Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Saopćenje Udruženja žrtava i svjedoka genocida
SRBIJA ŽELI LIKVIDIRATI ZLOČINCA MLADIĆA PRIJE PRESUDE HAŠKOG TRIBUNALA
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 06. November 2017. 16:11:05


Iz godine u godinu žrtve iz Bosne i Hercegovine su izložene da trpe ne samo negiranje genocida i ratnih zločina počinjenih tokom 1992. – 1995. rata u BiH, već i kontinuiranom pritisku i manipulisanju Srbije u rušenju bilo kakvog vida i pokušaja da se dođe do istine i pravde.

Slučaj Ratka Mladića od samog početka je opstruiran od strane Srbije, pogotovo zadnjim pokušajima da se odobri liječenje Ratku Mladiću prvo u Rusiji a onda u Srbiji, te sad da ga posjete Srbijanski ljekari sedmicu dana prije izricanja prvostepene presude.

Zahtjevamo od Predsjednika Haškog tribunala Carmel Agius-a, glavnog Tužitelja Serge Brammertz-a te Registrara John Hocking-a da ne dozvle bilo kakvu posjetu Srbijanskim ljekarima do izricanja presude Ratku Mladiću.

Misteriozna smrt Slobodana Miloševića nam daje za pravo da zahtjevamo od gore navedenih maksimalan angažman i profesionalnost da ne dozvole utjecaj Srbije pa i bilo koga drugog.
Ukoliko se desi da Mladić ne doživi presudu, nakon posjete Srbijanskih ljekara, glavnim krivcem smatrat ćemo Haški tribunal.

Mi smatramo da Haški tribunal nema razloga da odobri posjetu Srbijanskim ljekarima Ratku Mladiću i, ako je ljekarska intervencija neophodna da su ljekari Haškog tribunala i te kako stručni da se suoče sa bilo kakvim zdravstvenim pitanjem.

Skandalozno i nerazumljivo je da politički pritisci Srbije i dalje djeluju i ako sve činjenice dosad pokazuju da je jedini cilj koji Srbija ima opstrukcija rada Haškog tribunala i poniženje žrtava, saopćeno je iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida.Ostali prilozi:
» GENERAL DUDAKOVIĆ I OSTALI NEGIRALI KRIVICU
BIRN | 19. December 2018 14:30
Ostali prilozi istog autora: