Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Kada će Tužilaštvo BiH smjestiti Dragana Čovića na optužničku klupu za korištenje ratnih zarobljenika ARBiH u prinudnom radu
BPS: ISTRAGE IZ HRVATSKE SU PLENKOVIĆEVO I ČOVIĆEVO PODMETANJE PROTIV KOMANDANTA ARMIJE REPUBLIKE BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 14. March 2017. 19:03:39


Povodom dogovorene političke kampanje tzv. ”istraga”, a koja se realizuje između HDZ-a Hrvatske i HDZ-a Dragana Čovića, a protiv komandanta Armije Republike BiH, te generala i oficira legalne i legitimne vojne formacije države Bosne i Hercegovine, BPS smatra da se radi o običnoj političkoj igri dva HDZ-a koja ima sljedeća četiri cilja:

1. Pokušaj pripremanja terena za lažnu relativizaciju presudi dokazanoj zločinačkoj paradržavi “Herceg-Bosna”;

2. Skretanje sa saučešća Dragana Čovića u korištenju ratnih zarobljenika ARBiH u prinudnom radu, što je krivično djelo;

3. Pokušaj HDZ-a Dragana Čovića da poboljša svoju pregovaračku poziciju u BiH sa ciljem dobijanja izborne jedinice za sebe i svoju privatnu stranku;

4. Umjesto tužbe BiH ka Hrvatskoj za agresiju, ovim lažnim “istragama” se pokušava napraviti suprotno, što je historijska i činjenična neistina i na to zvanični organi države Bosne i Hercegovine I sve patriotski orjentisane stranke i udruženja trebaju reagovati, svako na svoj način prema određenim institucijama u BiH i inostranstvu.

Pozivamo rukovodstva HDZ-a Hrvatske i Čovićevu filijalu u BiH da se urazume i prestanu voditi politiku Banovine Hrvatska, sada putem pravosudnih podmetanja, te da svoju odgovornost i odgovornost politika koju, danas, oni slijede a koja je osuđena u Den Haagu, ne pokušavaju prebacivati na pleća onih koji su branili svoju državu i svoj čist put dokazivali na najvišim međunarodnim instancama, kao što su komandant ARBiH i oficiri odbramebe vojske naše države. .

BPS sa indignacijom odbacuje svako povezivanje predsjednika ove stranke sa bilo kakvim podmetanjima u tzv. “istragama” koji su obični politički pamfleti, piše u saopćenju BPS-a.Ostali prilozi:
» NA "DAN ŠEHIDA" KOD RASIME, MAJKE GAZIJE IZETA NANIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. June 2018 16:30
» NASTAVAK RADOVA NA PRVOJ DŽAMIJI U GRACU
Emir Serdarević | 16. June 2018 22:08
Ostali prilozi istog autora: