Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Borba žrtava genocida za istinu i pravdu
NOVA TUŽBA ZA AGRESIJU RBIH I GENOCID NAD BOŠNJACIMA PROTIV SRBIJE, CRNE GORE I HRVATSKE
Autor: Prof. soc. Ibrahim Pelesić
Objavljeno: 15. March 2017. 02:03:04


NOVA TUŽBA MEĐUNARODNOM SUDU U HAGU ZA GENOCID U RBIH BIĆE PODNESENA U IME NARODA – ŽRTVE, NE U IME DAYTONSKE DRŽAVE NA TEMELJIMA GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA USPOSTAVLJENE

Plan B-ošnjaci

OVO NIJE KRAJ ZA PRAVDU I ISTINU - OVO JE POČETAK KRAJA ZA ZLOČINCE I NARODNE IZDAJNIKE
Kako je svjetska i domaća javnost već upoznata putem sredstva javnog informisanja, Sud u Hagu je bez ikakvog razmatranja i pravnih obrazloženja odbio da prihvatiti u propisanom roku podnesen Zahtjev za nastavak sudskog procesa BH protiv Srbije.
Izdajnici interesa BiH, čak i u okviru bošnjačkog naroda, kao i bivši agresori na Republiku Bosnu i Hercegovinu koji su u ovom Zahtjevu vidjeli opasnost po sopstvenu kožu, već su požurili da obilježe ovaj sramni “politicki” akt jedne “pravne” institucije kao vlastitu političku pobjedu i tumače to kao konačno stavljanja tačke na pitanje krivične odgovornosti počinilaca genocida 1992/95. godine nad bosanskim Muslimanima!?
Ali, sada kad je slavljenička euforija donekle splasla a “snijeg ne pada da pokrije brijeg vec da bi zvijerka svaka razotkrila svoj trag”, evo i poruke slavljenicima, izdajnicima sopstvenog naroda i počiniocima zločina genocida nad Bošnjacima da su se prerano poradovali. Ovo nije ni kraj ni tačka na istinu ili oslobađanje odgovornosti zločinca za počinjene zločine po Bosni! Za žrtve, ovo je samo novi početak na putu ka univerzalnoj ljudskoj pravdi, a za izdajnike naroda i počinioce genocida u Bosni početak kraja, jer biće podnesena nova tužba:

U IME BOŠNJAČKOG NARODA -
NE U IME DAYTONSKE DRŽAVE NA GENOCIDU UTEMELJENE!!!

Uranjeli slavljenici, već nakon čitanja ove poruke će se probuditi s teškim mahmurlukom i glavoboljom i prisjetiti se da prema “Konvenciji o sprijecavanju i kaznjavanju zlocina genocida” (Rezolucija 96 /I od 11. decembra 1946. godine) ratni zločin nikad ne zastarjevaju. Zato, ponajmanje imaju razloga za slavlje i miran san, jer biće još tužbi - sve do Sudnjega dana.

Bošnjački narod, kao žrtva genocida, uz pomoć ove sudske epizode, naoružao se ovaj put i novim saznanjima o svojim prijateljima i neprijateljima. Zato će ovaj put Tužbu protiv agresora i počinilaca genocida u Bosni podnijeti sam, u svoje a ne u ime genocidne države od koje ne će više morati da traži nikakvo odobrenje za podnosenje Tužbe o čemu više neće, konsenzusom niti nadglasavanjem odlučivati članovi Prdsjedništva sastavljenog od žrtave i reirkaniranih počinilaca genocida već isključivo pripadnici bošnjačkog naroda.

Bošnjaci će formirati svoj vlastiti pravni tim sastavljen od najvećih domaćih i svjetskih stručnjaka za Međunarodno pravo, koji će u ime bošnjačkog naroda uputiti zahtjev Internacionalnom sudu pravde u Hagu, Svjetskoj organizaciji UN - a i Evropskom sudu za ljudska prava za utvrđivanje odgovornosti za genocid, ovaj put ne samo u Srebrenici već širom, na genocidu utemeljenog entiteta Republike srpske.

Ovaj put, Tužba za genocid neće biti podnesena samo protiv Srbije, Crne Gore, Srpske pravoslavne crkve i SANU-a, već i potiv Republike Hrvatske za učešće u agresiji na RBiH i Svjetske organizacije UN-a koja je imala obavezu da štititi i zaštititi od agresora Republiku Bosnu i Hercegovinu kao svoju ravnopravnu članicu UN-a, - a ona ne samo da to nije učinila već ju je uspostavljanjem embarg na isporuku oružja Armiji Republike BiH i nametanjem Daytonskog sporazuma spriječila da se sama brani.

Tužba će biti finansirana iz donacija prijateljskih zemalja i ličnih priloga Bošnjaka i bošnjačkih prijatelja u Zemlji i Dijaspori, a ne iz budžeta države, tako da će i na taj način daytonska država biti onemogućena da se na osnovu dužničko - povjerilačkih odnosa miješa u unutrašnje stvari i ljudska prava bošnjačkog naroda. Za te potrebe će biće formirana i posebana finansijska institucija koja će se baviti prikupljanjem i namjenskim trošenjem sredstava za potrebe sudskog proces stoljeća.

Na ovaj način niko, a ponajmanje srpski i hrvatski agresori, inkarnirani, metaforzirani i infiltrirani u državno Predsjedništvo daytonske BiH neće moći uticati na odluku žrtve da pred Međunarodnim sudom u Hagu traži svoja prava a za agresore i počinioce genocida u RBiH primjerene kazne.

Niti Sud u Hagu neće biti u stanju da radi proceduralnih (!?) propusta (bez razmatranja i pravnog utemeljenja i obrazloženja ) odbacuje Tužbu Bošnjaka.
Članovima Predsjedništva BiH će biti uskraćeno pravo da svojim konsezusima, agresorskim jednoumljem i nadglašavanjem određuju žrtvi genocida da li ima pravo da podnese Tužbu protiv počinilaca zločina, ko će pokretati a ko zastupati inrerese naroda - žrtve pred međunarodnim sudovima i institucijama međunarodne zajednice, ko će činiti njen pravni tim, ko će i kako platiti sudske troškove i slično.

Tako je Sud u Hagu, svojom političkom a ne pravno utemeljenom odlukom da ne uzme u razmatranje zahtjev BiH o nasatavku sudskog procesa protiv Srbije i nesvjesno pomogao Bošnjacima da se oslobode zabluda i balasti lažnih prijatelja, patriota i revolucionara iz vlastitih redova koji su pljuvanje sopstvenog naroda pretvorili u dokaz svoje vlstite revolucionarnosti, dalekovidosti i kozmopolizma dok u isto vrijeme optužuju druge za iste i vlastite izdaje!? Takvi danas po Bosni, iz grada u grad pronose mosti svetog bosanstva, jalovo otkrivaju ono što je stvarnim kosmopolitima odavno poznato i jurišaju na vjetrenjače, poput Don Quixote dok na drugoj strani mosta, u Višegradu se četnici postrojavaju i Bosna umire!?

Nova iskustva Bošnjaka
O SVIJETU U KOME ŽIVE

Naoružani novim saznanjima i iskustvima o svijetu u kome žive, Bošnjaci će ovaj put podnijeti Tužbu protiv počinilaca genocida ne u ime genocidne države niti u interesu Srba, Hrvata, Jevreja,.. već isključivo u svoje sopstveno ime i pokušati dokazati pred Sudom u Hagu da su Srbija, Crna Gora, Srpska pravoslavna crkva i SANU izvršile genocid u RBiH, da je Hrvatska saučesnik u agresiji, a međunarodna zajednica i ponajviše Svjetska organizacija UN-a zahvaljujući svojoj nevoljnosti da blagovremeno i jedinstveno djeluje na sprečavanju zločina sukrivci za Genocid u Bosni. Jer, kao što Radovan Kradažić, Ratko Mladić, Ljiljana Plavšić, i drugi haški osuđenici, srbijanski i hrvatski generali nisu mogli sami izvršiti genocid u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu, Bijeljini, Sarajevu, Mostaru i širom BiH bez političke i vojne logistike iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, tako ni Srbija, Hrvatska, Crna Gora, nisu mogli izvršiti genocid nad bošanjačko-muslimanskim narodom u Bosni bez prešutne saglasnosti međunarodne zajednice.

A najveci krivci su upravo oni koji svojom logistikom stoje iza genocida: Srbija, Crna Gora, SPC, SANU,… kao i oni koji (prema prethodnom nalazu Međunarodnog Suda u Hagu kao Srbija) nisu, a mogli su svojim autoritetom, vojnom silom i politickom moci sprijecili da do genocida dodje. Medjutim, pri tome se zanemaruje cinjenica da ni ta ista Međunarodna zajednica ni Svjetska organizacija UN-a nisu, a mogli su sprijeciti genocid nad bosanskim muslimanima. Takva nespremnost Medjunarodne zajednice da pomogne i zastiti bosanske Muslimane od aktuelnog i budućeg genocida se potvrduje i kroz odluku najvišeg suda međunarodne zajednice u Hagu da ne prihvati Zahtjev naroda - žrtve genocida za nastavak sudskog procesa protiv Srbije kao počinioca genocida u Bosni.

Iz tog razloga je kažnjavanje pojedinaca za ratne zločine od strane Međunarodnog suda u Hagu (dok se u isto vrijeme stvarni počinioci zločina u Bosni štite) samo bacanje prašine u oči svjetskoj javnosti. Ali je to nepobitan dokaz da su i najviše pravne institucije u Svijetu pod snažnim političkim i interesnim uticajima svjetskih moćnika.

Ali, i iznad interesa međunarodne zajednice stoje viši interesi skrivenih i moćnih ideologa novog svjetskog poretka spremnih da potroju i podmetnutim ratovima usmrte na milione nevinih ljudi, da razore na stotine država i zbace sa vlasti na stotine legalno izabranih vlada kako bi ostvarili svoje globalne ciljeve. Bosna i genocid nad bosanskim muslimanima samo su mali dio tog globalnog - krvavog plana, kao što je to prethodno bila Jugoslavija kao najprestiznija socijalisticka zemlja u historiji razvoja demokratije.

Kako se Svijet mijenjao
POD UTICAJIMA IDEOLOGIJE NOVOG SVJETSKOG PORETKA!?

Nakon što su uspostavljanjem kapitalizma nezamjećeno uspjeli unistiti kršćanstvo a zatim i socijalizam kao pokušaj postvarenja iskonskih snova pračovjeka o bratstvu - jedinstvu, jednakosti među ljudima i pohumanjenim ljudskim zajednicama (koje se u izvornom kršćanstvu nazivaju komunama - pa otale i komun - izam) na red ideologa Novog svjetskog poretka su došli islamski svijet i Islam (kao religija mira i ljubavi) kome se danas efikasno podtura terorizam koji bi posluzio kao povod (pa makar i ga i sami umjetno stvarali) za pokretanje i vođenje III svjetskog rata protiv Muslimana.
Islam, (koji bez obzira na sva poturanja) je tu ovom trenutku najpopularnija religija ljubavi i mira u Svijetu i kao takav je posljednja opasnost i prepreka koju tvorci Novog svjetskog poretka moraju savladati na planu ostvarivanja svojih globlnih ciljeva. Zato se danas u svijetu politike i globalnih prava Muslimana, pa i genocida nad Muslimanima u Bosni i širom svijeta gleda drugacijim očima. Više se ima simpatija prema kršćanskim zločincima i počiniocima genocida nego prema muslimanskim žrtvama genocida u Bosni!?

Ideolozi novog svjetskog poretka u principu ne zagovaraju, ne podržavaju i ne priznaju ni jednu svjetsku religiju, ni jedan društveni sistem, čak ni kapitalistički, osim vlastite ideologije i ne-društvenog društvenog sistema koga grade. Oni priznaju samo jedan narod koga čini 99.09% robova, i 00.01% robovlasnika.
Zato, niko danas ne može biti siguran da će u krevet uveče leći a u jutro iz njega isti ustati, ne samo u daytonskoj Bosni na kostima genocida utemeljenoj već i širom Svijeta. A, ukoliko neko još nije dosao na udar ovih mračnih svjetskih sila to ne znači da je siguran, da ne treba da brine i da može mirno spavati. Probudiće ga oni kada za to bude vrijema i tada neće biti nikoga da mu pomogne. Da je spomagao drugima u nevolji nebi nikad i sam postao žrtva ideologa Novog svjetskog poretka.

Značaj bošnjačke Tužbe za Genocid
SA ASPEKTA NOVOG SVJETSKOG PORETKA

Tužba bosanskih Muslimana će imati za poslijedicu najveći i najznačajniji sudski proces stoljeća jer zadire u neprikosnovljene interesne zone najmracnijih i najmoćnijih sila na planeti Zemlji, a ne samo njihovih privremenih sluga, izvršiocima genocida i psima rata: u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori,… Ovim sudskim procesom protiv Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Srpske pravoslavne crkve, Srpske Akademije Nauka i Umjetnosti,.. na površinu će isplivati i sva pogan ovog korumpiranog Svijeta. Zato se Bošnjaci moraju obratiti za pomoć svim najvećim svjetskim umovima i imati na raspolaganju najstručniji pravnii tim Svijeta sastavljen od domaćih i inostranih poznavalaca međunarodnog i ljudskog prava.

I na kraju, pitanje za novi početak pod nazivom Plan B-ošnjaci

KO JE TAJ KO ĆE POKRENUTI OVU HISTORIJSKU TUZBU U IME BOŠNJAČKOG NARODA!?

U ovom trenutku nije moguće sazvati Svebošnjački sabor Bošnjaka rasutih po čitavom Svijetu, a njihovu saglasnost bi podnosioci Tužbe morali imati ako već Tužbu podnose u ime naroda. Neko će opravdano zamjetiti: pa lakše bi bilo usaglasiti različita mišljenja tri člana državnog Predsjedništva daytonske Bosne nego tri Bošnjaka a kamo li čitavog bošnjačkog naroda!? I to nije daleko od istine, ali i za to postoji demokratsko a vrlo prosto i praktično rješenje:

- Tužbu će pokrenuti bošnjčki član Predsjedništva BiH, ali ne u ime daytonske države i državnog Predsjedništva već kao pripadnik bošnjačkog korpusa koji je na poslijednjim izborima dobio najveći broj glasiva i podršku Bošnjaka.

Odgovornost za praćenje tokova realizacije tužbe bi se po istom ključu prenosila sa aktuelnog na budućeg bošnjačkog člana Predsjedništva koji bi polozio zakletvu bošnjačkom narodu da će u potpunosti provoditi njegovu volju po pitanju Tužbe.

Dakle, fer dovoljno.

KONTINUITET SUDSKOG PROCESA BITI ĆE OBEZBJEĐEN SVAKIM NAREDNIM IZBOROM BOŠNJAČKOG ČLANA DRŽAVNOG PREDSJEDNIŠTVA KOJI JE PO OVOM PITANJU ISKLJUČIVO I SAMO ODGOVORAN BOŠNJAČKOM NARODU!!!

Spremnošću aktuelnog bošnjačkog člana državnog Predsjedništva Bakira Izetbegovića da se pod hitno angažuje na pokretanju nove Tužbe protiv agresora i počinilaca genocida u BiH, poštujući i sprovodeći volju bošnjačkog naroda, bile bi demantovane priče o lažiranju prethodnog Zahtjeva za nastavak sudskog procesa BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom u Hagu.

Onima koji imaju nešto protiv ovakve odluke Bošnjaka poručujemo da su upravo ovom odlukom izgubili svako pravo glasa. Pitanje istine i pravde za narod žrtvu genocida nije ni državno ni demokratsko pitanje o kome će Bošnjaci ubuduće raspravljati sa svojim neprijateljima. Takvi mogu da govore i odgovaraju na pitanja samo kada budu pitani pred jednim od svjetskih Sudova.

Prof. soc. Ibrahim PelesićOstali prilozi:
» ŠVICARSKA: RAMAZAN KAO INSPIRACIJA ZA ČINJENJE DOBRA
Mensud Alićušić | 17. June 2018 12:24
» SA NESTRPLJENJEM ČEKAM TVOJ NOVI POVRATAK
Remzija Mujabašić | 15. June 2018 22:02
» KADERSKA DOVA - OČITOVANJE VJERE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. June 2018 15:25
» ZAŠTO ANUBIH NE ODGOVORI NA PROVOKACIJE HAZU?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. May 2018 19:41
» SARAJEVSKO / RAMAZANSKO ISKUSTVO DANA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 28. May 2018 17:34
» ZAŠTO SARAJEVO PROGONI UGLEDNOG PROFESORA UGU VLAISAVLJEVIĆA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. May 2018 16:29
» SAČUVAJMO TRI NEUPITNE VRIJEDNOSTI: ISKRENU VJERU, ZDRAV RAZUM I SUVERENU DRŽAVU!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. May 2018 16:33
» 9. MAJ 1993. - MOSTARSKI DAN BIJELIH TRAKA
Selma Islamović Spahalić | 10. May 2018 19:23
» JESMO LI ZLOČINCI...?
Sabahuddin Sijamhodžić | 30. April 2018 18:42
» MLADI BOŠNJACI BOSNE I SANDŽAKA - BAJRAKTARI ISLAMA
Bošnjaci.Net | 29. April 2018 02:21
» ŽIVOTNI PUT HAFIZA ZAIM EF. PUŠKE (1925-1962.)
Mirsad Mahmutović | 24. April 2018 21:08
» ZAŠTITIMO STARI DIO GRADA PRIJEDORA
Samir Hadzalić | 17. April 2018 21:40
» KO I ZAŠTO JE PORUŠIO 35 BANJALUČKIH DŽAMIJA?
Haris Hojkurić | 14. April 2018 12:40
» NDH-AZIJA: LUKAVA I LUCIDNA TRANSFORMACIJA DOGAĐAJA
Mr. Milan Jovičić | 10. April 2018 18:12
» PREDSJEDNIČKI KANDIDAT HAZBIJA KALAČ
Dr. Mersada Nuruddina Agović | 08. April 2018 16:42