Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Pisana rijec

Čitalačkoj javnosti u Bosni i Hercegovini bit će predstavljena knjiga „Spoznaja“ autorice Elvise Kovačević
BOSANSKA KOJE JE, DA BI OJAČALA SVOJU VOLJU, NAUČILA HODATI PO ŽARU
Objavljeno: 19. October 2017. 16:10:39


Dugo najavljivana knjiga „Spoznaja – 19 jednostavnih koraka da postignete svaki svoj cilj“, autorice Elvise Kovačević, bit će predstavljena čitalačkoj javnosti u Bugojnu 20. septembra 2017. godine. Tri dana poslije, u ponedjeljak 23. oktobra 2017. godine, o ovoj posebno važnoj knjizi, koja postavlja nove standarde na polju traganja svake osobe za svojim konceptom uspješnog života, govorit će se u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru. U ovoj knjizi autorica Elvisa Kovačević predstavlja strategije i psihološke procese, put do ostvarenja ličnih i profesionalnih izazova, odnosno put do samospoznaje i otkrivanja ličnih blokada i samopostavljenih granica. Autorica je svoja znanja stjecala u Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, a odlučila je pisati svoju prvu knjigu upravo na bosanskom jeziku i predstaviti je prvo u svom rodnom gradu Bugojnu.

Tragajući za znanjima i iskustvima širom svijeta Elvisa Kovačević je usavršila kontrolu uma i volje i čak naučila bosa hodati po žaru. Postala je poznata instruktorica ovladavanja vještinama jačanja volje hodanjem preko žara. Sa tim sposobnostima je svojevremeno skrenula na sebe pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini i Sjedinjenim Državama. Vremenom je usvojila i mnoge druge metode, načine i tehnike koje danas dominantno primjenjuje u procesima psihoterapije koje provodi sa klijentima širom svijeta. Njen mentor na polju razvijanja sposobnosti postizanja samospoznaje i stabilnosti ličnosti je Tony Robbins, jedan od najznačajnijih stručnjaka u ovoj oblasti ikada. Knjiga donosi upravo iskustva i znanja do kojih je autorica došla tokom višegodišnje saradnje s ovim stručnjakom, ali i sa mnogih drugih edukacija širom svijeta. Stoga je dolazak ove knjige u Bosnu i Hercegovinu posebno važan događaj.

Dr. Esad Boškailo, profesor psihijatrije na Univerzitetu Arizona u SAD, smatra knjigu „Spoznaja“ značajnom pomoći svakom čovjeku koji želi krenuti na put do samospoznaje, tj. dubokog razumijevanja sebe. U svojoj recenziji dr. Boškailo je naveo da savjeti i iskustva koje donosi Elvisa Kovačević pomažu u otkrivanju „vlastitih blokada i granica koje smo sami sebi postavili“, te nalaženju puta do oslobađanja od njih, kako bi se otvorili putevi ka Uspjehu.
„Lična transformacija autorice i uticaj koji sada ima na ljude s kojima radi inspiracija su svima, sve je moguće - ako u to vjerujete. Kao što je i kazano u kjnizi, jedna odluka može promijeniti cijeli tok života. Čovjek je samome sebi najveća prepreka. “Spoznaja” autorice Elvise Kovačević nudi nam jednostavne korake za prevazilaženje tih prepreka. Svako ko želi još više od života i ko se odluči za nešto novo i veće u svom životu biće inspirisan da to i uradi nakon čitanja ove knjige“, navodi dr. Boškailo.

Knjiga obiluje konkretnim savjetima, metodama i programima kroz koje svaki čitalac može proći, radeći na upoznavanju sebe i stvaranju svog drugačijeg odnosa prema sebi i svijetu oko sebe, u kojem će biti zadovoljan i uspješan. Elvisa Kovačević danas zahvaljujući svojim znanjima i iskustvima organizira seminare širom svijeta, a jedan od njih će biti upriličen i u Sarajevu 27. oktobra ove godine. Svi polaznici seminara srest će se sa novim metodama opisanim u knjizi „Spoznaja“ i imat će priliku da ih primijene. Praktična primjena znanja objedinjenih u ovoj knjizi, bila je ključni motiv njenoga nastanka:

„Autorica nas vodi kroz svoju životnu priču, spontano uključujući psihološke tretmane koji će čitaoca navesti na razmišljanje o činjenju istih postupaka. Ona nas upućuje na to da se upustimo u novu avanturu upoznavanja onog što u nama spava. „Spoznaja“ je izvor rješenja, informacija zasnovanih na ličnom iskustvu,“ – smatra Senada Pargan Cvrk, američka književnica bosanskohercegovačkih korijena.
Knjiga „Spoznaja - 19 jednostavnih koraka da postignete svaki svoj cilj“ objavljena je u izdavačkoj kući BMG Bosanska medijska grupa. Nakon serija promocija u Bosni i Hercegovini promocije knjige će biti upriličene u Americi.

Biografija

Elvisa Kovačević: “Biti u harmoniji sa sobom je dugo putovanje vrijedno uzimanja, jer vjerujte, sve izgleda drugačije kad stignete tamo”.
Elvisa Kovačević, rođena je 1975. godine, u Bugojnu. Profesionalni razvoj otpočeo je prije deset godina izučavanjem psihologije uspjeha, psihoterapije i uloge duhovnosti u kontroli uma.
Certifikovana je kao strateški intervencionist SI Coach (učitelj strateške intervencije), te savjetnik za lični uspjeh i razvoj. Također, certifikovani je expert lične transformacije. Trenutno radi sa ljudima i kompanijama koji žele više od sebe i svoga biznisa.
Svoj trening savjetnika je završila sa Tony Robbinsom, najpoznatijim učiteljem psihologije uspjeha u svijetu, koji je transformisao živote milionima ljudi u 30 zemalja širom svijeta, kao i njen sam.
Želja da slijedi njegove stope i donese ovo znanje među svoj narod odvela ju je na Havaje gdje je na institutu „Fire Walking Institute of Research and Education“, kao i njen mentor Tony Robbins, završila trening instruktora za ličnu transformaciju. Kroz drevne metode ona uspijeva promjeniti svijest svake osobe koja posjeti njen seminar.
Uz to Elvisa Kovačević je certikovana od strane Cloe Maddanes, psihoterapeuetkinje koja je među 50 najpriznatijih u svijetu, na polju porodične terapije. Vodeći posebnu pažnju o svom profesinalnom razvoju završila je „Silva Method“, koji se bavi naukom uma. To je jedno zahtjevno i kompleksno područje koje Elvisa Kovačević kao istraživač i dalje aktivno proučava. Njezino obrazovanje uključuje i trening sa revolucionarnim vizionarom Barbarom Marx Hubbard o kreiranju harmonije u ličnim i profesionalnim odnosima.
Elvisa Kovačević je osposobljena da pomaže u procesu lične transformacije, što vrlo često znači otkriti barijere koje nas drže u stanju nezadovoljstva i negativne komunikacije, bilo sa drugim ili sa samim sobom. Uz njenu profesionalnu podršku i maksimalnu posvećenost, Elvisa svojim holističkim pristupom omogućava svojim klijenitma u samospoznaji i ličnom razvoju, kako bi na taj način iskusili svoju ličnu moć.
Keirala je mentalne vježbe: Vježba svjesne prisutnosti i Pogled u budućnost, čiji efekti kad se koriste redovno imaju značajne povoljne utjecaje na psiho-fizičko stanje osobe.
Elvisa Kovačević radi sa kompanijama koje žele omogućiti proces lične transformacije svojih zaposlenih, a vrši i privatno savjetovanje. Svoj uspjeh mjeri po ličnim pobjedama kiljenata, a srce joj zatreperi svaki put kada je svjedok njihovih svjedočenja i ličnih prodora kroz izazove.
Njeni seminari su podešeni tako da osoba pređe svoje lične prepreke radikalnim elementima, čija je svrha da potpuno promijene redosljede u mozgu tj. poremete ustaljene konekcije i neuro-puteve u mozgu, što je i najvažniji način promjene.
Svjedok je i primjer da je moguće kreirati željeni život ako, i kada, osoba odluči da uzme put lične transformacije.
Humanista je i aktivista za bolje sutra.
Njen posao ju je vodio širom Ameirke, pa sve do Kine, gdje je održavala sminare za ličnu transformaciju i napredak.
Uživa u prirodi, voli da putuje i upoznaje različite kulture i načine života, a najviše uživa da mašta u svom velikom, harmoničnom unutrašnjem svijetu.
Elvisa Kovačević je majka, supruga, učitelj, speaker, aktivni ambasador za područije Sjeverne Amerike projekta u BiH zvanog “Jedan krov za sve”. U slobodno vrijeme uživa da putuje i upoznaje druge kulture i njihov način života. Voli da mašta, meditira, provodi vrijeme s porodicom i prijateljima, čita i gleda inspirativne dokumentarce i izučava nove tehnike promjene.
Urednik je i voditelj online Talk show-a „Od običnog do fantastičnog“, gdje za goste ima naše uspješne ljude širom svijeta, a svrha je da njihov put uspjeha bude inspiracija i motivacija za više, brojnim slušateljima.
Njena misija je, biti agent za promjene, ohrabriti i pokazati da je moguće ostvariti svoje snove, i ostaviti ovaj svijet boljim, a istovremeno provoditi konstantno usavršavanje i unapređivanje sebe.
Živi u Americi sa mužem i dvoje djece.
Dio prihoda od prodaje ove knjige namijenjen je za humanitarni projekat „Jedan krov za sve“, čiji je Elvisa Kovačević aktivni ambasador.

Svi zainteresirani imaju mogućnost privatnog savjetovanja sa Elvisom. Možete saznati šta coaching može učiniti za vas - zakažite 30 minutnu gratis konsultaciju putem e-maila:
[email protected]
Više informacija možete dobiti na:
www.elvisasi.com
www.creatingnewyou.com


Facebook stranice:
www.facebook.com/Putuspjeha,
Talk Show - od običnog do fanatastičnog.
Ostali prilozi:
» OVO JE ROMAN O SVIMA NAMA DRAGIM LJUDIMA
Eset Muračević | 05. December 2018 21:11
» „BATONOVE PRIČE“ IZMAMILE SUZE U MAGLAJU
Bošnjaci.Net | 26. November 2018 17:20
» „BATONOVE PRIČE“ PROMOVISANE U STUPNOM DOLU
Tim Bošnjaci.Net | 21. October 2018 00:39
» NAJPRODAVANIJI SLIKAR U BOSNI I ŠIRE DANAS JE UPRAVO SAMOUKI SLIKAR
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 11. October 2018 17:46
» ISPOVIJEST O ČOVJEČNOSTI
Mela Hadrović Murić | 02. October 2018 14:40
» PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI OBILJEŽILI ĆAMILOVIH 105 GODINA
Senada Đešević, prof. | 19. September 2018 15:20
» SAN SUADE SULJIĆ-SOKOLOVIĆ
Said Šteta | 13. September 2018 17:55
» “KNJIŽEVNE STUDIJE” AKADEMIKA ALIJE DŽOGOVIĆA
Sahit Kandić | 05. September 2018 14:07
» AJŠINO ČEVRE
Senada Đešević, prof. | 15. August 2018 20:13
» KURBAN TREBA BITI LIJEP
Mehmed Meša Delić | 09. August 2018 20:43
» MELBOURNE: ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE "ISKUŠENJE"
Suada Suljić Sokolović | 05. August 2018 16:14
» BOŠNJAČKA KNJIŽEVNO UMJETNIČKA FAKTOGRAFIJA
Husein Tokić | 25. July 2018 21:43