Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U petak održa protestni skup u Vogošći: Svjetskim moćncima upućen apel
VOGOŠĆA: ZAUSTAVITE GENOCID U MIJANMARU
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 09. September 2017. 12:09:49Hasan Dolovac
-Molim vas prestanite sa ubijanjem djece i žena, rečeno je, između ostalog, u Apelu kojeg je Mirnesa Štitkovac, članica Udruženja „Zelenih beretki“ Općine Vogošća pročitala danas (08.09.2017.) u Vogošći na protestnom skupu vezanom za zaustavljanje stradanja nedužne djece, žena i civila naroda Rohinja (Rohingya) u Mijanmaru, u čijoj su organizaciji, pored ovog udruženja, bili koordinacija boračkih udtuženja i Općina Vogošća. Zar vas ne dotiče vapaj za pomoć. Zašto se Svijet toliko, isto kao i 1992.-1995.godine kada je naša zemlja molila za pomoć, oglušio na vapaj nemoćnih. O bezdušni ljud. Dignite se i pomozite narodu, Mijanmara. Spriječite genocid nad Rohinjama. Nije tačno da se tamo rad o sukobu pobunjenih Rohinja i vladinih snaga. Radi se o etničkom čišćenju i progonu jednog naroda, Radi se o genocidu. Svijet, kao i u slučaju Bosne i Hercegovine, sve vidi ali šuti. Ako se tako nastavi narod Rohinja će u potpunosti nestati. Molimo sve ljude Svijeta da pomognu da se zaustavi ovo stradanje kako opet, nakon novog genocida, nebi pravili spomenike kojima bi „prali“ svoju nečistu savjest.Mirnesa Štitkovac
O potrebi zaustavljanja genocida u Mijanmaru, na današnjem protestnom skupu, govorili su Hasan Dolovac, predsjednik i Alija Gluhović, član Udruženja „Zelenih beretki“ Općine Vogošća.

-Ovaj skup smo simbolično organizovali na „Trgu žrtava genocida u Srebrenici“ kako bi poručili svjetskim moćnicima da ne prepuste krvnicima narod Rohinja kao što su to, u svojoj zaštićenoj zoni, prepustili Bošnjake Srebrenice i drugih krajeva Podrinja, rekao je Hasan Dolovac. Da Bog da se ovakvi spomenici nikada više i nikome ne pravili. Ako svjetski moćnici propuste da pomognu i ne spasu narod Rohinja, bojim se da krvnci sutra neće zakucati i na njihova vrata. Hoće li oni tažiti vapaje slične onima koje mi danas upućujemo.
Ostali prilozi:
» PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI ODIGRALI POZORIŠNU PREDSTAVU "ASKA I VUK"
Senada Đešević, prof. | 11. October 2018 17:54
Ostali prilozi istog autora:
» BOLESNO ZDRAVSTVO TREBA LIJEČITI
01. October 2018 20:00
» ZASIJALA SEVDAH DUŠA
11. September 2018 15:34
» LJEPOTICA U MUŠKIM VODAMA
31. July 2018 17:00
» KAD OSVANEŠ SAM
02. July 2018 01:29
» „CHAMPION CUP 2018“
12. June 2018 21:07
» BEZ VJERE NEMA NI LJUBAVI
09. June 2018 22:14