Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
OPSADA SARAJEVA U VREMENU AGRESIJE SRJ - SRBIJE I CRNE GORE 1992. - 1995.
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Estrada

I to je estrada
„NEKAD MAJKA MUJU KLELA“ I U DOKUMENTARNOM FILMU
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 22. March 2017. 18:03:14

Sehija Arapović i Bahrija Hadžialić


Lijepo vrijeme na ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine izmami brojne građne. Među njima jesu i ličnosti iz javnog života koje, pored šetnje gradom, vrijme koriste da bi se opskrbili, kupili nešto od odjeće, obuće ili uz kafu sa prijateljima evocirali zgode i nezgode sa svojih putovanja.

Objektiv našeg foto aparata „ulovio“ je pjvača Zijada Sipovića u trenutku dok sa prijateljima tabiri aktuelna zbivanja u našoj zemlji ali i tome kako se snalaze porodice koje u svom okrilju imaju više djece.

-Sretna je kuća u kojoj se čuje dječija graja, govorio je Zijad Sipović. Na kakve god probleme čovjek naišao u životu, uz igru sa djecom, oni se brzo zaborave.


Zijad Sipović sa prijateljima


Pjevačica Bahrija Hadžialić je sa svojm prijateljicom Sehijom Arapović obilazila prodavnice u namjeri da za sebe nabavi neku krpicu u kojoj će se, uskoro, pojaviti na jednoj estranoj priredbi.

-Što više nastupa se ugovori to ima i više posjeta buticima i drugim prodavnicama u kojima se prodaju haljine i drugi odjevni predmeti, kaže Bahrija Hadžialić. Pjevači se, zbog dežurnih kritičara, rijetko dva puta smiju pojaviti na pozornici u istoj odjeći.

Pjevača i hitmejkera Amira Zolja „ulovili“ smo u šetnji sa njegovom kćerkom i kesom đakonija kojih je kupio za nju.

-Kćerkica sa mnom najviše voli izaći u šetnju, kaže Amir Zolj. Istina, u koji god izlog upre prstom nema druge. Kupiti se mora ono što ona zaželi.


Besim Spahić i Kruno Malenica


U jednom ugostiteljskom objektu sreli su se profesor Besim Spahć i novinar Kruno Malenica. Nezaobilazna tema bila je vezana za to kako je Kruno, pred „strogim“ profesorom, polagao ispite, ali i sve ono što opterećuje našu svakodnevnicu. Kruno je zamolio profesora da pogleda Web stranicu „Max magazina“ kojeg uređuje te da se kritički osvrne na tematiku o kojoj piše.

-Svaka sugesija dobro dođe, kaže Kruno Malenica. Šta god profesor Besim kaže dobro će mi doći. Stručnjak njegovog kova zna razlučiti šta valja a šta ne.


Mesud Kreštalica i Mirhad Okanović


Tema razgovora pjevača Mesuda Kreštalice i Mirhada Okanovća bila je pjesma i nedavno obilježavanje šeste godišnjice postojanja Udruženja „Saray sevdah“ čiji su oni članovi.

-Prepričavali smo i zgode sa naših učešća u nekim televizijskim emisijama van sarajevskog kantona, kaže Mesud Kreštalica. Šteta što na našim Javnim servisima nema više prostora za pjevače koji baštine našu tradicionalnu pjesmu sevdalinku.

Mesud se pohvalio Mirhadu da se on sa dijelom svoje pjesme „Nekad majka Muj klela“ koja ima prizvuk naše tradicionalne pjesme sevdalinke, našao u dokumentarnom filmu „Sarajbosna yuruyusu“, turskog reditelja Ersana Bayraktara, te kako će taj film uskoro bit prikazan na nekim svjetskim, filmskim, festivalima.


Amir Zolj sa svojom kćerkicomOstali prilozi:
» „USPOMENE“ KRENULE U ETER
Eset Muračević | 23. March 2017 20:32
» „NEKAD MAJKA MUJU KLELA“ I U DOKUMENTARNOM FILMU
Eset Muračević | 22. March 2017 18:26
» PROMOCIJA NOVOG ALBUMA HASIBE AGIĆ „USPOMENE“
Eset Muračević | 20. March 2017 00:36
» AKCIJA ZA DJEČAKA LIJEČENJE NEDIMA SMJEČANINA
Eset Muračević | 14. March 2017 23:15
» NEMA VIŠE “SJAŠI KURTA DA UZJAŠE MURTA”
Eset Muračević | 23. January 2017 15:42
» DONESI DIVLJE MIRISE U MOJE PUSTE ODAJE
Eset Muračević | 11. January 2017 16:17
» MUHAREM SERBEZOVSKI SEVDAHOM MILUJE VAŠU DUŠU
Eset Muračević | 16. December 2016 13:21
» PUNICI MU DOKTORI USTANOVILI ONO NAJGORE: NIJE JOJ NIŠTA
Osman Džiho | 06. December 2016 18:34
» KAKO TURISTIMA OPISATI BOSNU
Osman Džiho | 15. November 2016 21:40
» SUSRET SEVDALIJA IZ GRADOVA BIH I REGIONA
Eset Muračević | 01. November 2016 15:40
Ostali prilozi istog autora:
» SNOVI I OSTVARENJA
24. April 2017 17:49
» ODRŽANA SKUPŠTINA AMUS-A
07. April 2017 03:25
» KAKO POSTAVITI ZASTAVU BIH
30. March 2017 20:38
» „USPOMENE“ KRENULE U ETER
23. March 2017 20:32