Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Bosna
TUZLA: HOTELU TEHNOGRAD URUČEN CERTIFIKAT ZA HALAL KUHINJU
Autor: B.net
Objavljeno: 06. October 2017. 20:10:58


Tuzla, 06. oktobar 2017. godine - Agencija za certificiranje halal kvalitete u suradnji sa menadžmentom Hotela Tehnograd doo Tuzla upriličila je svečanu dodjelu certifikata za halal kuhinju. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Hotela Tehnograd doo Tuzla, Agencije za certificiranje halal kvalitete i mediji. Svačanost je organizirana u prostorijama Hotela Tehnograd doo Tuzla.

Certifikacijskim auditom koji je organiziran u drugoj polovini septembra, audit tim Agencije je utvrdio da je Hotel Tehnograd ispunio u zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata. Halal certificiranjem obuhvaćene su aktivnosti za pripremu i posluživanje halal hrane – Halal kuhinja.

Direktor Agencije, gospodin Amir Sakić je uručio certifikat direktoru Hotela Tehnograd.
„Agencija za certificiranje halal kvalitete se bavi halal certificiranjem proizvoda i usluga. Danas dodjeljujemo deveti certifikat za ugostiteljske usluge. Hotel Tehnograd je prvi hotel na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona koji je uspješno okončao postupak halal certificiranja. Halal certifikatom ispunjene su dvije vrste očekivanja: osiguranje halal hrane i adekvatnog smještaja. Smatramo da u saradnji sa drugim institucijma turizma možemo doprinijeti popularizaciji ovog kraja i osiguranju kvalitetnih uslova za boravak turista u gradu Tuzli“ rekao je Amir Sakić, direktor Agencije.

Direktor Hotela Tehnograd, gospodin Ademir Vrabac je povodom dodjela halal certifikata istaknuo:
„Kako svake godine grad Tuzla i Tuzlanski kanton postaju sve popularnija turitička destinacija, pogotovo za goste sa područja Turske i Bliskog Istoka, odlučili smo se da svoje usluge prilagodimo zahtjevima halala s ciljem da opravdamo njihova visoka očekivanja. S ponosom to mogu i reći da smo prvi hotel na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona koji je ispunio zahtjeve halala. Iako je ljetna turistička sezona završena, Hotel Tehnograd u novu sezonu će ući sa novom ponudom i novim trendom u oblasti ugostiteljstva a to je halal certifikat za usluge“.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: