Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Prilika za studentice da se angažiraju kao aktivistice
DAN OTVORENIH VRATA NAHLINOG KLUBA MLADIH TIGNUM
Autor: B.net
Objavljeno: 06. October 2017. 20:10:51


Nahlin klub mladih Tignum u nedjelju 8.oktobra organizira Dan otvorenih vrata. Tokom ovog eventa Klub mladih želi dati priliku svim motiviranim studenticama da se u Nahlinim prostorijama uključe u rad kluba mladih.

Dan otvorenih vrata trajat će od 14.00 do 18.00 sati, a posjetioci imat će priliku:

- saznati korisne informacije o aktivnostima Nahle i Tignuma;
- naučiti kako kreirati CV;
- savladati osnove znakovnog jezika potrebnog za komunikaciju s gluhim osobama i upoznati se sa gluhim osobama koje svojim aktivizmom ruše sve predrasude;
- igrati društvene igre i zabaviti se;
- na kvizu osvojiti vrijedne nagrade poput članstva u Nahli, termina za fitness, članstva u biblioteci, prisustvo na seminarima, i slično;
- uživati u predivnim izvedbama mladih talenata na koncertu koji će svečano zatvoriti ovaj događaj.

Tokom cijelog dana uživajte u ukusnim zalogajčićima koje možete kupiti na humanitarnom bazaru hrane i na taj način dajte svoj doprinos Nahlinom fondu za stipendiranje društveno aktivnih studentica.

DOBORODOŠLICA NOVIM ČLANICAMA

Početkom oktobra raspisan je i poziv za nove članice , a prvi korak je da se popuni Online formular ili tokom Dana otvorenih vrata na licu mjesta.
Prethodnih godina, ovaj klub je nudio edukacije za profesionalno i lično usavršavanje te i priliku da se kroz razne inicijative i projekte na polju IT-a, ljudskih prava, prava žena, vjerskih sloboda, ekologije i međureligijskog dijaloga, te vještine i primijene u praksi.
Istaknute kampanje i projekti ovog kluba su Ti si IT, projekat osnaživanja mladih programerki i promoviranja IT zanimanja, EkologIZirajmo zajednicu, unapređivanje prakse i apliciranje viših ekoloških standarda u cilju podizanja svijesti zajednice o ovom problemu; Bosanski lonac, serijal radionica o međureligijskom dijalogu i mnoge druge.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: