Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Intervjui

Muharem Fišo, ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo
BRANIOCE BOSNE I HERCEGOVINE NEĆMO OSTAVITI BEZ POTPORE ZA ODBRANU OD MONTIRANIH OPTUŽNICA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 25. July 2017. 17:07:07

MINISTAR FRIŠO: Mladići i djevojke najboljih sinova BiH sa akademskim diplomama idu od vrata do vrata raznih ustanova tražeći samo jedno pravo, pravo na život dostojan čovjeka. Neki su sebi dali za pravo da izjednačavaju časne sinove Armije Republike BiH i MUP-a RBiH sa onima koji su sijali smrt i teror nad građanima naše zemlje podižući optužnice kao sumnju u počinjeni zločin.


Kada se neko, u zemlji u kojoj se najlakše pozvati na Međunarodnu zajednicu i ne raditi ništa, drzne i počne istinski štititi one koji; u vrijeme kada je naša zemlja gorila pred naletom agresopra, za rad opšteg interesa; nisu žalili svoje živote, onda se i sam nađe na brisanom prostoru u kojem se teško braniti od „dušebrižnika“, onih kojima su status kvo i situacija u kojoj vlada anarhija, nepotizamn, korupcija, kriminal i druge devijacije, draži od bilo čega. Takav jeste i Muharem Fišo, ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo. Leđa mu se iskriviše od tapšanja onih koji bi ga najradije gurnuli u vatru iz koje se ne može izaći. Smeta im Fond iz kojeg se daje novac braniteljima za pomoć u njihovoj odbrani pred sudovima u Bosni i Hercegovini te šire neistine o utrrošku tih sredstava, a cilj im je samo jedan: Onemogućiti one koji su branili Bosnu i Hercegovinu da pred sudovima speru ljagu od lažnih optužbi koje im; oni koji su vršili agresiju, u sprezi sa nekim političkim subjektin u Federacji BiH; montiraju. Zbog toga se Muharem Fišo vrlo emotivno, oglasio na društvenim mrežama.

- U posljednje vrijeme pripadnici "minhenskih brigada" osjećaju pritisak i vrijeme kada polahko a sigurno gube tlo pod nogama, kaže Muharem Fišo. U mom svakom obraćanju obilato ih nagradim epitetima koji im pripadaju jer su zauzeli većinu mjesta u vlasti, a koja pripadaju oslobodiocima i njihovoj djeci. Smeta im to, naravno. U više navrata dobivao sam poruke kako ih ne bi trebao prozivati „jer i oni su građani BiH“. I jesu. Nemam ništa protiv. Međutim, njihovo mjesto je iza oslobodioca i njihovih porodica. To je naša borba za vraćanje dostojanstva i ona će trajat bez obzira na pritiske onih koji su za vrijeme agresije na našu zemlju po Minhenu i drugim evropskim gradovima plakali za Bosnom. Neki od njih su zahvaljujući ljigavoj politici ušli u kabinete vlasti te vraćaju demobilisane borce i članove nihovih porodica ispred vrata svojih, dobro čuvanih, kabineta kako oni nebi bili ugrožen od istinskih branioca naše domovine. Mladići i djevojke najboljih sinova BiH sa akademskim diplomama idu od vrata do vrata raznih ustanova tražeći samo jedno pravo, pravo na život dostojan čovjeka. Neki su sebi dali za pravo da izjednačavaju časne sinove Armije Republike BiH i MUP-a RBiH sa onima koji su sijali smrt i teror nad građanima naše zemlje podižući optužnice kao sumnju u počinjeni zločin. Naša odlučnost da ne dozvolimo nepravedna suđenja i podršku odbrani i timovima odbrane naših saboraca je mnogima zasmetala pa stvaraju političku i medijsku smutnju kako bi izvukli neku korist za sebe. Bez obzira na medijske i druge pritiske, sve vrste medijskih laži odlučni smo da naši saborci nikada ne ostaju na cjedilu i da ćemo još energičnije i jače pomagati njihovoj odbrani.Ostali prilozi:
» KAMPANJA JE AGRESIVNA I SIROVA
AA | 26. September 2018 14:30
» GRADITI MIR KORAK PO KORAK
BIRN | 25. September 2018 14:50
» BIH JE TALENTIRANA NACIJA OPĆENITO, U SPORTU POSEBNO
Haris Hojkurić | 04. September 2018 03:00
» LJEPOTICA U MUŠKIM VODAMA
Eset Muračević | 31. July 2018 17:00
Ostali prilozi istog autora:
» BOLESNO ZDRAVSTVO TREBA LIJEČITI
01. October 2018 20:00
» ZASIJALA SEVDAH DUŠA
11. September 2018 15:34
» LJEPOTICA U MUŠKIM VODAMA
31. July 2018 17:00
» KAD OSVANEŠ SAM
02. July 2018 01:29
» „CHAMPION CUP 2018“
12. June 2018 21:07
» BEZ VJERE NEMA NI LJUBAVI
09. June 2018 22:14