Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Poziv svim patriotima Bosne da financijski podržimo odbranu našeg gazije i generala časne Armije Republike Bosne i Hercegovine
NEKA VISI SAKIB MAHMULJIN!
Autor: Muhamed Mahmutović
Objavljeno: 17. May 2017. 21:05:08


Ramazanska akcija za našeg generala:

Komandant Trećeg korpusa i jedan od najbližih saradnika Alije Izetbegovića, Sakib Mahmuljin, vodi dugu i mukotrpnu bitku s onima koji žele izjednačiti Armiju RBiH i agresorske vojske na našu domovinu.

Njega sude za navodne zločine odreda El mudžahid, po komandnoj odgovornosti.

Svjedoci smo kako Srbija i Hrvatska ne žale sredstva da odbrane zločince koji su izvršili očite zločine i genocid na Bošnjacima.

BiH je na žalost taoc politika tih susjednih zemalja i država ne može mnogo pomoći osumnjičenom Mahmuljinu, a bošnjački predstavnici u toj državi ne shvataju koliko je važno da Armija RBiH ne bude proglašena zločinačkom, a Bošnjaci teroristima, jer se po automatizmu ta riječ veže za borce iz arapskih zemalja.

I dok Srbi nesmetano dižu spomenike Ruskim i Grčkim zločincima, mi prepoštamo Sakiba Mahmuljina na milost i nemilost dušmanima.

Razgovarao sam s njim odmah nakon hapšenja i puštanja na slobodu. Nije bio saglasan da pokrenem akciju prikupljanja sredstava za njegovu odbranu, iako je bio zabrinut, znajući da će mu trebati za to sredstva kojih nema. Neću sramotiti institucije naše, reče mi tad snebivajući se. Imam obećanja, pa vidjet ću šta će biti...Ostalo je samo na obećanjima!

Bošnjački političari se zabavili oko kupovine novih automobila, vila i vikendica, uhljebljavanja rodbine, a Sakib neka se snalazi!
Nedavno sam se vidio ponovo s njim u Sarajevu i zanimao za proces. Bio je veoma zabrinut, oronuo, ni sličan onom gordom vojniku, kakvog ga poznajemo. Nije imenom nikog prozivao i optuživao, ali je spomenuo samo braću iz "Hifa oil", koji su mu pomogli i još par ljudi. Proces se oduljio i ko zna dokle će trajati.

Nevoljko je na kraju pristao da na ovaj način pokušam prikupiti pomoć za odbranu časti Armije RBIH i prvog predsjednika Alije Izetbegovića!

Preuzimam na sebe teret i odgovornost prikupljanja sredstava, koje bih prije bajrama uručio našem generalu.

Moj tekući račun u BBI banci:

BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO
SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA

MUHAMED (IBRAHIM) MAHMUTOVIĆ

Žiro račun: 141-476-13101621-95
IBAN/Account number BA391414761320029811

S naglaskom, za odbranu generala Mahmuljina


Mail za ostale info, mahmutović[email protected]
Ili u inbox na fejsbuk profilu.

Ko učini i trun dobra, On to vidi!
Imena svih donatora bit će objavljivana onom dinamikom kako budu stizala sredstva na mom fejsbuk profilu, a uručivanje pomoći ću popratiti uz video live!Ostali prilozi:
» U VOGOŠĆI OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA
Eset Muračević | 15. May 2021 01:02
Ostali prilozi istog autora:
» HRANI PSA DA TE UGRIZE
07. May 2021 19:03
» NEVIDLJIVI TERORISTA
26. March 2020 17:01
» TRIO ŠTETOČINA
03. October 2018 17:19