Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

LJEVICA VEĆ IZGUBILA IZBORE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 10. September 2017. 20:09:33

Što više bude blokova i stranaka na ljevici to će nacinalne stranke duže ostajati u vlasti. Treba li uopšte ići na izbore ili...? Iako su izbori tek naredne godine, svojim usitnjvanjem, ljevica pokazuje kako je i prije njih već izgubila.


Sudeći po trenunom stanju na političkoj sceni, nacionalne stranke u Bosni i Hercegovini ne trebaju se plašiti kako će naredne godine izgubiti izbore. Naprotiv. Još čvršće će ostati da sjede u udobnim foteljama. Na ruku im ide trenutno stanje na poltičkoj sceni u kojojem oni koju su donedavno, u različitm kombinacijama, sa nacionalnim strankama dijelili vlast, „zbijaju“ redove kao bi ih skinuli sa vlasti. Međutim to zbijanje redova ljevice sve više liči na njeno usitnjavanje, usitnjavanje koje ide na ruku nacionalnim strankama. Umjesto da se u jedan blok okupe svi oni nezadovoljnici radom aktuelne vlasti, glasovi birača će se podijeliti na više grupacija lijevog bloka. Neki od njih jesu zajednički nastup SDP-a BiH i Demokratske fronte, Građanskog saveza i Liberala BiH i Nezavisnog bloka... Prema trenutnom raspoloženju svaka od ovih grupacija želi biti lider ljevice te očekuje da se oni drugi i one druge grupacije priklonje njima što se, zasigurno, neće dogoditi. Do početka izbora bit će još „ljutih“ protivnika aktuelne vlasti. Glasovi koje dobije svak od ovih grupacija neće biti biti dovoljni da razvežu čvorove zastava nacionalnih stranaka. Čvorove koji će ih još više učvrstiti i do daljnjeg ostaviti na vlasti.

Što više bude blokova i stranaka na ljevici to će nacinalne stranke duže ostajati u vlasti. Treba li uopšte ići na izbore ili...? Iako su izbori tek naredne godine, svojim usitnjvanjem, ljevica pokazuje kako je i prije njih već izgubila.Ostali prilozi:
» IZETBEGOVIĆ: ČOVIĆ PODRŽAO STAVOVE MATVIYENKO
Vijesti.ba | 24. April 2018 16:06
» DR. ZUKORLIĆ PRIMIO DELEGACIJU OSCE-A
B.net | 23. April 2018 15:18
Ostali prilozi istog autora:
» MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
23. April 2018 14:48
» KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI
21. March 2018 17:18
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
23. February 2018 14:09
» NASMIJ SE I ZA POJAS ZADJENI
23. January 2018 15:50
» NE SMIJEMO GLAVE SAGINJATI
29. December 2017 23:16
» PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE ČITAOCE
23. December 2017 16:01
» SEVDALINKO U SRCU TE NOSIM
16. December 2017 14:53