Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Trebinje, BiH
ALTERNATIVNI KLUB PITA VUČIĆA: ODAKLE CRPIŠ SNAGU DA DOĐEŠ U SARAJEVO
Autor: B.net
Objavljeno: 05. September 2017. 13:09:14


Kratko, veoma kratko, da nam obijasniš, iz koje moralnosti, eventualno religije, iz kojeg anestetika crpiš energiju za dolazak u Sarajevo, poslije svega što si devedesetih radio sa Miloševićem, Karadžićem, Šešeljom, sada Dodikom, Čovićem...

Nisi nikada genocid nazvao pravim imenom. Djecu Sarajeva si gledao kroz dvogled, nisi im na spomenik ni cvijeće donio. Preko 80 tabli smrti u Sarajevu nikada nisi posjetio. Nisi vidio butmirski Tunel spasa.

Kakav si to čovjek Aleksandre Vučiću... Mi te, kao većinski srpski NVO, to pitamo, jer nije nam jasno odakle crpiš snagu da dođeš u Sarajevo, bez žestokog pokajanja i traženja oprosta.

Mi te pitamo ljudski, šta te pokreće... Jesi li ikada djecu Sarajeva poredio sa djecom pobijenom u Šumaricama... Da li si ikada silovanu pa zaklanu ženu na Grbavici poredio sa starcom Vukašinom, koji na jami čeka tvojom i Dodikovom zaslugom i danas neke nove Luburiće, Francetiće, Budake...

Jasna je nama ta vaša srpsko hrvatska igra, sve to pratimo od devedesetih do danas, ali nam nije jasno da se kod stradalog jasenovačkog biljega, pojavljuje Aleksandar, koji poput dželata jasenovačkih, kao nepokajani dželat hoda bezbrižno Sarajevom.

Aleksandre, daleko ti kuća, tvoja srpska, koja li te odgojila ili goji, a moje Sarajlije mi smo zatečeni, i tražimo oprost zbog čovjeka koji NE ZNA ŠTA RADI!

Neka Bog čuva Sarajevo!!! – piše u saopćenju Alternativnog kluba iz Trebinja.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: