Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Pakistan
AMBASADORU MAKAREVIĆU URUČENA NAGRADA CEO CLUBA ZA EKONOMSKU DIPLOMACIJU
Autor: Fena
Objavljeno: 05. September 2017. 18:09:59


Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan, Nedim Makarević, dobitnik je prestižne nagrade koju dodjeljuje renomirani CEO Club iz Pakistana.

CEO Club već petnaest godina dodjeljuje nagrade za menadžera godine a Makareviću je dodijeljena u oblasti ekonomske diplomacije.

Premijer regije Azad Kashmir, Sardar Masood Khan koji je uručio nagradu ambasadoru Makareviću, podsjetio je da je do 2014. godine robna razmjena Pakistana i BiH bila gotovo neprimjetna, dok su se u zadnje tri godine desile pozitivne promjene, pa je sada razmjena na višemilionskom nivou.

Ambasador Makarević je zahvalio organizatoru naglašavajući da je posljednje tri godine postignut značajan uspjeh, ali isključivo u namjenskoj industriji.

- Namjenska industrija se može puno više pospješiti i to prije svega u domenu isporuke municije Pakistanu za šta postoji interes, odnosno potražnja s pakistanske strane. Međutim, postoji toliko drugih, naročito uslužnih oblasti u kojima se može poraditi, kao što su ekspertiza stručnjaka iz BiH u energetici, drvnoj te građevinskoj industriji - kazao je ambasador Makarević.

Ohrabrio je pakistanske biznismene da ponude svoje proizvode na tržištu BiH, naročito proizvode iz kožne i tekstilne industrije te medinske instrumente.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: