Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Haberi

RIJASET IZ U BIH: ISPORUČENO HILJADU RAMAZANSKIH PAKETA ZA POVRATNIčKE PORODICE ŠIROM BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 19. June 2017. 14:06:37


Ove godine paketi su u tri različita konvoja podijeljeni povratnicima u Kupresu, Livnu, Duvnu, Glamoču, Foči, Rudom, Višegradu, Rogatici, Žepi, Vlasenici, Bratuncu, Srebrenici i Zvorniku

Rijaset IZ u BiH: Isporučeno hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice širom BiH
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International (BBI) i partnerima – kompanijama Klas d.d. Sarajevo, BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo i drugima, nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava za hiljadu povratničkih porodica širom Bosne i Hercegovine.

Ove godine paketi su u tri različita konvoja podijeljeni povratnicima u Kupresu, Livnu, Duvnu, Glamoču, Foči, Rudom, Višegradu, Rogatici, Žepi, Vlasenici, Bratuncu, Srebrenici i Zvorniku.

“Već treću godinu realizujemo ovu humanitarnu akciju i reakcije povratnika su pozitivne. Ne samo da se raduju pomoći, već su sretni i zbog osjećaja da nisu ostavljeni i zaboravljeni u povratničkim mjestima“, izjavio je Hamed Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ukupna vrijednost donacije je 90.000 KM, a riječ je o paketima koji, između ostalog, sadrže prehrambene artikle poput brašna, ulja, šećera, tjestenine, kao i ostalih životnih namirnica, te higijenskih sredstava, saopćeno je.

Hazira Suljagić, povratnici sa područja općine Bratunac koja je jedna od korisnica pomoći ove humanitarne akcije kazala je kako nema nikakvih primanja i da joj mnogo znači pružena pomoć.

Problema u povratničkim mjestima je i dalje mnogo, od nedostatka struje i vode, ali većinom ističu nedostatak posla kako bi povratak bio održiv.

„Meni danas kao da ste dali čitavu BiH. Svaka vam čast, hvala vam puno“ riječi su Ismeta Krndžića, povratnika u Općinu Zvornik, jedno od najvećih povratničkih mjesta u BiH.

Svoju zahvalnost nije krio ni Mirzet Redžić iz Vlasenice.

„Ova pomoć nam puno znači i ovom prilikom želim da vam se svima zahvalim. Ova akcija je znak pažnje i znači nam puno da povratnička populacija u Vlasenici nije zaboravljena”, rekao je Redžić.

BBI Banka tokom cijele godine realizuje niz projekata i aktivnosti u sklopu svoje odlučnosti da posluje kao društveno odgovorna kompanija, a učešće nije izostalo ni ove godine u okviru projekta ”1000 ramazanskih paketa“.

“Sretni smo da na ovaj način tokom mjeseca Ramazana unesemo malo topline i vedrine u kuće povratnika širom BiH. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge kompanije da pruže pomoć onima kojima je pomoć zaista potrebna”, kazao je Dino Selimović, direktor marketinga i komunikacija BBI Banke.

Irmela Cero, glasnogovornica kompanije Klas d.d. Sarajevo istakla je da je učešće u ovom humanitarnom projektu samo jedna u nizu aktivnosti koje Klas sprovodi u okviru svoje društvene odgovornosti.

„Drago nam je i zadovoljstvo da svojom podrškom možemo olakšati i uljepšati život povratničkih porodica. Smatramo da je naša i društvena i moralna obaveza da jedan dio prihoda naše kompanije vraćamo zajednici kroz različite projekte“ dodala je Cero.Ostali prilozi:
» ŽENSKA DŽAMIJA
AA | 11. June 2018 18:02
» MUNARA VIRI IZ ZALEĐENOG JEZERA
AA | 01. February 2018 19:36
» SJEĆANJE NA ŠEHIDE PALANAČKE ČETE
Rasema Karić | 22. January 2018 16:30
» VRAĆANJE STAROG ADETA U DUHU ISLAMA U BRČKO DISTRIKTU
Rasema Karić | 19. December 2017 18:28
» VEČER KUR'ANA
Eset Muračević | 06. December 2017 19:45
Ostali prilozi istog autora:
» OVA KNJIGA BORI SE ZA ISTINU!
03. November 2018 13:53