentacije BALKAN SOCCER CAMPA.“Na kampu u Las Vegasu, pored direktora US Soccer Educationa Murata Alibašića i Ericka Frenca, treninge će voditi Semjon Milošević, Nedim Runda i Nenad Vidaković, bivši fudbaleri FK Sarajeva, Slobodan Janjuš Čobo, vrsni vratar mnogih jugoslovenskih timova, te treneri Armin Piragić Pire, Muhamed Fazlagić Fazla, Damir Mujčinović i Samir Uvejzović. Kampu će prisustovati BATV iz New Yorka, info agencija BHDINFODESK i novinari Namik Alimajstorović i Muhamed Bikić, koji će medijski popratiti sva dešavanja. Osim toga, ovo će biti prilika da Muhamed Bikić promoviše knjigu „SPORTSKIVREMEPLOV.BA“, treće dopunjeno izdanje, prezentacija je zakazana 19. novembra u Cafe Derby – Las Vegas s početkom u 6.00 PM (18 sati) , a nakon promocije prisutni će se zabaviti uz muziku ansambla Bend Magnet.Oficijelni program kampa:

Subota, 18. novembar 2017.

8:00 am prozivka fudbalera i podjela opreme za fudbalere i trenere
9:00 am to 11:00 am - Trening U/11/13 - Treneri Murat Alibašić i Semjon Milošević, asistenti Damir Mujčinović i Samir Uvejzović.
11:00 am to 1:00 pm Trening U/15/17 – Treneri Semjon Milošević i Erick French, asistenti Damir Mujčinović i Samir Uvejzović.
1:00 pm do 3:00 pm - Trening U/19/21 – Treneri Nenad Vidaković i Muhamed Fazlagić – Fazla, asistenti Semjon Milošević i Erick French.
Trening sa golmanima radit će Slobodan Čobo Janjuš, asistent Armin Piragić u terminima od 9:00 am do 3:00 pm po starosnim grupama.

Nedjelja , 19. novembar 2017.
Utakmice Balkan vs Barcelona Nevada
8:00 am Balkan vs Barcelona U/11
9:20 am Balkan vs Barcelona U/13
10:40 am Balkan vs Barcelona U/15
12:40 pm Balkan vs Barcelona U/17
2:40 pm Balkan vs Barcelona U/19/21

Ponedjeljak, 20. novembar 2017.
9:00 am do 11:00 am - Trening U11/13/15
11:00 am utakmica Balkan vs Ceasar Palace fc U/17
1:00 pm Balkan vs Acapulco Fc U/19
2:45 pm Balkan vs Anahuac Fc U/21

Utorak , 21. novembar 2017.
9:00 am do 11:00 am - Trening U11/13/
1:00 pm utakmica Reprezentacija kampa U15/U18 vs Crvena Zvezda - Las Vegas U15/U18
Razgovor s fudbalerima i roditeljima, dodjela diploma.
Odvojeni sastanci s potencijalnim kandidatima za probe u akademijama i profesionalnim klubovima.

Učesnici Drugog BALKAN SOCCER CAMP-a

Ado Kekić, Denis Mustić, Kenan Mešić, Emir Heto, Harun Bijedić, Jardel Fotso Kuante, Amar Mešić, Kiram Mujić, Jadon Lemons, Aner Dubinović, Mustafi Alsadik Hasan, Belmin Lučević, Nikola Kručko, Jesus Jimenez, Amel Šehić, Liam Muminović, Hamza Dizdarević, Alem Šabić, Hamza i Ahmed Teodosić, Talha Dizdarević, Muhamed Basim, Amil Murtić, Adrian Hušidić, Alen Mujkanović, Haris i Edis Miftari, Milan Popović, Stevan Kričković, Abdurazik Abdy, Tom Malik, Mirza Redžić, Admir Beganović, Fazlo Alihodžić, Muhamed Džinić, Muamer Ugarak, Omer Gredelj, Irfan Krndžija, Manuel Lopez, Elmo Plavulj, Wayt Uvejzović, Ahmed Ramović, Lorenzo Colado, Ami i Ado Mujčinović, Arman Dervišević, Oscar Leyva, Kenan i Anis Smajlović, Alan Hadžišabić, Nathan Yemane, Jershon Sloan, Mark Cisneros, Belmin Masaljić, Alem Duratović, Kevin Kurpalo, Almin Mukić, Tresor Mugnaweza, Armin Krak, Irfan Alibašić, Jahiya Dizdarević, Denis Romario Mehanović, Robert Buzaković, Kenan i Aden Odobašić, Armin Dugonjić, Emir Ćerimović, Dejan Vazić, Mladen Zoranović, Christian Marcelo, Calicich, Joseph Fury, Esteban i Omar Quinonez, Philip Obradović.

Pripremio: Namik Alimajstorović - BHDINFODESKOstali prilozi:
» I PETI MEČ OKONČAO NOKAUTOM U PRVOJ RUNDI
Eset Muračević | 26. August 2019 13:30
» I ČETVRTI MEČ OKONČAO NOKAUTOM U PRVOJ RUNDI
Eset Muračević | 18. August 2019 12:31
» ZAVRŠENA PRVA CEV KONVENCIJA TRENERA
Fadil M. Kardović, prof. | 06. July 2019 15:04
» DENVER: NAREDNE SEDMICE POČINJE SEDMI BALKAN SOCCER CAMP
Namik Alimajstorović | 14. June 2019 17:42
» OSTANI USPRAVAN I VRATI SE JOŠ JAČI
AA | 26. March 2019 12:25
» LONDON, ONTARIO: "BOSNA DJECI ŠEHIDA"
B.net | 21. March 2019 20:47
Ostali prilozi istog autora: