Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Dodik poludio od kako je ostao bez svoga psihijatra Radovana
TREBAJU NAM CRNE RUPE, A NE CRNE LISTE
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 18. July 2017. 21:07:14

MR. MILAN JOVIČIĆ: Kažu da je prešao i crvenu liniju, međutim pitajmo se, da li i treba uzimati u obzir i bilo kakve linije, za neuračunljive osobe, kakav je upravo, guslar iz Laktaša, Milorad Dodik.
Oni, što su ga malo bolje poznavali, kažu, da nije bio takav, u omladinskim danima, nosio je crvenu maramu oko vrata i crvenu knjižicu u džepu, vele da je bio uzoriti Titov pionir i omladinac. Međutim, na sramotu cijelog srpskoga roda, od njega se izrodio veliki nacionalista i monstrum, poludio je i ostao bez svoga psihijatra Radovana, kao i bez nadležne ustanove, duševne bolnice na Sokolcu, za takve slučajeve.


Ministar Mektić: "Milorad Dodik je paradigma lopovluka, kriminala i korupcije u ovoj državi, ali neće još dugo, uskoro će otići i prestati dijeliti srpski narod".

Dakle, oni su govorili o ovom „posrancu“ jer kako i sam izjavljuje, ne želi biti Bosanac. Kažu da je prešao i crvenu liniju, međutim pitajmo se, da li i treba uzimati u obzir i bilo kakve linije, za neuračunljive osobe, kakav je upravo, guslar iz Laktaša, Milorad Dodik.

Oni, što su ga malo bolje poznavali, kažu, da nije bio takav, u omladinskim danima, nosio je crvenu maramu oko vrata i crvenu knjižicu u džepu, vele da je bio uzoriti Titov pionir i omladinac. Međutim, na sramotu cijelog srpskoga roda, od njega se izrodio veliki nacionalista i monstrum, poludio je i ostao bez svoga psihijatra Radovana, kao i bez nadležne ustanove, duševne bolnice na Sokolcu, za takve slučajeve.

Istina je, da ne bih trošio niti vrijeme, niti bilo kakve riječi o njemu, da nije ovaj kriminalac i lopov, poput „cunamija“ doletio i na ove naše hercegovačke prostore i grad Mostar. Poput otrovne obotnice, sa svojim pipcima, ispružio je svoju „dodikovštinu“ i među ova naše Srbe, koje je sa svojim vladikom Grigorijem i podjelio, na njegove i ostale „rezervne“ Srbe.
U duhu svoje, velikosrpske nacionalističke ideologije, našao je saveznika u sličnoj, ustaškoj velikohrvatskoj ideologiji, jarana i istomišljenika, mostarskog orguljaša i čelnika „čistokrvnih“ Hrvata.Dvije sestrinske stranke, HDZ-om i SNSD-om, sa primjenjljivom agresorskom pogubnom nakanom, do Dejtona, te sa svojim recidivima u mirnodopskom periodu iza Dejtona, kako bi dokosurili i sa državom Bosnom i Hercegovinom i sa njihovim neistomišljenicima.

Došli su ponovo, zajednički, na mjesto zločina i svojih poraženih agresorskih ideologija, u grad Mostar, kako bi nastaili svoje dogovore, u nezavršenom scenariju, kako bi se riješili nepoželjnih Bošnjaka u njemu, rezervnih Srba i neposlušnih Hrvata. Oni bi dogovorno i zajednički riješavali i Ustavne promjene i izborni zakon, u parlamentarnoj proceduri, sa njihovim izabranim predstavnicima, ali sve u sopstvenom interesu i na štetu trećeg naroda, u ovome slučaju Bošnjaka.

Svakako ih vratimo u „Teheran“ odnosno Sarajevo, kao glavni grad, još uvijek naše zajedničke i jedine nam domovine Bosne i Hercegovinem, pod svodove Parlamenta, sa kamerama i transparentno, radi i njihovih glasača.

Kakve li to crne liste kod Amera, ili bilo kakve šuplje osude i kritike međunarodne zajednice, na čelu sa gospodinom Inckom, te sličnim faktorima, može da osvjesti, urazumi, ove bolesne umove, kriminalno, lopovske provinencije, te da im stane u kraj. Nisu li i jarani iz Predsjedništva, Mladen Ivanić i Dragan Čović, sličnih genetskih osobina, poput guslara, samo što su lukaviji, perfidniji i ljigavi poput jegulje u Neretvi, kao Univerzitetski profesori, znalački, u kontinuitetu prodaju nam „m..a za bubrege“?

Velika je sramota za srpski narod, pored svih izvršenih genocidnih i gnusnih radnji, da se u ovome postdejtonskom periodu priklanja i dozvoljava, ovakvom suludom pojedincu da ih predstavlja u svakom pogledu.

Po starinskoj narodnoj: „Ko je prijatelj, moga ili našeg, neprijatelja, neprijatelj je i nama svima“.

Ovo je aksiom, koji nije nužno dokazivati, zato, smatrajmo i njegove prijatelje, da su nam neprijatelji, te se klonimo bilo kakve podrške takvim ljudima, makar to bili i neki državnici susjednih zemalja i veliki tovarišč Putin.

Gospod Bog, neka svome pravoslavnom Sinodu i svim crkvenim vjerodostojnicima, u Hercegovini i Beogradu, pošalje jasnu i glasnu poruku, da se anatemiše, ignoriše i otstupi od njihove podrške, ovome šarlatanu.Neka se ovi „apostoli“ Milorad i Dragan, kazne, kakvu je to kaznu izrekao i vladar Neron, svecima Petru i Pavlu.

Nikakve nam crne liste ne mogu pomoći, izuzev crnih rupa, niti bilo kakve kritike izuzev pendreka, naših građana, koji podnose i trpe njihovu agresorsku politiku.

Sa poštovanjem Sv. Ocu Franji Papi, za njegovu konstataciju i razumjevanje!
Ostali prilozi:
» ŽIVIMO U SADAŠNJOSTI A NE U BUDUĆNOSTI
Tarik Saliji | 21. May 2018 20:20
» NEDELJKO
Haris Hojkurić | 19. May 2018 01:31
» ZLOĆUDNA, BLAJBURŠKO-RAVNOGORSKA OSOVINA ZLA!
Mr. Milan Jovičić | 17. May 2018 20:44
» RAMAZANSKI DERT
Aziz Hurem | 17. May 2018 14:51
» RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. May 2018 15:19
» POGREŠNO JE VEZATI SE ZA POLITIČKE GUBITNIKE
Džebrail Bajramović | 15. May 2018 21:32
» IZRAŽAVANJE VLASTITIH MISLI BEZ TEŽNJE KA DOMINACIJI
Medina Hodžić | 10. May 2018 20:42
» KOME TO SMETA DOLAZAK ERDOANA?
Mr. Milan Jovičić | 10. May 2018 17:40
» MALEJZISKO ČUDO ZA POUKU I PORUKU SVIM POLITIČARIMA KOJI IMAJU PAMETI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. May 2018 14:17
» ATIF DUDAKOVIĆ - BOŠNJAČKI ARMINIUS (HERMANN)
Nedim Kadrić | 08. May 2018 16:48
» NAVODNO ZABRANJENI INTERVJU MEŠE SELIMOVIĆA
Sead Zubanović | 08. May 2018 16:48
» ODLAZAK U DŽAMIJU, NAŠ ISTINSKI POVRATAK JEDINSTVU
Dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema | 07. May 2018 15:42
» SVE JE – OPTIMIZAM – JE SVE
Medina Hodžić | 01. May 2018 16:27
» POSTI NE ZNAČI GLADOVATI
Aziz Hurem | 30. April 2018 21:20
» VELIKOSRPSKA IKONOGRAFIJA U MOSTARU!
Mr. Milan Jovičić | 30. April 2018 18:39
Ostali prilozi istog autora:
» LJEVICA I „LJEVACI“
04. April 2018 19:46
» BRAVO, ŽELJKO KOMŠIĆU!
17. March 2018 19:24
» KRALJ JE MRTAV, ŽIVIO KRALJ!
13. March 2018 14:37
» KAKVA LI JE SIMBOLIKA?
08. March 2018 13:38
» PRIJATELJI, POGLEDAJTE ĆIRILICU
31. January 2018 16:54
» NAŠE „ZLATICE SA 64-POLJA“
23. January 2018 16:11
» GENS UNA SUMUS /JEDAN SMO ROD/
11. January 2018 20:17