Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Policija utvrdila identitet napadača iz Las Vegasa:
64-GODIŠNJI STEPHEN PADDOCK UBIO VIŠE OD 50 A RANIO VIŠE OD 200 LJUDI
Autor: AA
Objavljeno: 02. October 2017. 13:10:22


Muškarac koji je izveo oružani napad u Las Vegasu u kojem je poginulo više od 50 ljudi, je Stephen Paddock (64) iz Nevade, saopćila je lokalna policija, javlja Anadolu Agency (AA).

U napadu je ranjeno više od 200 ljudi, a lokalne vlasti se pribojavaju da bi broj stradalih mogao rasti jer su pojedine ranjene osobe u teškom stanju.

Ranije je šerif policije Las Vegasa Joseph Lombardo izjavio kako je napadač neutraliziran, ali nije govorio o njegovom identitetu.

”Mislimo da je napadač sam djelovao. Da je bio kako to nazivamo ‘usamljeni vuk'”, rekao je tada Lombardo.

Policija i dalje traga za ženom po imenu Marilou Danley, za koju se pretpostavlja da je azijskih korijena. Utvrđeno je mjesto na kojem se 62-godišnja Danley nalazi, ali još uvijek nije uhvaćena.
Naoružani napadač pucao je na okupljene na festivalu country muzike kod hotela i kazina Mandalay Bay, u južnom dijelu centralnog bulevara u Las Vegasu i preko puta Međunarodnog aerodroma "McCarran”.

Riječ je o oružanom napadu u kojem je stradalo najviše ljudi u SAD-u.

SAD: U pucnjavi u Las Vegasu poginulo više od 50 ljudi

Policija Las Vegasa saopćila je kako je u oružanom napad do kojeg je došlo u tom gradu poginulo najmanje 50 ljudi, a više od od 200 ih je ranjeno, javlja Anadolu Agency (AA).

Naoružani napadač pucao je na okupljene na festivalu country muzike kod hotela i kazina Mandalay Bay, u južnom dijelu centralnog bulevara u Las Vegasu i preko puta Međunarodnog aerodroma "McCarran”.

Ranije je šerif policije Las Vegasa Joseph Lombardo izjavio kako postoji mogućnost da se među smrtno stradalima u pucnjavi u tom gradu nalaze i policajci. Prema njegovim riječima napadač koji je neutraliziran, bio je mještanin i djelovao je sam, a policija traga za Marilou Danley, za koju se pretpostavlja da je porijeklom iz Azije.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: