Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Hašim Merdić, vlasnik firme “SEMIKEM”
NE STIDIM SE UZETI MOTIKU U RUKE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 20. August 2017. 02:08:24

Hasim Merdić sa dijelom svojih saradnika


Imajući u vidu da se sve više u svijetu pribjegava konzumiranju biljnih preparata za liječenje mnogih bolesti ili kao dopuna farmaceutskim preparatima za izlječenje i saniranje raznih oboljenja, sarajevska firma "Semikem" je prije dvadesetipet godina lansirala univerzalan biljni preparat "Sarajevski mehlem" koji je učinkovit kod raznih oboljenja i pojava u organizmu i na koži. Po riječima Hašima Merdića, vlasnika ove firme, rađen od sto posto prirodnih sirovina iz bogate riznice majke prirode.

- "Sarajevski mehlem" pomaže kod: glavobolje, reumatskih bolova, menstrualnih bolova, nategnuća mišića, povreda od udaraca, oteklina kod dijabetesa, herpesa, gljivica, upale zubnog mesa, prehladem uboda insekata, opekotina, čira, kurijih očiju, bradavica, psorijaze, pojave strija, njeguje suhu i ispucalu kožu, kaže Hašim Merdić. Rijeka onih koji ga svakodnevnom koriste na najbolji način nam govori kako smo pronašli čarobnu formulu koja pomaže da našem organizmu damo, uistinu, pravi mehlem, nešto što vrijedi svakodnevno koristi.

Pored “Sarajevskog mehlema”, Kapi artičoke i gloga, „Seborosem“ šampona, „Čudesne kreme“ i drugih svojih proizvoda Hašim Merdić je poznat i po uzgoju različitih proizvoda na svom imanju u vogošćanskom naselju Svrake na kojem, kako kaže, nisu kročili pesticidi niti druge hemikalije koje pospješuju uzgoj bilja.-Iako sam poodavno magistrirao ni danas se ne stidim uzeti motiku u ruke i pripremiti teren za sjetvu različitih poljoprivrednih kultura, kaže Hašim Merdić. Nema veće sreće od one kad vidiš da je niklo i sazrelo ono što si posijao. Mnge od tih kultura koristim za spravljanje više od 1.200 vlasitih vlastitih kozmetičkih i dijagnostičkih sredstava i laboratorijskih reagenasa u hematologiji, mikroskopiji, citologiji, kliničkoj hemiji, u medicini i industriji. Proizvodimo i dezinfekciona sredstva i proizvode dermatokozmetike i kozmetičkih preprata, a bavimo se i trgovinom kemikalija, laboratorijskog pribora i opreme; visokog kvaliteta koje plasiramo na domaće, ali i inozemno tržište.Ostali prilozi:
» IZETBEGOVIĆ: ČOVIĆ PODRŽAO STAVOVE MATVIYENKO
Vijesti.ba | 24. April 2018 16:06
» DR. ZUKORLIĆ PRIMIO DELEGACIJU OSCE-A
B.net | 23. April 2018 15:18
Ostali prilozi istog autora:
» MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
23. April 2018 14:48
» KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI
21. March 2018 17:18
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
23. February 2018 14:09
» NASMIJ SE I ZA POJAS ZADJENI
23. January 2018 15:50
» NE SMIJEMO GLAVE SAGINJATI
29. December 2017 23:16
» PAKETIĆI ZA NAJMLAĐE ČITAOCE
23. December 2017 16:01
» SEVDALINKO U SRCU TE NOSIM
16. December 2017 14:53