Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Tuzla
BKZ BIH: DA SE NE ZABORAVI SREBRENICA!
Autor: B.net
Objavljeno: 11. July 2017. 14:07:27


U ponedjeljak 10.jula 2017.godine građani Tuzle uzeli su učešće u performansu koji je priredila Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) u BiH, pod nazivom "Da se ne zaboravi Srebrenica". U njemu su izrađivane slike i transparenti na temu sjećanja na posljednji genocid nad Bošnjacima, kao i čitane poruke današnjem društvu.

,,Srebrenice sestro - istaknuto je tom prilikom - na tvom području bilo je života i kad si bila Domavija, Argentarija, Argentum i Srebrenica. Na tvom području života će uvijek biti, uprkos barbarskog pokušaja neljudi da ga u potpunosti zgasnu. Naši šehidi su, kako Božija knjiga kaže, živi, kao i naša volja da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima. Mi smo srce Balkana, srce Evrope, srce civilizacije i naše srce jeste teško ranjeno, ali ne i mrtvo. Lijek za naše srce jeste da se istina nazove istinom i pravda pobijedi kao pravda.

Opominji Srebrenice i širi svoje cvjetove po svijetu da svaki kutak planete Zemlje za tvoju priču zna! Neka svi vide kako se iz mnoštva nevinih bijelih latica, čistih, bezgriješnih, nježnih, mirišljavih i ujedinjenih, uzdiže zeleni pupoljak mladice koji novi život znači.. Poput proljeća koje se budi..."Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: