Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Estrada

Upitno održavnje najveće žurke na Balkanu
HOĆE LI, VJENČANI KUM RATNOG ZLOČINCA ARKANA I CECE, ACA LUKAS ZAPJEVATI U SARAJEVU
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 30. April 2017. 16:04:40


Kako saznajemo, zbog problema protupožarnog sistema, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo je sve javne skupove u sarajevskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch“ - Zetra. Naime, njihovi inspektori su još u decembru prošle godine uočili određene probleme i naložili da se oni otklone. No, to ni do danas nije učinjeno te je uslijedila ova mjera.

- Nismo naložili zatvaranje dvorane, ali smo donijeli Rješenje da se zabrani održavanje manifestacija koje podrazumijevaju veći broj ljudi, jer bi, u slučaju požara nastao haos, rekao je Vedran Mulabdić, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladi Kantona Saajevo koji je probleme protupožarnog sistema razmotrio na zjedničkom sastanku sa svjim kolegom ministrom privrede Muharemom Šabićem, Inspektorom za zaštitu od pžara MUP-a Kantona Sarajevo i direktrom ZOI-ja 84 Midhatom Hubijerm. Unutar Zetre i dalje će raditi kuglana, teretana, održavat će se treninzi jer se problemi na protupožarnom sistemu odnose samo na dvoranu.

Obzirom da su u ovoj dvorani već zakazane dvije velike manifestacije: Koncert Ace Lukasa i Folk House banda „Naveća žurka na Balkanu“- 6.maja na kojem, uz Acu Lukasa, trebaju nastupiti Snežana Đurišić, Jelena Karleuša, Marija Šerifović, Šerif Konjević i Amar Jašarspahić Gile; te Centralna predramazanska manifestacja Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini „Moj ummete“ - 25.maja, postavlja se pitanje hoće li one biti održane.

Međutim, do zaključenja ovog iz dvorane Zetra nije bilo komentara. Organizatori koncerta Ace Lukasa su "Sky music", "Music edition" i "Impir Komerc", dok je ispred organizatora Haris Dedić je rekao da će javnost o svemu obavijestiti blagovremeno.

Producent Faruk Drina na svom Facbook proflu je napisao:
- "Meni Aca Lukas, Tomson, Žika, Pera, Laza... u Sarajevu uopće ne smetaju, ko voli nek' izvoli. Sad kada u Zetri treba pjevati Aca Lukas, kum Svetlane Cece i Željka Arkana Ražnatovića, svi šute", napisao je Drina, aludirajući na šutnju onih koji su dizali halubuku zbog toga što je u Sarajevu treba pjevati srbijanski pjevači Miroslav Ilić, ali najavljeni koncerti je otkazan zbog protesta javnosti da je pjevao pjesmu o ratnom zločincu Draži Mihajloviću.

Da li šute ili ne teško je znati.
No, da li su problemi na protupožarnom sistemu istinski ili se radi o nekoj prečici u kojoj se, bez značajnije halabuke, u vrijeme manifestacija vezanih za oblježavanje 25. godišnjice dana „D“ za odbranu Sarajeva i BiH, odnosno „Slučaja Dobrovoljačka“, pokušava onemogući održavanje koncerta Ace Lukasa ostaje da se vidi.Ostali prilozi:
» SRCEM I PJESMOM ZA ŠEJLU JAŠAREVIĆ
Eset Muračević | 22. February 2019 20:51
» VOLJENOM ODLAZE VOLJENI
Eset Muračević | 12. February 2019 15:25
» MOJ SAN SE NA NAJBOLJI NAČIN POČEO OSTVARIVATI
Eset Muračević | 26. December 2018 20:47
» RAPSODIJA ZA VUKOVAR
Eset Muračević | 11. November 2018 15:49
» SEVDALINKU IMA KO DA ČUVA
Eset Muračević | 28. October 2018 14:26
» PRIČA O GRUPI „SEVKAS DERMAN“
B.net | 22. October 2018 13:58
» NEVJESTA ZASVIRALA NA VLASTITOJ SVADBI
Eset Muračević | 21. October 2018 20:08
» UDRUŽENJE BOSANSKIH UMJETNIKA DOBILO NOVE ČLANOVE
Eset Muračević | 14. September 2018 13:14
Ostali prilozi istog autora:
» VOLJENOM ODLAZE VOLJENI
12. February 2019 15:25
» HAMZIĆ: OVAJ ŽIVOT I NIJE ŽIVOT
17. November 2018 12:40
» RAPSODIJA ZA VUKOVAR
11. November 2018 15:49
» SEVDALINKU IMA KO DA ČUVA
28. October 2018 14:26
» JESU LI „LOPOVI“ DŽABA KRALI
22. October 2018 21:51