Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SDA: BIH JE PREŽIVJELA OZBILJNIJE NASRTAJE OD DODIKOVIH, ALI JE UPITNO DA LI ĆE RS PREŽIVJETI DODIKA
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 21. July 2017. 16:07:25


Milorad Dodik svojim izjavama opasno zagađuje politički prostor u BiH i nastavlja sa raspirivanjem nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Nastavlja i sa napadima na pravosudne institucije BiH, strahujući od sudskih procesa, optužujući pri tome SDA, kao i svi drugi koji imaju problema sa zakonom, da tobože ima uticaj na tužilačke odluke i sudske procese.

Poručujemo Dodiku da ove floskule i zamjene teza neće proći, jer su čista obmana.

SDA se uvijek zalagala za nezavisno pravosuđe. To je, uz ostalo, pravosuđe u kojem predmeti protiv Dodika neće volšebno nestajati, gdje se neće događati da Špirićeva djeca iznose dokumente iz OSA-e, u kojem se neće događati hapšenja Bošnjaka u entitetu RS bez ikakvog osnova, u kojem se neće moći vršiti uticaj na postupke preko pojedinih članova VSTV-a, u kojem je nemoguće da kriminalne grupe postavljaju direktore zatvora, u kojem neće biti moguće da SIPA ne želi zaštititi zgradu Predsjedništva BiH jer je tako odlučio Dodik, u kojem se poštuju odluke Ustavnog suda BiH, u kojem se mora sankcionirati onaj ko kaže da su Bošnjaci ponovo okupirali Podrinje.

Uz to, njegove izjave o nekakvim „zelenim transverzalama“ i mitomansko vraćanje u prošlost, na tragu su izjava ideologa čija je politika dovele do masovnih zločina i genocida.

Ali, BiH i Bošnjaci preživjeli su i mnogo ozbiljnije nasrtaje od Dodikovih, pa će preživjeti i njegove. S druge strane, hoće li entitet RS ekonomski preživjeti Dodikovu vladavinu, veoma je upitno.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: