Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JERLAGIĆ: POTPISOM NA FANTOMSKI ''MEĐUDRŽAVNI PROTOKOL'' HRVATSKA JOŠ JEDNOM POKAZALA LICEMJERAN ODNOS PREMA BOSNI I HERCEGOVINI
Autor: B.net
Objavljeno: 01. November 2017. 14:11:33
Današnjim potpisom na fantomski ''međudržavni protokol'' o snabdijevanju gasom rafinerije u Bosanskom Brodu, Hrvatska još jednom pokazala licemjeran odnos prema Bosni i HercegoviniDanašnjim potpisom na protokol o snabdijevanju gasom rafinerije u Bosanskom Brodu, Hrvatska još jednom pokazala kako nije za izgradnju dobro susjedskih odnosi i opalila šamar Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo da je ministar iz Vlade Republike Hrvatske, i nakon niz upozorenja da je parcijalno rješenje snabdjevanja gasom rafinerije Bosanski Brod iz Slavonskog Broda čin protiv Bosne i Hercegovine i protiv izgradnje strateškog gasovoda od Bosanskog Broda do Zenice, danas potpisao ''međudržavni protokol'' sa Ministrom za energetiku i industriju entiteta Republika Srpska. Ovaj čin ne samo da onemogućava izgradnju strateškog gasovoda prema Federaciji BiH, nego je još jednom pokazao licemjeran odnos susjedne Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

Kako se radi o snabdjevanju jedne privatne kompanije drugoj privatnoj kompaniji posve je upitan čin potpisa protokola koji je nazvan ''međudržavni protokol'', gdje niko iz institucija Bosne i Hercegovine nije predstavljao Bosnu i Hercegovinu.

Voljeli bi smo znati kako bi reagovala Republika Hrvatska da je kojim slučajem Bosna i Hercegovina potpisala neki ''međudržavni protokol'' sa bilo kojom županijom u Republici Hrvatskoj.

Očekujemo hitnu reakciju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i stavljanja moratorijuma na ovaj fantomski ''međudržavni protokol'', naglasio je u reakciji Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegvinu.Ostali prilozi:
» REISU-L-ULEMA DR. KAVAZOVIĆ: SVOJU SLOBODU PLATILI SKUPOM CIJENOM
Islamskazajednica.ba | 19. December 2018 16:36
» GENERAL DUDAKOVIĆ I OSTALI NEGIRALI KRIVICU
BIRN | 19. December 2018 14:30
Ostali prilozi istog autora:
» MOMO I UZEIR KAO JUNACI JEDNAKOSTI
10. December 2018 15:28