Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

EDIN VUČELJ ZLATNI NA WAKO BALKAN OPEN 2017
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 09. May 2017. 14:05:02


U Tešnju je održano WAKO kickboxing takmičenje pod nazivom "Balkan open 2017" gdje je zabilježeno preko 500 registracija takmičara iz 10 zemalja. Takmičari su imali priliku odmjeriti snage u pet kickboxing disciplina: K1, low kick, kick light, light contact i point fighting. Na ovom takmičenju učešće je uzeo i osvajač bronzane medalje u disciplini light contact na Evropskom prvenstvu i naš najbolji seniorski kickboxer iz prošle godine Edin Vučelj, te još jednom pokazao da tu titulu nije dobio slučajno.

Naime, Edin je nastupio za slovenski fight club "Gepard" u disciplini kick-light do 84kg te po drugi put, nakon zlatne medalje u Karlovcu, pokazao da na Balkanu nema protivnika koji bi mu mogao parirati u njegovim disciplinama.


EDIN VUČELJ: Drago mi je da sam poslije zlatnog odličja sa evropskog kupa u Karlovcu došao do druge zlatne medalje u ovoj disciplini na jednom od najjačih takmičenja na Balkanu


Pored zlatne medalje, Vučelj je nagrađen i peharom za najboljeg seniorskog takmičara u ovoj disciplini.

- "Ovo je drugi put da sam radio ovu disciplinu i jako mi je drago da sam poslije zlatnog odličja sa evropskog kupa u Karlovcu došao do druge zlatne medalje u ovoj disciplini na jednom od najjačih takmičenja na Balkanu. Ovo je za mene bilo testno takmičenje pred svjetski kup u Mađarskoj koji se održava za 14 dana u Budimpešti gdje ću nastupiti u dvije discipline, te se nadam ulasku u top 5 najboljih takmičara na svjetskoj WAKO rank listi, s obzirom da sam trenutno na osmom mjestu u disciplini light contact. I ovom prilikom bih se zahvalio svima koji su mi podrška te bih kao i uvijek do sada pozvao nadležne institucije i sve koji su u mogućnosti da me podrže na putu do prvaka svijeta s obzirom da pripreme i takmičenja u većini slučajeva financiram iz vlastitog budžeta", - izjavio je za medije Vučelj.

Podsjetimo, Edin Vučelj je osvojio tri zlatne medalje i pojas sa nazivom "Grand champion" na evropskom kupu u Karlovcu u februaru ove godine, a pobjedama u Tešnju ostao je neporažen u ovoj godini te se nadamo da će takvu formu nastaviti u Budimpešti na svjetskom kupu WAKO kickboxinga.
Ostali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
Ostali prilozi istog autora: